03 May 2009

Saje Nak membebel.. ekekeke..

Latest pic, my 7 weeks of pregnancy.. Bolat betul kan.. hahaha

Wahhh.. Hari ni dah 7 minggu 6 hari aku pregnant.. Besok genap dah 2 bulan.. sumpah aku tak sedar bile mase ntah si Tencik ni ade lam womb aku.. Kuase Tuhan seme tuh.. Sekali lagi aku bersyukur sesangat..

Owh ye, last week aku dah pi check up kat klinik kerajaan.. Wat buku merah seme, test amek darah, urine test.. bla bla.. timbang berat.. cess sungguh tak soke tgk timbangan berat aku tu.. hikkss.. Kalo dah sarat agaknye berpusing jarum penimbang tu.. hahaha.. Takpe2 asalkan aku sehat.. Pengalaman pertama aku sbg patient kat klinik tu.. Before ni pun mmg aku penah pegi tp temankan Kak Nor jew.. Skang aku lak yg nak wat check up tu.. Mule2 tu cam cuak pun ade gak..

Aku sampai kat klinik tu dah kol 8 lebey cmtu, sumpah ramai org okes.. Dalam setengah jam gak nunggu bru la hegeh2 nak panggil name aku.. Pastu punye la lambat nak pangil nurse yg assign tuk tulis buku tuk daftar tu.. Nasib la nurse tu baik dan friendly plus santek.. ahakss.. Pastu dah isi pe seme details2 yg patut, then dy tanye la last 1st day menses aku.. huhu.. Yg ni aku ingat2 lupe la tapi aku yakin dlam 10hb March.. hikss.. Then dapat la tau aku punye due date bersalin aku adelah pade 14 Dec 2009. Dan aku dah pregnant dah 7 minggu ye tawan2 bukan 5 minggu mcm aku mention kat entry aku yg lepas tu.. Tahun ni Insyaallah Che Mok ngn aboh(parents aku) dapat 2 cucu(baby aku dan baby Kak nor-yg akan bersalin bulan 6 ti).. Mama ngn Aboh(PIL) pun dapat 2 cucu (baby aku dan baby sis wanie).. Aku lak sekaligus hamek ko dapat 2 lg anak buah plus sorang anak sendiri.. Wut a blessed kan? :)

Gambo adelah gegor dan gediks kan.. huhu..

Jom kite balik pade citer kat klinik tadi.. Pastu kan nurse tu kasi kat aku garam iodin tuk aku buh lam masakan.. Then dy kasi aku 2 tiub kecik, katenye kene amek darah aku 10 ml.. aku dah, alamak banyaknye nurse, nak buat ape tuh.. mesti saket neh.. nurse tu dah senyum2 kat aku.. ahakss.. ade dy gitau tuk ape darah tu seme tp sumpah aku tak ingat.. hahaha.. Then, kne tunggu lagi.. Giler ah mmg tak tersusun lansung dy punye prosedur kat situ.. bole2 pening2 okes.. Kire cam lepas masuk bilik ni ko akan blur la, pas ni aku nk gi tuju tang mane plak neh.. Kire kalau tade nurse yg assist ko kat situ mmg smapai besok pagi la ko tak sudah2.. Lupe nak citer time nurse tu dah cucuk picagari kat tgn aku tuk amek darah, aku rase banyak wei dy amek.. penuh woo satu picagari tu..lebey dar 10 ml aku.. tetibe berkire lak ngn darah sendiri.. hahaha.. tp tade la sakit sgt.. sbb urat2 ijo kat tgn aku ni mmg senang nampak dan mmg timbul la.. So, mmg memudahkan nurse tu la, tak yah nak belek2 lengan aku ni banyak2 kali.. huhu..

Pastu, tgn aku dah rase kebas jew.. kesan dari amek darah tu kut.. dah le lapo bangat.. Aku just menom milo je pagi tu.. Time dah siap check up seme2 tu dlam kol 11 lebey cam tu la.. Laju2 text encip Izhan suh dtg jemput.. Tapi dy mmg sgt bz hari tu, cos sebok dgn sukan jabatan.. Dan dy kene tunggu peserta tuk check in.. Ok, takpela.. Aku pun amek la cab, pk punye pk nak balik opis ke nak balik umah.. tibe2 tanduk nates dah naik.. hikss.. "Pak cik anto ke Losong ye!".. Huhu.. Aku balik umah mak pak aku, dah lame kut tak balik umah.. windu gak ngn mak aku.. hehehe.. Lg pun mmg pale aku ngah pening2 time tu *baik punye alasan.. huhu.. Balik umah jew, sembang2 ngn Che Mok, main2 ngn si Tencik Afham(anak buah aku) pastu bantai tido.. best woo..lame kut aku tak tido siang neh.. Bangun jew perut lapo, tgk dapor Che Mok masak ikan singgang, ade ulam, ade budu.. sgt la sorgaaaaaa... Ikan singgang Che Mok adelah terbaekk.. Sampai 2 kali tmbah kut aku makan.. hahaa.. Dah le aku skang mmg cepat nau lapo.. Takpe aku makan tuk 2 org kan.. huhu..

sempat snap gambo si tencik ni main mase balik umah tu.. geram aku negok dak ni, makin nakal dan makin chumil..

Petang kol 5, encip Izhan pick up kat umah.. Sampai umah penat sesado padahal tak buat ape pun.. hikkss.. Dan aku buat mase ni aku takde loya+muntah ke ape.. Cume pening2 sajo.. Badan je la penat, salu rase panas.. pastu cepat lapo, sikit2 nak ke loo..huhu.. Tu aje.. Tu je kut laporan aku hari ni.. hehehe.. Panjang lebor betul, ade ke yg nak bace ni.. hahaha..

Ok cheers ye seme..

P/s aku nak ucapkan happy birthday tuk kawan aku merangkap ex-rumate aku Asiah Azmi yg menyambut hari kelhiran ke 23 hari ni.. Semoga kau dipanjang kan umor dan di murahkan rezeki As. Aku harap majlis pekhwinan kau next month akan berjalan lancar.. Uikss lgi sebulan jew As, mesti debor tahap gaban kan.. huhu.. cayang ko as..


blogger-emoticon.blogspot.com


2 comments:

joegrimjow said...

gaban nye bedebo la yek
tabah2

mYpRecious said...

ahakss.. jgn ingt gaban tak bedebo yekk.. lalala

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin