30 June 2009

::Ikan Panggang Che Mok::

Bile balik je dari keje of cos la lapa kan.. Atenye aku plak tak lunch tengah hari tu.. Bile duk umah mak pak aku ni, balik dari keje je terus gi risik2 kat dapor.. hahaha.. Besh betul aku rase.. Sorgaaa jew... hikkss.. Kalo kat umah sendiri ko pi risik2 kat dapor ape yg ade, roti kering, biskut kering.. Ko bukak peti ais ade ayam beku kojung, ikan beku, sayur mentah.. Harusla ko kene masak sendiri mende alah tu.. Barulah ko boleh ngapp..

Tapi kalo kat umah, nyamann betul wei!! Che mok kan ade, hikss.. bukak tudung saji wallah dah ade lauk pauk.. Nyam nyam.. Risik2 tengok, wahhhhh ikan kembung panggang che mok faveret aku ko.. Juling jap bijik mate pk kesedapannye.. hahaha.. Tq che mok sebab masakkan lauk faveret orang..Lebiu lebiu, mmuaacckkss.. Macam tau2 je kan aku dah lame nak makan ikan panggang che mok masak neh.. Lawan plak ngn sambal belacan ngn sayur sawi tumis air.. Pergghhhh, mak mentua lalu belakang kompom ko tak seda (ampun mama, hehehe)...


Sikit je kan aku makan.. hikkss.. kunun2 amek sesenduk je, nak diet la tu.. huhu.. Bile dah licin menggelupur nak tambah lagiks.. hahaha.. Licin aku makan sampai kepale ikan pun aku ratah..sodapp hingga menjilat jari, kalah le kehepsi tu..

Tengok ikan ni pun aku dah terliur balik je rase.. Makan menu ni hari2 pun tak jemu kut.. Nak mintak resepi kat che mok la... hehehe..



4 comments:

eya said...

sedap sgt tuh..mertua lalu x sado..

Asz said...

ko mmg... mkn ape pon sodappp... hikhik... ampon... =p

FastRi said...

agok2 blh x msk sendiri gitu? kalu blh, rasa mcm nakgi jln ke rumah anda je hujung minggu ni

mYpRecious said...

eya--> mmg sedap la eya.. lagi2 kalo makan berebut ngn adik badik len.. hikkss.. boleh gado2 sbb nak kepale ikan.. hahaha..

Asz--> ko jgn ckp aku asz.. ko pun same.. Dah lapo sgt roti berjemkan sos cili pun ko telan.. ngiahahaha.. Larikkss..

Fastri--> Buleh tu mmg buleh fazri, tpi rase tu dop taula same ke dop.. hikss.. masakan mok ni air tangan dy la yg wat jd perencah tu. Nak jalan mri umoh, sile la.. pintu umah sentiasa terbuka.. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin