10 June 2009

A big Welcome~!!

Tengok dewan bersalin ni dah kecut je perut aku rase.. huhu..

Aku dah fobia rase kene cucuk ngn mende alah ni.. Sakit okes kalo salah cucuk.. Mase aku kat spital tu dorang salah cucuk, sampai bengkak2 urat aku.. Pastu samapi lebam tgn aku.. Masuk air ni boley wat tgn jadi gemuk woo..

Sejam sebelum masuk bilik bedah.. Sempat lgik tido tu.. huhu.. Sian aku tgok kak Nor, tabah betul dy.. Kalau lah aku sekuat Kak Nor..

Kelmarin akak aku, Kak Nor telah selamat melahirkan sorang baby laki yg sgt la cumel.. Bagi aku seme baby comel jew.. Dah la bau dy wangi, aku soke tau bau baby neh.. hikkss.. Kak Nor ni dah 28 hari tau duk spital pasal dy ni ade placenta previa tahap 3(uri bawah), dan sgtlah bahaya.. Takleh gerak bnyak2.. dats why la kene duk spital jew.. hikss..

So kelmarin Kak Nor telah selamat di c-zer di Hospital Sultanah Nurzahirah.. Alhamdulillah.. Seme dah selamat,walaupun pada awalnya doktor risau takut jadik komplikasi yg uri akan melekat pada dinding rahim dan jadik tumpah darah yg banyak sampai terpaksa buang rahim.. Tapi aku syukur baby sehat, dan Kak Nor pun dah beramsur sehat..

Pagi tu Isnin 8 Jun, Kak Nor gitau dy akan masuk bilik bedah kol 8 am.. Pagi tu aku suh encip Izhan je yg antokan, tapi kene amek che Mok dulu kat umah.. Sampai2 jew, elok je Kak Nor duk baring lagi atas katil.. Rupenye pagi t ade emergency kes yg lain, time tu Kak Nor dah siap2 pakai baju yg nak masuk bilik bedah siapngn cap lg.. hikkss.. Tapi tak jadiks, cos kene bawak masuk org yg emergency tu dulu..

So dalam kol 9 lebey Kak Nor di tolak masuk dalam bilik bedah c-zer tu.. Aku follow je dorang sampai kat depan pintu bilik bedah.. Kene tunggu lu sat kat luar, cek darah dulu, heart beat baby..bla bla bla.. Kol 10 gak masuk dalam bilik bedah tu.. Aku pun kuar le tunggu kat luor.. Nengok2 aboh ngn cik mok pun dah ade kat ruangan nunggu..

Bab2 nunggu ni la yg hazab.. hikkss.. Ngantuks2.. Cik mok siap boleh lelap lgikss.. Aboh hilang mane ntah, ngn sape le dy duk burak.. Sejam pastu, kuar la nurse ngn baby panggil waris Nor Yahizal(name akak aku le tu) ade..Laki Kak Nor pun pi la.. Aku pun nyebok gak kat situ cos nak tgk baby.. Rase sebak je tau mase tgk baby Kak Nor tu.. Terkenang lak, kalo la masih ade rezeki aku, mesti tahun ni aku akan dapat baby secomel ini.. sob sob sob..

Dan Kak Nor dapat lagi sorang hero.. huhu.. 3 hero kat umah aku, adeiss.. yg 2 org tu pun dah disaster amat.. ni tambah lagi sorang.. huhu.. Tak kesah la kan, janji baby tu sehat dan sempurna.. Dan a big welcome tuk baby yg bernama Muhammas Dayyan Amjad dari Che De dan uncle A-Ang.. Che De tak sabar nak nunggu kamu beso okes.. Boley main lariks2.. huhu.. Aku tak sempat nak snap gambo Amjad, cos baru je kuarkan kamera nurse tuu dah marah aku.. Cakap takleh gune kamera la amek gambo seme.. Huh!!..

Meh layan pic yg aku snap mase kat spital lak.. huhu.. Time duk buhsan nunggu.. huhu..

Muke buhsan nunggu.. Buhsan plus ngntuks lagikss..

Cik mok sampai tetido tunggu Kak Nor.. Sian cik mok..

Ni Danish anak sulong Kak Nor.. dy ni pun muke buhsan gak.. Siap boley tetido lagi kat riba aku..

Ni la baby Kak Nor.. Ni je yg sempat aku snap.. Yg len2 nan ado lagikss.. Nanti Kak Nor dah balik umah aku snap banyak2.. huhu

Muke penutup dari aku.. Sekian sahaja dari saya bulat lagi tembam.. :P

Cheers~!!

5

2 comments:

Warnawanie said...

Congratulationsss...

I'Allah, one day.. he'll be fine young man ;)

mYpRecious said...

Harap2 mcm tu la.. makin riuh la rumah tu..
:p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin