29 June 2009

Bubble Talk

Semalam kan, encip Izhan outstation 3 hari.. sob sob.. cedey.. Hari dah windu winduan dah.. Okey aku tau aku over.. hahaha.. So, aku pun balik Losong la tido umah mak pak aku.. Fuhh malam tadi penat aku duk berwrestling dgn anak buah aku kat umah tu.. Dahle makin gediks nau budak 2 ketul tu.. Sape lagi kalo bukan si abang dgn si Tencik tu.. Since skang dy dah dapat adik baru, kami seme dalam cubaan nak tuka panggil dy angah lak.. no more adik adik ye.. Tapi ko tau, tak padan ngn umo baru masuk 2 tahun dah pandai melawan okes..

Aku : Adik, Che De panggil adik angah ye... angahhhhhhhhhh(sambil aku jerit pangil dy angah)
Adik : tak mboh.. bukan ngoh, adiklaa.. (sambil tangan tunjuk kat diri sendiri)
Aku : Bukan adik, angah.. Tu adik (sambil aku tunjuk kat baby Dayyan Amjad)
Adik : Bukan la.. Tu bi Jat(tu baby Amjad).. tu bi Jat..
Aku : Huh.. soke hati ko lah dik..

Tu baru sikit kut dy punye ngade2.. Malam tadi anak buah aku berdua tu rindu kat aku kut.. Nak mandi pun dengan aku.. Pastu duk feeling2 sambil peluk aku.. Pastu rebut2 nak peluk aku.. Yg saru ni peluk kaki kiri yg lg sorang peluk kaki kanan.. adieess.. Cam no Che De nak jalan ni oiii.. Aku pun sonok la duk melayan dorang.. Lame kut tak main mcm ni ngn dorang.. Tapi mmg la bdk 2 org tak reti penat lansung.. Berlari sane sini, main otomen2, siap ngn aku sekali di 'otomen'nye.. Naseb la kamo kiut kalo tak Che De dah picit2 kamo.. hikss.. Dah pukul 12 aku nak tido pun sebok nak ajak main.. Aku dah ngantuk gaban dah ni.. Sekali kuar suare halilintar membelah bumi dari mummy dy(kak nor) brulah korang hegeh2 nak baring buat2 tido.. aduii, mcm2 la budak2 ni.. cumil je aku tgk..
2 ketul budak gediks yg sungguh la buas dan nakal.. pening pale duk layn dorang neh..

Malam tadi time nak tido tu, tetibe lak aku sakit gigi yg hamat ko.. Mau berasap je telinge aku duk menahan sakit.. Kat ujung katil duk tengok adik aku yg bongsu si Farah duk gayut tepon gediks2 ngn sape ntah.. Hambek ko sekali kene tengking ngan aku baru ko tau.. Fadan muke.. Aku dah le sakit gigi ni, gi dapor carik cengkih.. bukak laci ni tade, yg tu tade.. adeis.. mane mak letak ni.. bikin hangen je lgi ni.. si tencik tengok aku kuar bilik je dy sebok duk ngekor kaki aku cam kuceng.. Dah jumpe cengkih, tumbuk laju2.. pastu laju2 letak cengkih yg hancur tu dlm gigi.. Fuhhh, pas 5 minit baru hilang.. dan aku boley tido dgn amannye.. hikkss.. Bangun hari ni gigi pun tak saket dah.. Appointment nak tampal gigi punye la lambat lagi wei, bulan 8 ni.. Ni la problemnye kalo ko pegi klinik kerajaan.. Sabo je aku ni...

Aku rase hari entry cam ntah pape sket.. hikss.. Dah le dtg keje naik cab tadi.. Aku lom sempat sampai opis lagi customer duk call berkali2 dah.. Malas aku nak pick up.. hahaha.. kejii je.. Laki tade aku patah kaki sket weii.. aku ni bukannye ade lesen kete lagi.. stress yg amat kut nak kene nek cab.. ptg kan nak kene pk lagi cam ne nak balik.. bas dah le cam hampeh kat sini.. Puh puh abah boleh amek aku balik petang.. Aku nekad la paling lewat ujung tahun ni nak kene amek lesen gak.. ssh betul aku rase.. tapi nak kene tgk kondisi duit jugak kan.. Bile nak kayoo ni.. Aku nak stop dah kut entry lalut melalut aku ni.. Ok cheers la ye korang seme.. aku tak bape nak cheers kut, mode rindu encip Izhan (poyo je baru 2 hari, besok laki ko dah balik..hahaha.. dush dush kat diri sendiri)

mode rindu-rinduan kepada somi terchenta..Hikkss..

2 comments:

Asz said...

ala... kita pon mode rindu2an.. hukhuk.. xsoke2... =(

mYpRecious said...

hahaha..
cian pengatin baru rindu rinduan.. hikkss..

sabar asz.. aku pun cam ko gak dulu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin