15 July 2009

Kecutian dan ke'mc'an

Semalam aku masuk keje half day.. Itu pun tak sampai half day kut, hikkss.. Masuk opis lam kol 9 camtu.. Belek2 email sket.. usha2 blog(itu adelah harus.. ngeh ngeh) lu.. Pastu dapat kol dari encip Izhan, jom pegi sepital skang.. Kan laki aku tu tak sehat demam dari hari Jumaat tak baik2 wei.. kejap2 panas kejap2 sejuk.. Pastu mase hari Ahad tu ade naik macam rashes merah2 kat seluruh badan dia.. Sampai muka pun dah jadiks merah..

Tapi encip Izhan neh, 'dugil' sket.. Dah sakit2 pun aku ajak pi klinik banyak kali dia tak nak.. Bile dah jadik macam gitu, aku dah bebel2 berkoyan2 barulah nak pegi jumpa doktor.. Tapi kalo aku sakit jew, laju je dia ajak gi klinik.. hikss.. yg ni aku soke nie.. *winks*winks*

So, kiteorang decide pegi hospital terus la mane la tau kan kut2 demam lain ke ape ke kan.. Sampai kat sepital ya ampun, ramai nye manusia.. Aku rase macam nak jerit jew pe ke hei nye yg beramai2 kat spital neh, syuh syuh pi men jauh.. Terus pening pale aku tengok manusia punye sesak cam gitu.. Nak nunggu dapat nombor nak jumpe doktor pun dekat 2 jam kut.. Ke dah 2 jam, gile punye lame weii.. Rase macam nak seret je encip Izhan ajak pi klinik jew.. lalala.. Tak sanggup weii.. Kes ramai pun bukan ape gak, ramai student yg nak wat medical check up kat situ.. Streess aku..

Dalam duk nunggu dorang panggil name encip Izhan tuh, aku boleh lak lelap mate kejap.. Bukan lelap dah kut, siap aku boley mimpi2 lagi wei.. hahaha.. Padahal kejap jew aku terlelap tuh.. huhu.. Muke encip Izhan dari merah nak tuko jadiks kaler ijau baru la dorang panggil name laki aku tuh.. Lepas dah dapat nombor giliran jumpe doktor tu, bukan bole masuk terus wei.. kene tunggu lagi..

Dah sampai giliran tu encip Izhan masuk tu kojap yo, pastu kuar balik cos kene lariks gi bilik yg wat cek darah.. Doktor tu suspect denggi atau campak.. encip Izhan punye sipmtom2 demam, kejap2 suhu badan panas mendadak pastu turun balik, sakit2 sendi, sakit2 tulang, sakit belakang, pening2.. Aku duk survey2 la tadi kat google tu, dia punye simptom sgt similar dengan chikugunya.. Ke encip Izhan kene chikugunya?

Lupe nak gitau yg cek laki aku tuh bukan doktor okes hanya medical asisstant sajork.. So, dia boley cakap encip Izhan kene campak.. Pastu kene campak bagi mc 1 hari? apekah?? aku sampai hari ni tak paham2 lagi.. Pastu dia just kasi ubat paracethamol,ubat selseme ngn ubat batuk.. Hello, laki aku tak selsema dan tak batuk okes!! Mengong betul!!

Hari ni pun encip Izhan still tak pegi keje cos dia tak larat, tak tahan sakit sengal2 tulang ngn sendi tuh.. Hurmm, aku rase mcm kene nak kene pegi kliniklagi la.. Ntah betul ke idak M.A tu cek laki aku.. Bengang je aku rase, takkan berjam duk nunggu semata2 nak dapat paracethamol tu 2 papan.. adeiss.. Cakap campak pun tak bape nak konfiden(yg ni aku rase la) sbb aku tak masuk dalam bilik mase check up tu..

Iye la kalo campak kompom la dpt mc seminggu kan, sampai hari ni laki aku tu tade plak kuar bijik2 kat badan dia.. konpius aku wei.. Camne ek kalo betul2 chikungunya tuh.. Kene wat pembersihan umah la, biar bebas dari segala jenis nyamuk.. Susah hati + risau bile fikir2 orang yg kite sayang tak sehat2 lagi..


4 comments:

Mince4AM said...

cepat heret tok laki gi klinik pulok..

♥princess bongbong♥ said...

medical assis pun da mcm doktor lak gaya nye..

kekurangan doktor la tu..

mYpRecious said...

Itu la pasal maz.. bese le gomen katenye..

Warnawanie said...

get well soon bae...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin