18 August 2009

Holiday in Redang (Part 3)

Kami di Redang Kalong Resort.. Lame nau nunggu Jijah tukar baju, ape lagi snap2 gambo la dulu..

Okeylah ni part last tau.. hikkss.. Petang tu mule nye memang cadang nak gi snorkeling kat Pulau Kerengga kut.. Sekali dah otw pergi tu Azrin boleh lak lupe bwak tangga yg nak trun dari bot tu.. Nak trun memang tade masalah, tang nak naik tu camne tuh.. Kan maw terbalik bot.. hikss.. So, kami decide takpelah, kite gi Long Beach jew.. Parking bot dekat Redang Kalong Resort, then jalan kaki ikut semak dalam 10 minit camtu dah sampai Long Beach..

Pergi Redang Kalong ni pun ade sebab, cos aku nak jumpe Jijah (classmate aku mase kat Uitm Melaka dulu).. Dia memang booking nak duk Wisana gak, tapi jadi kes cam saya ni lah.. Terpakse duk kat Redang Kalong..

Overall trip saya ke Redang, mungkin percutian yg paling besh untuk tahun ini.. Sesape kalo ade nak wat holiday trip saya amat men'suggest'kan Redang sebagai salah satu hot spot untuk anda.. Sesungguhnye memang tak rugi pun datang ke Redang.. Yang len seme saya soke datang Redang instead of kulit saya yang masih lom hilang kesan sunburn neh.. Kulit kat lengan pun dah menggelupas bagai nie.. Encip izhan pun same, dia lagi teruk dari saya.. Tapi standard la tu kan kalo pergi pulau harus la sunburn.. hikss..

Kalo nak pergi Redang tu boleh lah roger2 saya, either nak duk Wisana itself atau nak duk resort2 lain, seme saya boley arrangekan.. Sempat tu, saya promote.. huhu..


Beach Boys koya

Encip Izhan tolong ikatkan bot.. pandai ke tu? huhu.. eh eh, ni nukan candid ni, ni adelah lakonan semate2.. hahaha

haaa... yang ni baru betul otai!!

Perjalanan menuju ke Long Beach, 10 minutes walk dari Redang Kalong Resort


Soke betul saya dengan LOVE ni.. cumil dan lomantik yuu..


Saya soke gambat ni.. ngeh ngeh..

Owh ye, rumah kat belkang tu namenye more more tea inn.. Skang dah jadik gift shop milik Laguna Resort.. Architecture rumah ni dicilok dari rumah asal filem Summer Holiday yg shooting kat Redang lakonan Ricky Ren dan Sammy Cheng.. Pernah tengok tak cite ni? saya pernah kut dulu.. hikkss..


Beach Boys wannabe(Daim, Azrin & Encip Izhan)

Nampak nun kat belakang.. Itu la, Long Beach ye kawan2.. Kat sini memang hot spot kat Redang. Segale macam resort/entertainment seme tetumpu kat sini.. Kalo yg soke bising2, ramai2, sesak2, Long Beach mmg seswai la tuk anda.. Tapi kalo yag soke privacy better pilih Wisana, Redang Kalong, Redang Mutiara atau Mozana.. Sebab pantainye lebey privacy..



5 comments:

♥princess bongbong♥ said...

lomentik nye die..............

mYpRecious said...

Sekali sekale aku nk lomantik di amour sikit.. huhu..

alaaa ko bln 12 ti boley gak nk lomantik2. hikss.. :p

uishh, besok harvest tanaman aku weih..
hahaha

Cursive said...

kattang ngguh izhang.. wuuhhhhhh!!

mYpRecious said...

cursive--> huhu.. sindir ke ape ni.. dop baikk woooo.. report encip Izhang kan...

:p

xplorer said...

mcm best jer pulau redang , anyway selamat berpuasa

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin