24 August 2009

Nak gelak sampai pengsan pun buley



Adakah anda2 dan kalian2 semua nampak pic kanak2 ribena di atas.. Sangat cumilkan mereka(Tak nak mengaku tu, nak jugak cakap comel padahal koru ya ampun).. Hahaha.. Cube teka yang manakah saya? Bile dah tau yang mane saya, ya anda dibenarkan untuk gelak sampai pengsan.. Sebab saya dah puas gelak guling2 tengok pic ni semalam..

Mase ni saya darjah 3 kut, tahun 1995 tu.. Super duper old skool okes.. hikkss.. Tak silap saya mase ni saya masuk pertandinagn ryhmes nyani lagu It's a small worl after all.. huhu.. Sampai skang kalo saya denga rhyme tu, saya mesti teringatkan kenangan saya masuk pertandingan tu..
Anak buah saya si Damia soke sangat dengan rhyme tu, kadang saya join sekali nyanyi ngn dia.. hikss..

Gambar ni saya cilok dari Gie, kawan baik saya mase sekolah rendah dulu.. Dia la yg gatai2 duk upload kat facebook.. Pastu, duk gelak beramai2 ngan geng sekolah rendah saya yg lain.. Hampeh betul dorang.. Kalo bab mengutuk memang tak nak kalah.. Perangai mengutuk tu dari sekolah rendah sampai dah beso panjang skang ni tak hilang2 gak.. Adeiss.. Dulu kan mase zaman sekolah ade kan salu duk bagi name gelaran.. Saya pun dapat wei name gelaran.. Boley lak dorang ejek2 saya 'rabbit'.. Pasai ape, sebab saya soke pakai baju gambo kepale bunny beso mase time kelas jasmani.. Pastu seingat saya ade yg kene ejek vespa(pasal dia dtg sek. atuknye anta naik vespa) la, kamehameha(pasal ayah dia name kamil), bola (pasal muke dia bulat macam bola).. Macam2 tau dorang nie.. Kalo teringat mmg boley buat senyum sorang2..

Dengar2 gosip budak 6 Taqwa(1998) Sek. Keb. Losong nak wat reunion lepas raye? So ape cer? Jadi ke tak? Bile dah bertahun2 tak berjumpe sekali reunion, hambek masing2 pun dah tak kenal kawan masing2.. hikss.. Yang saya tahu, 3 orang dah kawen termasuk saya.. Dan dapat anak pun sorang.. Saya je yg belum.. Insyallah kalau ade rezeki.. Kalo jadi jangan lupe roger2 saya ye kawan2.. (macam la dorang bace blog saya ni kan.. huhu)

Gambar di atas tu, paling kiri Liza, saya, Yanti, Saufi, Nik Q & Gie

2 comments:

Asz said...

hahaha... kulop.. tp comey jer... bdk tecik mmg cmtu.. time ni mesti ko bangge giler + rase dah plg bergaya dgn baju cm tu kan?? kan? hehehe.. :)

mYpRecious said...

hahaha.. Tau takpe asz.. Dengan mekap lagi wei.. pakai lipstik merah eyeshadow lagi.. hahaha..
Dah rase bergaye kedebum..

Tapi tu buka baju aku.. cikgu yg kasi aku pakai.. huhu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin