16 August 2009

Locked Outside

Entry saya minggu lepas adelah emo.. Time kasih kepada kawan2 yg sudi bagi nasihat kat saya.. Saya sangat hargai.. Minggu ni saya dah tak emo..:p Kan tak lame lagi nak sambut Bulan Ramadhan, so kenalah happy nak sambut kedatangan bulan yg mulia ni..

Bukan saya tak dapat nak terime kenyataan cume org kate bile kenangan tu datang berputar balik kite, mestilah terase sedih jugak.. Agaknye sebab nak datang 'bendera merah' kut itu yang hormon tak bape nak stabil tuh.. hikss..

Owhh, panjang pulak mukadimah saya, padahal tajuk entrynye lain.. huhu.. Hari Jumaat lepas, pagi encip izhan dah kejut suh bangun, padahl malam tu tido lewat.. rugi betul hari minggu kene bangun awal.. ngeee.. Dia ajak say temankan dia carik kayu nak buh lam akuarium sebagai hiasan.. Saya pun dengan malasnye, bangunlah jugak..

Mandi cepat2, (mandi cepat2 saya adelah 15 minit okes, tak reti saya nak mandi laju2).. Pastu say pun cube siap laju2 gak, tapi encip izhan dah excited nau dy siap dah tunggu lam kete, tapi saya ni baru hegeh2 nak pakai tudung.. (kene beli tudung ekin jugak selai gini, senang pakai sarung je).. Saya plak yg kelang kabut, padahal encip Izhan rileks jew.. hikss..


Sebab saya kelangkabut sangat, saya capai jew kunci atas meje tanpe tengok tu kunci ape.. terus kuar tekan kunci tombol pastu tutup pintu laju2.. Lepas dah kunci pintu baru saya perasan, ayarkk tu bukan kunci umah tapi kunci opis encip Izhan.. Clumsynye saya!!! Saya pun tersengeh2 mcm kerang busuk bagi tau encip Izhan yg saya dah tersalah amek kunci dan kite sebenarnye dah terkunci dari luar..

Takuutt, encip Izhan dah bagi jelingan maut kat saya.. hikkss.. Tapi nape ntah time tuh saya boleh sengeh2 lagi.. Tahap kecuakan saya tu tak bape nak tinggi.. Pastu saya tanye encip Izhan "Macam mane ni?" encip Izhan jawab, "Tido luar la malam ni".. hehehe.. Pastu duk carikle idea camne nak serbu masuk umah sendiri.. huhu..

Kuarkan segale jenis kad kut2 ade la yg tak gune dah bley try swipe kat celah pintu tu.. Mule2 encip Izhan try wat, lame gak dy try tak dapat2 gak.. Dah lame saya tak try bukak pintu pakai swipe dengan kad.. Dulu mase kat Kolej, memang saye tade kunci bilik.. hahaha.. Kalo nak bukak pintu bilik mesti pakai kad sajo, gile pemalas nak duplicate kunci kan.. Sanggup tu.. Kire bab2 bukak pintu pakai kad ni saya memang dah pakar ah..

Tapi kan tak tau le bjaye ke idak neh.. Saya mintak kad tu, biar saya plak yg cube.. Saya godek2 atas bawah, tak sampai 2 minit pun tadaaaa saya dah berjaye bukak pintu umah saya.. Hebatnye saya!! hahaha.. Terime kasih kepada pengalaman lampau saya itu.. hikss.. Pastu dan dan tu encip izhan gelak, tahu la kagum dengan kehebatan saya.. hikkss.. Mesti dy tak sangke saya berjaye bukak tu.. huhu..

Tapikan tibe2 saya terpikir, bahaye betul!! senang betul kalo pencuri nak masuk umah saya.. Isshh, naseb grill umah saya kunci pakai solex.. Tapi Alhamdulillah setakat ni lom dengar lagi umah kene pecah masuk kat kawsan taman perumahan saya.. harap2 takkan ada kejadian camtu..




2 comments:

Nyzal Aziz said...

muaaahahhaaa..
u are so clumsy che daa oiii..
gelak guling-guling aku baca ngn nurul..
nasib terrer..jadik dop p beli kayu tuh...huhuhu..bila auuu nak p umah tgk ikan..

mYpRecious said...

hahaha.. itu la pasal.. tapi pernah doh kut terdejavu pasal tsaloh amek kunci dan terkunci dari luor umoh.. hahaha.. naseb la terror.. kagum oh!! tu la kak nor, mari ah.. akuarium lawo oh.. siap ade 2 akuarium lg le ning..
huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin