26 July 2009

Rase macam dah lame jew..



Kunun la lame padahal baru 4 hari tak dapat online.. Poyos la mung ning.. Hahaha.. Aku tak pat online sebab modem rosak weii.. Dipercayai rosak keran dipanah petir.. Sebab malam tu macam ribut jew.. Alih2 besok pagi aku masuk opis, elok je nak on modem.. Dia punye lampu sebijik pun tak nyale.. Puas dah aku duk ketuk sane sini.. Tukar pi plug len.. Cam gitu jugak dia..

Cess, hampess betul la.. Ini yang aku nyampah ni.. Pastu pas dah call streamyx wat report seme, tunggu punye tunggu sampai petang tak datang2 jugak techniciannye.. Huh!! Grrrrr.. Geramm betul!!

Besoknye tunggu lagi, tak sampai2 gak.. Last2 aku suh je Nazri bawak modem rosak tu pi tuka kat TM point.. Abes cite.. Petang tu baru la hegeh2 org telekom kol aku nak datang opis.. Cess sudah terlambat kamo.. Aku pun dah nak balik time tu.. So, aku cakap tak yah le datang.. hikss..

Sebab opis aku ni pakai router so, pagi tadi aku still takleh nak connect internet.. Laju2 aku kol ct(akak aku yg keje ngn streamyx) tanye cam ne nak buat.. Rupenye router kene set up balik lepas ko dah tuka modem baru.. Hikkss.. Baru la aku tahu.. hahaha.. Iye saya mmg bute IT.. lalala.. ade masalah ke? huhu.. Dan Ct pun suh aku wat direct connection jew.. Dia suh aku klik sane sini sket.. pastu sap sap soi udah boley online.. huhu..

Dalam kol 10 lebey camtu, Nazri pun masuk opis.. Bengang je dia, pc dia takleh connect.. hahaha.. Aku sorang je yg boley online, terasa macam berkuasa kejap.. Ngiahahaha.. Owh, Nazri datang dengan sorang budak prektikal la tadi.. Student dari Politeknik JB, hurmm aku dengo je care dia dah bercakap kompom ko budak Muor.. huhu.. Dan tekaan aku adelah sangat tepat.. Ini lah hasilnye be'roomate'kan orang Muor selame 2 tahun.. huhu.. Tetibe rindu ngn Kak Erin, rumate aku yg org Muor itula..

Off-topic sudaa aku nie.. Ok, pastu aku pun kol la kawan encip Izhan iaitu Awang.. Hari tu dia gak yg wat networking kat opis aku ni, so mintak tolong kat dia gak ar set up balik router.. huhu.. Tq banyak2 ye Awang.. Nanti suh encip Izhan banje roti canai dekat kas-kas.. ngeh ngeh.. :p


Ini le rupe modem yang sungguh problem itu.. Ramai kut yg pakai modem neh..

Dan inilah encip Awang the saviour.. huhu.. Mampos aku kene maroh kalo awang tau.. hahaha..



No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin