08 July 2009

::Disaster's Birthday Bash:: ngeee...

Si Tencik 'disaster' yg disayangi seme org kat umah.. Kalo takde budak neh sunyi rumah tau.. Che De sayang Tencik nomey neh..

Uishh tgk tajuk disaster katenye.. Ape punye Che De la aku ni panggil anak buah 'disaster'.. ngiahaha.. Ala, mmg kat umah kiteorg salu panggil si Tencik neh disaster.. Tapikan, sape lagi yg punye idea kalo bukan aku..Akula yg stat panggil 'Tencik' aku gak yg stat panggil 'Disaster'.. Hahaha.. Mane tak disaster oii, nakal yg amat budak neh.. Hari tu che mok cite kat aku, dy duk semayang kejap, pastu lepas semayang tu dengo macam senyap je, tade bunyi sore dy.. Cari punye cari mak aku tuh.. Bwah katil tade, kat dapor tade, dalam toilet tade.. Merisaula mak aku tuh.. Rupenye korang tau kat mane, hamek ko dy masuk dalam mesin basuh(of cosla mesin basuh tak dipakai time tu), siap dy tutup lagi pintu mesin tu, pastu nyuruk dalam tu.. Bile nenek dy find out dy duk kat situ, punyela dy gelak sakan.. Hai, tencik ko ingat klako ke.. Che De pang kan sebijik..hikkss.. Pastu tu lom panjat sane sini lgi tu, langgar pintu, koyak buku seme.. adeiiss.. Sekali dy men otomen2 habes la kene cepuk sorang2.. Tapi seriyes mmg dy kiut sgt time nak wat otomen2 tuh.. huhu..

Tengok le muke dak samseng neh.. Ni gaya nak wat otomen.. Tencik ni mmg hantu tgk otomen.. Katun lain pun dy layan gak, tp otomen mmg faveret la..

Iyarkk.. Iyarkk.. Tencik neh cakap.. Boley tak dy nak ketuk aku ngn toy kat tangan dy tuh.. Che De gegets pipi baru tau.. ngiahahaha..

Panjang la pulak aku punye mukadimah neh.. hehehe.. Disebabkan hari Sabtu lepas seme ade kat umah so, Kak Nor decide nak buat makan2 sikitla tuk birthday anak dy neh.. Ala, bukan party ape pun, makan2 biase je.. Family2 sajo.. Hari Sabtu tu, kol 2pm camtu aku dah sampai umah aku kat Losong tu.. Balik2 je tgk seme elok je duk lepaq lagi.. Aku ngn encip Izhan pun join the club la.. Bile dgn adik badik aku ni aku pun gelok sesado la.. Uppss lupe nak control sore dpn laki.. hahaha.. Kalo kat umah Losong sumpah volume aku yg paling kuat.. Pastu bile gelak mmg habis-habisan la tadop control2.. Kate family sendiri, hikkss.. Tapi kalo umah FIL, mampos ko aku nak buat cam gitu..ahakks.. Tapi kalo dpn org2 len, harusla control2 sket.. Kan tak manis cam gitu.. hehe.. Kene pandai bawak diri la..


Dalam kol 3 cam tu, baru hegeh2 Ct, Abg Lee(abg ipar aku) & Kak Nor kuar nak gi beli makan2 seme.. Kak Nor tu dah le lom abes pantang, degil nak kuar jugak..Dy cakap ala kojap jew, mak aku dah bebel2.. Tapi dy nak pi beli beskal je tuk present birthday Tencik tuh.. Pastu nak beli kek lagi, pizza lagi, nak amek sate yg dah ditempah lagi.. Kojap apenye, kol 6 gak baru balik.. Pewut aku dah nyanyi2 riang okes..

Encip Izhan lak nak balik awal, cos malam tu ade game bola kat stadium, sbg peminat bola tanah air yg tegar harusla dy mmg ade kat stadium kan.. So, aku pun teman le encip Izhan makan ape yg ade dulu, sementare nak tgu Ct masak pasta.. encip Izhan pn ngap pizza sajo.. Kire encip Izhan tak join la makan secare beramai2 tuh.. kol 6.30pm camtu dy dah balik.. Tapi aku stay la, malam kan abes bola baru dy amek aku..

Dekat2 kol 7pm camtu baru la siap hidang seme.. huhu.. Dah tiup lilin + nyanyi2 riang, ape lagi serang la.. hehehe.. Padahal b4 hidang tu aku dah ngap bercucuk2 sate.. hahaha.. Sambil hidang sambil ngap.. ngeeeee.. So, makan2 itu berakhir dgn jayenye.. Che mok ngan aboh siap2 nak gi masjid lak.. so, mak2 dare sile kemas dapor yee..Mak2 dare tu akula, ct, Kak sue ngn Kak Nor, owh org berpantang tu pun sebok nak kemas gak.. apekah? Kak Nor tu mmg tak reti wei nak duk diam.. aku dah syuh2 dy suh duk diam2, tapi degil wei nak tolong2 jugak..aku pun redha je la.. lalala.. Tapikan sempat je aboh tolong cuci pinggan seme..Sap sap soi, licin sink aboh tolong basuhkan.. Tq aboh kerna meringankan keje kami.. ngeee..

Kol 8pm, rebut2 bilik air, pakat kejor maghrib nak abes dah.. hehe.. owh aku, adelah bendera merah.. so, takyah nak rebut2.. ahakss..


Che mok yg gigih duk potong2 nasi himpit.. seriyes je muke mak aku neh.. cube pi cucuk dy(usik latah), mmg la setempek kat muke kene tonyoh ngn nasi himpit.. silap2 kene pisau.. So, jgn la usik mak anda yg latah bile tgn dy pegang pisau.. hehehe.. Mak aku mmg meltah tp sikit2 je.. aku kdg2 soke gak nyakat.. huhu.. lebiu che mok.. winks*winks*

Aku telah bejaye meng'snap' muke pencurik sate kat dapor neh.. Sate belum hidang dalam pinggan lagi, dah bercucuk2 di cilok.. Muke nak senyum ala2 mesre kunun.. nak cover la tu.. owh, ni abg ipar kesayangan aku, iaitu abg Lee.. ngeh ngeh.. husband ct, org sarawak neh.. dy ni keturunan cina+melayu melanau.. Sekali dy kuarkan bahase melanau dy, langsung aku tak paham satu hape pun.. yg aku tau neh je "sek koyong=siput sedut" & "gan kak au= dekat mane tu?".. betulke neh? huhu..


Inilah rupe kek si Tencik.. Siap ade tulis disaster ko.. ini keje Ct ye, bukan aku.. huhu

Mase aku snap gambo ni, sbnarnye dah tiup lilin pun.. Aku tak nyempat nak snap time tu, sbb si baby Amjad duk atas riba aku.. Time neh, tencik sebok mintak pisau nak potong kek dy..


Ni le rupe pasta yg ct masak.. mmg sodap.. tapi aku ni bukan le seorang pemakan pasta yg berjaye.. hikkss.. Aku kureng skit pasta or spaghetti, mkn ala2 je boley le.. Tapi kak Sue aku mkn sampai bertambah ko, suke nau dy.. abg aku pun same..

Ni lak of cos le sate.. tempah lam 100 cucuk jew.. kojap je abes okes.. Tapi mak aku dah awal2 simpan kan tu encip Izhan, sbelum licin kene sebat dek adik badik aku.. hahaha.. Sate ni tempah kat restoren selera timur, tempat aku pernah keje part time dulu.. mmg kami 1 family soke ngn sate dy..


Ehh.. Amjad pun nak enterprame gak.. hikss.. Atuknye ngah kasi Amjad susu, sbb mummynye kan kuar kojap.. Uishh Kak Nor oii, anak lapor susu ni.. Balik copet.. ngeeeee...

Inilah permata hati dan penyeri kuarge aku.. Damia, Afham dan Danish.. tengok topi pun duk rebut.. alahaiii.. Mia tu kan bolat betul mate dy, geram aku.. Dah le mulut asek mencicit je mcm burung.. ngeh ngeh.. comeykan?

Mia, sempat lagi cilok beskal present Tencik.. Si Tencik tu kasi naik kejpa je, sekali dy buat mcm harte sndiri.. yg peliknye, Tencik tu baikk je ko, tade nak marah ke Mia naik beskal dy.. Tu nak usha la tu.. Jgn ngade2 ye, kamo berdua tu bkn cousin je ok, dah kire adik badik sesusuan..

Gambo aku pun tadekan.. Aku malas le nak bergambo, muke selekeh gile.. eh, mmg selame ni aku selekeh ape.. huhu.. Tapi mase tu extra selekeh le.. Malas nak bergambo.. Kat kamera akak2 aku adela kut.. huhu.. muke2 dorang pun aku tak snap.. hehehe.. Dorang saje tak kasi weii, takut nau aku buh kat blog.. hampeh jew... Ok kat sini je la cite bosan aku neh.. -end-

Cheers~!!


8 comments:

Asz said...

happy birthday afham... cian dia ko pggl disaster... ikut perangai che da lah tu.. ekekeke.... jgn marah eh...

mYpRecious said...

Asz--> hahaha.. mmg disaster pun as.. kalo balik umah penat nak melayan dy sorang.. huhu.. uishh ikut perangai che de? ngeh ngeh.. Che de nye adelah baik lg penyopan yew.. lalalala

JIVEBUMZ said...

hepi bufdayyyy.. wah bestnye kek tu nyummyyy

mYpRecious said...

Tq jivebum.. hikkss.. sebok che de nye yg say tq.. hahaha..

Asz said...

ahakss.. penyopan eh? nk muntah2 tolong2!! hahaha... =D

xplorer said...

kesian budak tu kena label disaster.cuba bagi hadiah pedang ataupun pistol air kat dia mesti lagi disaster , ha ha ha

mYpRecious said...

explorer --> tau tkpe.. hahaha.. itu pasal che denye kasi beday present toy otomen je kat dy.. kalo idak abesla terdisaster kat umh tu..

ngeh ngeh..

Antares1309 said...

besnyer kek afham..yumyum..
afham ke saper yg habiskn tu..hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin