25 June 2009

::Tag dari Puan Nadia::

Inilah Puan Nadia aka Kakak Nadia.. isteri kepada kawan encip Izhan yg sungguh berani tag aku.. lalala.. Cumil kan dy? sweet je aku tgk.. hikkss.. Dan aku rase sgt pendek berdiri di sebelah Kak Nadia. :P

1. Bekas kekasih saya - Suami saya la encip Izhan(Love u Yayam muacckksss..Ngeeee)

2. Saya sedang mendengar – Mendengar lagu Robin William "Be a better man"

3. Mungkin saya patut – pk nak gi piknik kat mane hari Sabtu ni.. hikkss.. Lame kut tak piknik ngn encip Izhan aku neh..Kalo dulu before kawen tiap2 weekend kut.. kantoii sudey..

4. Saya suka – sebab dapat anak buah baru.. I love baby a lot okess..

5. Sahabat-sahabat saya – Lamenye tak jumpe korang.. Baik yg kat Trg atau yg kat KL, Johor, Shah Alam.. Sejak dah kawen ni mmg ssh nak jumpe kawan2.. Saya rindu lepaq2 dgn mereka.. huhu..

6. Saya tak faham – kenape la ade yg jenis tak paham bahase ni.. Perlu ke saye ulang lapon ploh kali baru nak paham..

7. Saya kehilangan – kandungan saya yg berusia 2 bulan setengah bulan lepas.. Dan sy sgt stress bile pk kan balik kehilangan itu.. sob sob.. Ni ade sikit2 rase nak nanges balik.. Kalo lah masih ade saya skang dah 15 weeks.. T_T

8. Ramai yang berkata – saya makin numuks+bulat+kembang dan mcm2 la.. Kadang2 tensen gak.. Tapi mmg kenyataan pun.. Tapi skang berat sy dah turun sket lepas saya keguguran bulan lepas..

9. Cinta itu adalah – menerima org yg kite sayang seadanya dirinya.. Cinta itu jugak = encip Izhan dan saya akan sayang suami saya ke akhir hayat saya..

10. Di suatu tempat, seseorang sedang – gelak kijam kat saye sambil cakap dy dah oder jerami import dari Congo.. Apekah?? huh~!!

11. Saya akan cuba – Menjadi lebih baik untuk mase akan datang..

12. Perkataan SELAMANYA membawa maksud – Selamanya saya akan mencintai suami saya sepnuh hati saya.. :p

13. Telefon bimbit saya – Kaler pink itu hadiah dari encip Izhan.. ngeee.. Kalo dy tak beli sampai skang saya tak tuka2 hp kut.. huhu..

14. Bila saya terjaga – mesti sebab alarm hp saya yg bunyi pagi2.. Pasti mesti ngomel "malasnye nak gi keje".. huhu.. "kalo malas bile nak berjaye ni?"

15. Saya paling meluat – Denga pompuan cakp gediks2, pastu gelak2 mcm syaiton kuat2 depan lelaki.. Kunun nak tarik perhatian la tu.. ala gediknye.. syuh syuh duk jauh sket dari saye.. Tak soke!!

16. Pesta/parti adalah – Jam session/Gig yg saya pegi dgn encip Izhan.. Sumpah tak penah pegi dgn org lain.. Dulu sekali penah kene rush kut, hehehe.. Pak cik Polis tu siap marah encip Izhan lagi sbb bawak tunang datang jam session.. Poyo betul pak cik polis itu..

17. Haiwan yang paling comel pernah saya temui – seekor kucing kaler putih kacukan siam yg saya namakan Tommy.. Dy sgt comel.. Tapi skang mane ntah dy hilang tak balik2 umah..

18. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah – Bile saya dah bergelar seorang isteri.. Dan saya tak sabar nak bergelar seorang ibu pulak.. :) Insyaallah..

19. Hari ini – saya bekpes makan nasi kuning yg saya beli kat warung cik Milah.. Mmg sedap! Dan hari ni gak saya nak suh encip Izhan banje makan chicken chop, kate baru gaji kan.. hahaha...

20. Malam ini saya akan – tengok cite America's Next Top Model kol 10pm.. even saya dah tau sapa pemenangnye.. Tapi gediks gak nak tengok.. huhu..

21. Esok pula saya akan – mengemas umah dan masak nasi lemak.. :p

22. Saya betul-betul inginkan –

23. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini – hurmm mcm kusam je wajah saya.. Jerawat pun naik makin banyak, saya nak datang period dah kut..

24. Pusat membeli-belah atau arked permainan – Mydin Mall, Giant, Astaka, Hock Kee Seng in yg glamer dkat sini..

25. Makanan Barat atau Jepun? – Barat.

26. Bilik yang terang atau gelap? – Kalo duk sorang2 kat umah mestilah nak terang2.. Tapi kalo nak tido saya nak bilik yg gelap dan sunyi dari ape2 bunyi.. Nanti saye takleh nak fokus tuk tido.. ngeh ngeh..

27. Makanan segera adalah – Sedap dan boleh buat saya jadik kembang semangkuk.. Hurmm, teringan lak nak makan ayam KFC yg baru tu..

28. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang – "Owh besok ade 7 org je yg masuk, 5 adult 1 child 1 infant" saye cakapkan ayt ni pade Nazri..

29. Lepas ini saya akan – cek email opis jap.. hikkss.

30. Siapa yang anda ingin tag – Nak tag Yna, Maziah, Warnawanie, Leeya, Shabri, dan jugak Zie redbloodsnow(saye soke blog dy yg salu berapdate itu)



3 comments:

mrs hafiidz nadia said...

ngheeee..jangan la rasa pendek,rasa rendah cukup la..huhu..

Nem0 o0h Nem0 said...

tak pe,jgn sedey2 k..pasni buat anak lagi.. berusaha dgn lebih gigh tau.. =)

mYpRecious said...

kak nadia--> sy mmg pendek..encip Izhan pun soke ckp sy ni pendek.. kene bgayut kt pokok salu la cam ni.. hahaha..

Nemo--> baikklaahh... nak gi blik umah skang ar.. hahaha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin