11 June 2009

Dikhianati?? part 1



Bile cakap pasal khianat ni mesti seme orang akanpk yg khiant ni adelah bile kite di tipu oleh org yg kite percayai, tak kesah lah org tu kawan baik sendiri, teman serumah ke waima darah daging sendiri ke.. Tu belum masuk bab2 khianat dalam berchenta lagi tu.. Tapi hari ni, mase tengah beli kuih kipas tuk bekpes aku kat Restoren Tropicana kat bawah opis aku, aku teringat satu kisah yang pernah jadik kat aku beberape tahun lepas. It was damn hurt sebab dia adelah seorang yg sangat aku percaya dan aku sayang..

The story goes like this, once upon a time.. hahaha.. Ok2 aku merepek jap ini bukan Far Far Away Land mcm dalam citer Shrek tu.. Hikks.. Citenye cam ni, mase tu first time kut dalam hidup aku, aku terpaksa tinggalkan umah.. Dan kene blaja jadik org dewase.. Iyelah time tu umo aku baru 18 wei, baru abes SPM.. Aku dapat tawaran blaja kat Uitm Melaka.. Dari aku sekolah lagi aku salu rase yg aku akan belaja kat Melaka lpas abes sekolah.. Rupenye betul instinct aku, huhu.. Instinct ke? motiff betul..

Mase tu aku gile naif wei.. Ye lah budak2 lagikss.. Jakun pun ade gak, iyelah aku ni kan asal dari Terengganu.. Sumpah mcm org kampung aku rase.. hahaha.. Bab kate encip Izhan aku ni "koru" dulu2.. cettt, kuang asam gelugur betul.. Sebut pasal asam gelugur pagi tadi aku tanye encip Izhan asam gelugur tu rupe mcm mane.. Lansung kelu 1000 bahase, buat muke tersipu2 smbil jawab "mane org tau".. ngeh ngeh.. see sape yg "koru" skang.. Aku pun tak bape nak paham sgt gak ape mende maksud "koru" yg dimaksudkan encip Izhan tu.. Dulikss.. ok blik pd citer smule okes..

Aku nak flashback balik, mcm ingat2 lupe lak.. huhu.. Kat Melaka tu, aku maksudkan Alor Gajah tempat aku blaja tu bukan la bandar sgt pun wei.. Lagi teruk kut dri Trg.. Kecik giler wei.. Ape pun tade, mcm pekan koboi jew aku tgk.. Dy punye bus stand ala cinonet betul.. Siap mase first time tgk bus stand dy tu aku konpius lagiks.. Ni bus stand ke bus stop... Tapi, yg blaja kat situ ramai gak budak2 bandar belah2 pantai barat nun.. So, dorang ni mcm up to date la.. So, utk aku tdk menjadi "koru" aku kene la ikut arus.. Padahal tade la koru mane pun fesyen aku dulu.. hikss..

So, lpas je abis minggu mesra siswa dorang main bagi je kolej ngn bilik.. Name kolej aku dulu Kolej Jasmin, no bilik aku J1007 kut.. Rumate aku lak sorang org Shah Alam(As), Muar(kak Erin) dan KL(Fiza).. Nak dijadikan cite Fiza ni nak duk sebilik ngn geng2 satu course ngn dy, so dy pun pindah la gi duk kolej lain.. Tinggal la kami bertiga.. rumate2 aku ni mmg besh, esp Kak Erin yg sgt klako.. Dy la tempat aku ngadu2 dulu.. Selang seminggu lepas tu masuk lak lg sorang ke bilik aku.. Dy budak Sabah(Tawau ku) namenye Mazni(bukan name sbnar).. huhu

Nak dijadikan cite, aku lebey rapat dgn Maz lepas tu.. Even sgt rapat kut, kite org boleh kongsi mcm2 cite.. Aku pun tak tau cam ne boleh ngam dgn Maz ni.. sbb kalo nak dikutkan kami berdua mmg jauh beze kut.. Aku means dari segi pakaian Maz, mmg sgt nampak yg dy mmg budak baik. dy tak pakai kut suar2 jeans seme.. Asik pakai baju kurung jew.. Siap pakai sarung kaki lagi wei..Pastu dy mmg genius dan pandai okes. Dy punye test or kuiz mmg salu gempak la markah dy.. Dan bilik aku tu salu je ade classmate dy dtg nak blja ngn dy..

Tapi Maz dgn As ni mcm anjing dgn kucing okess.. Takleh nak sua muke mesti nak gaduh, dorang mmg tak ngam dan takleh ngam.. mase tu pun aku tak bape rapat ngn As, sbbnye As hanye balik bilik utk tido jew.. Dan ade satu 2 perkare ttg As yg aku tak bape soke.. Mase part 1, perangai As mmg len mcm sikit aku pun mcm kureng sket ngn pangai dy.. Tapi aku ok lg.. Kami still rapat.. Maybe dy mmg ank manja, so belum dapat nak seswaikan diri lagikss.. Kadang tu kalo bcakap mmg tak jage hati org lansung main redah jew.. Kadang ade ape yg dicakapnye bunyi mcm berlagak.. Dats why Maz takleh ngam ngn As.. Sory As, kalo ko terase.. Tapi ini mmg hakikat mase kite part 1 dlu.. Lepas dy couple ngn Wan, iaitu hasben dy skang baru aku tgk pangai As dah bnayk berubah.. huhu..

Mcm dah panjang lebor je cite aku.. nak stop dulu le.. huhu.. Nanti aku sambung k.. Kang ade yg muntah darah lak bace.. Next entry aku cite the angle and demon side of Maz.. huhu..

Bersambung....


4 comments:

xnx said...

hokaloh...da syiokkk bace ade lak sambungannyeee....adiesss....potong stim toll,,

xpew2..
bak kate 'abg Jem'...i follllooowwwwwwww..
ihik..

Mince4AM said...

cite potong stim.. base ngguh

mrs hafiidz nadia said...

huk aloh..sambung la cepattttt..

Nem0 o0h Nem0 said...

lorrrr tgk syok bc,ade smbungan lak.. cepat la smbg..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin