13 June 2009

Dikhianati?? part 2

Ne no ne no.. Aku nak sambung cite aku semalam.. hikkss.. Ape ekk aku nak cite, hilang ingatan jap.. Pangggg kat diri sendiri kasi ingat balik.. huhu.. Okey2 skang aku dah ingat nak tulis ape.. The angle & demon side of Maz.. Damn, lelaki2 kalo tgk Maz mmg boleh jatuh chenta beb.. mmg dorang akan cakap inilah stok bini solehah.. Dan Maz ni sorang yg jage solatnye.. means mmg penuh la 5 waktunye tu.. Kalo aku tade kelas pagi, muke dy la yg kejutkan aku suh bangun semayang subuh..huhu.. Baikkan.. Pakaian toksah cakapla, mmg menutup aurat tade ketat sane sini wei.. mmg stok pakai baju kurung jee manjang, pastu siap pakai sarung kaki lagi.. Lau pakai suar pun mesti baju dy besa gabak.. mmg nampak baik sesangat.. Kdg aku pun rase cam ade segan sikit2 ngn dy.. Iye la aku tau aku mmg tak sebaik dan sebagus itu.. Bile tahun agaknye aku nak jadik mcm tu.. winks winks..

That's was the angle side okes.. eh eh, ade lgi la.. Aku ngn Maz lau kat bilik mmg rapat sesangat.. Gelak same2, nak gi mandi pun same2, gi dining pun same2.. Gi kelas je la tak same2 pasal aku ni mmg soke gi kelas jln sorang2.. Malas kut nak tunggu2 kawan neh... leceh la.. aku ni dah le kaki bangun lambat, kan org tu nak kene tunggu aku, pastu kalo dy lambat aku nak kene tunggu dy.. leceh2.. Aku mmg tersangat independent mase kat 'U' dulu.. Mane ade manje2 ngade nak berteman bagai.. Kalau boley wat sorang2 aku wat je sendiri.. Tak kose aku nak susahkan kawan2 nak suh teman la apela... aku mmg tak soke mcm tu.. aku rase mcm menyusahkan org lain plak...upppss aku dah melalut kut.. huhu..

Ade lagi wei, Maz ni gak la tempat aku kongis2 masalah ke ape ke.. Gurau senda gelak ketawe same2.. main picit black head ngn white head kat muke.. Mule2 aku picit dy punye, pastu dy picit aku punye lak.. hahaha.. mmg sangat rapat.. Dan aku pun tersangat percaya pada dy.. maksud aku kat sini.. Aku tade lah rase risau nak sepah2 kan purse aku merata2.. kadang aku just letak je lam drawer meja study aku.. Tade nak kunci2 loker ke ape kan.. Barang2 aku dy boleh pakai je kalo nak.. mcm tshirt, ke suar ke salu gak lak dy pinjam.. same gak ngn barang makan yg aku beli, amek je la kalo nak.. aku mmg tak lokek pun..

Aku kesian sgt kat dy, bile dy cite kat aku yg parents dy divorce.. Dan ayah dy pernah cabul dan pernah wat cubaan tuk rogol dy.. mmg pity sangat aku rase kat dy bile dy citer kisah hidup dy.. dats why dy tak nak duk ngn ayah dy.. Dy stay ngn auntie dy kat Serdang.. Tapi mak dy masih lagi kat Sabah.. Lebey kurang camtu la, aku pun tak bape nak ingat sgt dah cite dy nie.. Dan before masuk uitm Melaka, dy pernah belaja kat Kusza, Trg(skang ni panggil UDM) dan UKM.. Tapi aku tak ingat la nape dy quit blaja kat sane.. ke dy tade cite kat aku.. lantak le kan.. lebey kurang camtu le korang weii.. Dan Maz ni pun ade bf yg blaja kat UPM, yg amek pengajian Ulul Syariah ke ape.. tapi kire dalam pengajian agama2 gitu la.. aku pun tak ingat.. Yg Maz ni cite dorang dah lame gak la kapel..

Skang aku nak cite the demon side lak.. Tapi before tu, aku nak explain sikit.. Bukan niat aku nak citekan keburukan org lain kat sini.. Aku cume nak jadikan cite aku ni sebagai iktibar sebelum menilai seseorang atau sebelum meletakkan kepercayaan pada seseorang itu.. Itu sahaja niat aku wei.. Dan Maz inilah satu2nye kawan yg pernah khianat pade aku..Kawan yg aku panggil kawan baik.. Yelah kat sane mane kite ade family, so kawan ni dah jadik mcm 2nd family, tempat manje2, tempat ngadu2 gitu.. Ok, Maz ni mmg kaki balik la kalo weekend.. Dy balik Serdang cos nak jumpe bf dy la kan.. Dan mmg dy mmg tak pernah ade kat bilik kalo weekend..

Giler betul mmg tiap2 minggu mesti balik.. Aku ni salu gak turun KL nun, gi stay umah akak aku Ct, tapi tade lah tiap2 minggu wei.. Iye lah atenye kampung jauh, nasibla aku ade kakak kat KL nun, kalo idok mmg le aku jadik penunggu bilik kalo tiap kali weekend.. hehe.. Tapi ade la minggu tu Maz, cakap dy tak nak balik cos bf dy nak datang.. Sanggup wei dari Serdang tu naik moto gi Melaka, mau patah pinggang.. hikkss.. Maz gitau aku, dy nak jalan2 kat Bandar Melaka lu baru balik.. Bile hari Ahad Maz balik, aku noticed ade luvbite kat leher dy.. mmg sape2 yg tengok kompom la tau ape bende tu.. hurrmmm.. Aku mcm, owhh ok.. Terperanjat, terkezutt cam tak caye.. Bile tgok pade gaye mmg nampak mcm takkan la pompuan mcm ni nak wat mende2 camtu tu kut.. hurmm.. So, kawan2 dun't judge a book by its cover ok.. Dan bf dy tu kire lam kategori alim2 la denga pada care dy cite dan course yg dy amek tu.. upppss...

Dan, aku pun mcm sakat2 la dy pum pam pum pam.. Last2 dy citer la kat aku seme mende yg jadik.. tak yahlah kut aku cite kat sini, korang pk la sendiri.. Tapi dy suh aku diam2 jgn cite kat sape pasal luvbite dy yg mmg terang2 leh nampak kalo dy tak pakai tudung.. Rumate len pun tak tau, dy asek duk cover ngn rambut dy yg mmg panjang mengurai tu.. Tapi aku perasan gak yg mmg Kak Erin ngn As nampak.. Tapi, aku tak kesah le ape dy wat.. Aku ttp kawan dy gitu.. Cume mase mule2 tu je aku terkezut, sbb tak sangke sesangat.. dan sekali lagi plss dun't judge a book by its cover ye kawan2 seme...

Mase aku part 1 tu, aku mcm kaye sikit weii.. manyak duit wooo.. hahaha.. Iyelah, nak masuk tu dah dapat pendahuluan RM1500.00, pastu dapat lagi RM1000 Yayasan kut bagi.. Pastu dapat lagi RM300.00 duit zakat rase aku.. Pastu tak campur ngn duit loan ptptn aku sem tu RM2k lebey kut.. Bling2 woo mate manyak duit mase tu.. hahaha.. Mase tu kire lam ujung2 sem nak cuti study week dah le.. Biase kalo ikut sem2 lain, aku dah sengkek tahap gaban.. ade RM100 lam bank pun dah rase kaye.. haha... tapi time part 1 tu, ujung sem duit ade banyak lagi la.. huhu..

Si Maz ni salu la duk ngadu2 kat aku dy tade duit dah, loan dy tinggal bape sen je lagi.. Aku ade gak tanye dy kalo nak pakai duit aku dulu cakap la.. Dy cakap takpe.. Pastukan dy kan asek la duk tanye aku duit loan aku sem tu tinggal bape lagi.. Aku cakapla adela dalam RM1k lebey lagi.. Pastu yg len2 ade tu ade dalam bank lain.. Yg mane ade lam bank Giro aku, yg kalo ko nak kuarkan duit kene gi bank sbb aku tak wat kad.. leceh kan.. Giler jujur aku gitau dy wei.. Mase tu, aku takde syak pape lansung.. Ye lah kawan baik tanye kan, mmg la ko tak rase pape pelik..

Tapi, seminggu lepas tu... Weekend tu aku turun KL umah Ct.. Biasenye before naik bas aku mesti gi bank cucuk duit lu.. Tapi minggu tu, aku tak wat camtu.. cos ade lagi duit lam purse aku.. Hari Sabtu tu, aku jalan2 ngn Ct, biase la.. Kalo aku turn Kl akak aku tu mesti ade je plan nak gi memane.. huhu.. Dats why Ct adelah akak kesayangan aku.. Aku salu manje2 ngan dy, ngadu2 seme pun ngan dy.. Iyelah kami 2 beradik jauh dari kampung halaman gitu.. huhu.. *Sejak dah kawen ni dah lame tak manje2 ngan Ct..huhu.. rindu lak aku rase* winks winks...

Pastukan, Ct ajak gi satu butik.. Best woo butik tu.. Baju2 dah le santek2, murah2 lak tu.. Mule2 gi survey lu, agak2 ade yg berkenan aku ajk la Ct gi ATM lu nak kuar kan duit.. Mmg berkobar2 okes nak beli baju tu.. Siap pastu dah plan nak banje Ct makan.. So kami 2 beradik pun jalan la gi ATM berdekatan dgn butik tu.. Sekali bile aku dah masukkan kad, tekan la jumlah nak kuarkan tu.. Jeng jeng, boley dy kat skrin keluar "Maaf bagi anda tidak mencukupi untuk transaksi ini, sila cuba lagi".. Dalam hati dah maki2 mesin atm tu.. Bunguk,budus,bangang seme dah kuar..

aku try cek baki, omg tinggal RM19.90... B*#i betul!!! bile aku kuarkan seme duit aku ni?????? aku pun blurrr, panik,cemas, tangan dah mengigil2.. Nyaris tak pitam jew.....

bersambung...

P/s mesti hangen je korang kan.. haha.. gelak kejam dulu.. :p

6 comments:

FARIE said...

ala~ ni yg x best maen smbg..

mrs hafiidz nadia said...

alaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!kejam!!ade ke part yang best nak sambung????mengapa puan rafidah??mengapa??

FdausAmad said...

beb,gua nak ajak lu mkn kenduri kat blog gua..gua buat western food.
lu Follow blog gua pun xpe lagi bagus.

Blog gua tu dah tak seimbang,bdk2 yang ada makin berat ke belah punk.

Mince4AM said...

hok ning aku x berahi ning

mYpRecious said...

huhu.. saje bikin saspen.. lom ade mase nak smabung episode 3 neh..hikkss..

xnx said...

uiksss..bape bnyk episode daaaa..aduyaiii...
senetron hendon pon xbesambong bnyk2 tau..
dush dush dush...!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin