21 May 2009

::Kelam Kelibut ku::

Uisshhh.. Penat semalam pun tak hilang lagiks nak kene bangun awal gi keje dah hari ni.. Tak soke betul aku.. Memang dasar pemalas kut.. ngeh ngeh.. Pagi tadi punye la tade mood nak pegi keje, kelam kabut jadinye.. Aku kire bangun on time la 6.30am, biase2 mesti de telajak 10 minit lgiks.. hahaha.. Bangun2 je, terus p iron baju batik encp Izhan. baju sendiri pun aku tak iron, pakai suar dah le ri ni..tak yah aku ssh2 nak gosok.. terus bedesup mandi.. siap2 seme.. skali encip Izhan dah sudah mandi, dy ckp tk nak pakai baju batik tu, nak baju lain.. ngade2 lak laki aku ni, aku pun laju2 la gosok baju batik lain, penat tau pg2 dah peluh2 gosok baju.. salah sendiriks jugak sape suh ko tak siap2 gosok baju malam tadi, ko p terbungkang tido tak hengat tu ape pasal.. Last2 dah pg2 cam ni kelam kelibut..

Time ni aku tak siap lgi ni, aku dah pakai shawl tp tk siap lagi nak selit sane sini.. bile aku dah siap sane sini selit, tgk kat cermin mcm buruk nau la plak.. Bulat gile sbb nmpk tak seswai bile aku pakai spek.. bile bukak spek nampak ok jew.. adeiss, takkan tak pakai spek mau aku jalan langgar tembok.. huhu.. Time tu encip Izhan dah siap tunggu lam kete lgikss.. Aku pe lagi sambar je tudung itam bawal kat hanger, nasib la tak kedut sgt.. pakai pun ala2 jew.. huhu.. terus masuk kete.. cos dah lewat la.. dah kol 8..

The moral of the story, bangun awal, siapkan ape2 yg patut sebelum tido dan tido awal supaye boleh bangun awal.. Lalala..

6


1 comment:

Riezal said...

hehehe.. take care cik fidah..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin