16 August 2009

Penat yg berbaloi

Mintak napas, mintak napas... Panas betul kat luar tau.. Saya baru je sampai opis nie.. Rase macam nak pitam jew.. Tak baik oh saya merungut pasal cuace yg panas ni.. Ishh ishhh... Naseb baik saya ade beli air tebu mase otw nak balik opis tadi, kalo tak saya dah dehidrate kut.. huhu..

Dah tau kat luar panas ape jadah plak saya pi jalan2 kat luar tu, takkan saje nak bersiar2 kut.. hikss.. Saya pegi meet someone tadi.. Almost a year gak saya tak jumpe dia.. Lame betul kan!! Sape yekk orgnye, sape lagi kalu bukan one of my bff kat uitm Melaka dulu si Raja Wanie.. Hikss.. Geng sekepale saya, sebantal, setilam, sebuku, sepinggan saya dulu..

Kebetulan dia ade datang Terengganu, cos pegi Pulau Kapas untuk wat research tuk assignment dorang.. Kalo idak, mmg tadelah dapat jumpe kan..Kami decide jumpe kat pasar payang jew, cos kawan2 dia memang nak soping barang sket2 kat sane.. Naseb baik oh opis saya dekat ngn pasar payang.. Dalam kol 11.30 am camtu Wani text bagitau dah sampai kat sane.. Ayarkk, kat opis encip bos ade plak.. Tapi saya kan pekerje yg baik, saya cakap jew saya nak kuar jumpe kawan yg datang dari jauh sekejap.. Jujur betul saya kan? huhu.. Dan bos saya dengan baik hati nya cakap boley!!

Saya pun ape lagi laju2 turun sebelum bos saya tukar fikiran.. hahaha.. 5 minit camtu jalan kaki, dah sampai pasar payang, laju betul saya jalan kan? huhu.. Pastu tengok wani ngn kawan2 dia tunggu kat escalotor Bazar Warisan.. Ade yg saya kenal dan ade yg tak.. Oh yang saya kenal ade Putri ngan Ayin sahaja.. Yang lain2 tu saya tak kenal.. Cos, dorang bukan uitm Melaka..

This smile is still the same like in our good old days.. Keep it up babe.. hikkss.. :p

Pas dah feluk, salam2, cemolot lu sket.. hikkss.. Nak pegi makan plak.. BAgus sgtlah, perut ni memang dah lapau nau, pagi tadi saya tak bekpes pun lagi..Wani tau saya nak banje dia makan, dia ajak saya makan kfc oh.. Demand ko ye!! hahaha.. Takpe2 saya tak kesah pun.. Bukan salu pun saya boley jumpe dia.. Sesekali banje takpe.. Kfc tu lak alahai sebelah je ngn opis encip Izhan ku itu..

Ala-ala chumel la tu kunun2.. Posing ini pun masih same macam dulu, it means that she still the same girl that i ever known from these past few years back.. And she's still my bestfriend even though we rarely meet and gosip2 like dulu2.. :p


Sambil jalan2 tu lalu la depan opis encip Izhan, baru je nak cakap ngn Wani ni la opis Izhan.. dah muncul plak dia.. Macam tau2 plak bini dia ade kat luar yew.. hikkss.. kan dah kantoi..

Her belonging..
Licin ko makan Wani, bagus2!! Bile je kan ko makan tak licin.. Seingat2 aku macam tak pernah kut.. hahaha..

Sambil2 makan, sambil2 gosip.. Beshnye bile lame dah tak jumpe ni panjang lebar masing2 nak citer pasal life masing2.. Tapi tak puas la, sebab sekejap sangat.. sebab saya tengok ade miskol dari opis.. Alamak!! hikss.. Kelang kabut gak saya bagitau Wani nak kene balik opis plak.. Takut gak kut2 la ade urgent matters yg kene setelkan..

Saya berpisah ngn Wani dekat Bazar Warisan, ntah bile jaman saya bley jumpe Wani lagi agaknye.. Kalo ikutkan hati saya, nak je saya kidnap dia bawak balik umah saya malam ni.. hikss.. Pastu, bley burak sampai pagi like our good old days.. Rindu saya pada saat2 itu.. We share almost like everything mase tu.. Thanks babe.. =D

Both of us in a big hug.. Take care babe, len kali Insyaallah jumpe lagi k.. =D

Have a safe journey to Shah Alam.. Hug and kisses



No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin