19 July 2009

::'Diamond' in our Mee Megi::

Selamat hari weekend seme.. Tak puas kut cuti 2 hari.. Lalala.. Weekend aku minggu ni adelah buhsan yg amat jew.. Duk umah sesado tak gi mane2.. Aktiviti adelah house keeping dan tgk tb sahaja.. Sekian time kaseh..

Dah ujung2 bulan neh poket pun kempis beb, nak gi jalan2 mane besh.. huhu.. Owh aku tau aku sudah melalut, sampai lupe tajuk entry aku adelah diamond dan megi.. huhu... Diamond tu!! hahaha..

Malam tu aku masak megi, sbb malas nak masak nasik.. kunun2 nak diet la tak nak makan ansik malam2, padahal pemalas nak masak.. hehehe.. Dah siap2 masak 2 bungkus.. Kasi kat encip Izhan semangkuk, aku semangkuk.. Encip Izhan dah siap ngadap makan dah, aku lak hegeh2 nak bancuh teh kat dapur..

Tetibe jew dengo encip Izhan duk jerit "Yangggggggggg.... Amende ni dalam megi hei!!"
Aku pun laju2 la pi tengok wei.. Hamek ko sekali


Ini haaa!! Batu berlian ka?? ngeh ngeh.. Kalo berlian betul takpe gak weiii.. Kayo aku ngn encip Izhan.. Sekali batu yg dekat brooch tu.. Camne lak boley masuk dalam kuah megi neh.. Celah mane plak aku masak kat dapur pakai tudung ngn brooch bagaiii.. Ni mesti yg ade lam paket megi dah ni.. Naseb batu tu jew, kalo mende lain sumpah aku gelikss... euuwww..


Gambar adelah sangat hampeh sbb gune kamera hp aku cikai itu jew.. Kamera aku che mok aku pinjam lorr wat gi Langkawi.. hikkss..


Lepas tu encip Izhan sambung makan megi dengan rakusnye.. siap slurppp slurppp lagi wei.. Siap cakap ngan aku cam ni lagi "Kalo agak2 sayang makan tak abes tu bagi ke orang neh".
Tapi bile aku makan tak abes, aku pass kat dia tak nak plak.. apa daaa yayam neh~!!


4 comments:

~~@L0nG W@niE~~ said...

erk....kalo btol dr peket megi..g saman cpat !!
hehehe...manyak untung wooo

JIVEBUMZ said...

biar betuiiii.. camana leh masuk dalam bungkus megi tu yer? ala sy pon selalu makan megi gak nie.. so far tak jumpe lagi diamond nie.. takut jugak kalo tertelan :p

mYpRecious said...

along wanie-> errkk.. saman jgn tk saman.. huhu.. mak cik kayo lah.. hahaha

Jivebum--> agknye yg pekerje kilang punye kut.. hahaha..

xplorer said...

wow!!!!!itu batu azimat tu , leh sembuh 1001 penyakit.Cara nak guna kalau ikut petua org tua2.
1)rendam dlm air panas
2)dlm masa tgh rendam tu , berkunjunglah ke hospital/klinik n makan ubat
3)lepas balik dari spital minum air rendaman tu
4)ulang sehingga sembuh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin