15 April 2009

Galok dy ork~!! (Lalala..)

Tengah aku duk kusyuk2 reply email client.. Tetibe bunyi bising giler, sore pompuan duk gelak2 gelekek kat tingkat bawah.. Kalo dengo dari bunyi sore tu aku rase ade lam 3,4 org pompuan kut.. Sbenarnye kat opis bangunan opis aku ni, opis aku tingkat 2, kat tingakt 1 tu kosong.. cos opis bawah tu dah lame pindah.. Dats why bile bunyi bising2 jew mesti aku pelik cos yg trun naik kat sini cume staff dan org2 yg ade kaitan dgn Wisana shj.. Time tu Nazri dan bos aku Encik Azhar baru je balik dari mane ntah.. AKu mmg salu je kene duk sengsorang kat opis.. Naib la opis aku tade 'tutttttt' cam opis Puan Nadia salu cite tu.. kdg2 dy duk cite2 'tuttt' kat opis dy tu dtg jap seram aku.. Tapi aku sgt kompom tade ape2 kat sini lalala.. kalo ade mmg hari2 aku kene usik kut.. takutt..... namoh la aku.. huhu..

Owh, balik pade cite tadi.. soke je w aku lencong dari tajuk kan.. huhu.. Pastu, aku dengo sore pompaun bising2 tu dah sampai betul2 jew depan pintu opis aku.. Aku ingat ramai sgt, sekali aku tgk ade 2 ketul jew.. cett sore ngalahkan 40 org.. hihi.. ok aku over kat situ.. Pastu sambil wat muke gedik2 then gelak2 kat pintu duk panggil encik Azhar, encik Azhar.. Sumpah bingit giles sore pompuan2 neh.. hikss.. Hello, nak jew aku sound ko dtg opis org ko tak reti bagi salam kew? yg ko gelok2 mcm hape kat situ pesal.. huhu. tu dlm hati kau jela ckp.. Aku bile tgk pompuan yg gedik over cmtu, aku malas ok nak layan.. Even aku ni gediks gak, tp aku gedik2 ngn laki aku jew..pastu ngn family aku tkpun ngn kwn baik aku.. (ayat back up diri sendiri harus ade, lalala)..

Pastu, aku wat tak layan je la.. aku ni kan mmg muke sombong.. hahaha.. Aku tegur la dorang, "nak cari encik Azhar ye".. Pastu encik Azhar terus kuar dari bilik smbut dorang.. Nazri pun same.. Pastu aku dengo la sore dorang duk gelekek gelak2 mcm hape.. oitt, korang tak leh manner sikit kew.. korang tu pompuan.. nak je aku sound camtu.. Owh lupe nak gitau sape pompuan2 neh..

Dorang ni keje kat company setiausaha syarikat utk Wisana.. Mude2 lagi, lebey kurang sebaya aku je kut.. Maybe nak amek gambo kut, cos last week dorang ade gi Redang.. Then, Nazri kuar dari bilik encik Azhar.. sore pompuan2 tu duk gelekek makin kuat okes.. Tak paham aku.. ni perbualan aku ngn Nazri :

Nazri : Da, tu la org2 MBO.. (sambil tunjuk ke arah bilik pejabat encik Azhar)
Aku : Dah agak dah..
Nazri : Da, galok2 ork belake.. (sambil geleng2 pale)
Aku : Boleh tahan gop (sambil senyum2 jew).. sy mcm tu dop?
Nazri: Hishhh.. mane ade da gitu.. sepanjang kenal dop penoh2 pun gitu..
Aku : sambil senyum meleret penuh makne dan terus jalan pegi toilet..

Nazri lak trun bawah, cos nak anta mak cik dy pegi jeti.

Lau aku la , jadik poms tu.. malu weih, ade lelaki ckp kite galok.. eh, eh korang paham ke galok nie ape.. lupe lak aku ade yg bukan org Trg bace blog aku ni.. Galok=gatai,gedik, ngade2 depan lelaki.. skang dah paham seme? huhu.. So, aku nasihatkan la jgn la menampakkan diri terlalu over depan lelaki neh.. kdg2 dorang memang melayan, tp kat belakang lansung kene label poms 'galok'.. ahakkss.. Sape yg malu, mereke dan kuarge mereke.. Huhu..

Aku cakap cam aku suci sgt jew.. at least aku dop galok kan.. ahakks.. aku tak cakap Nazri yg cakap.. ekekeke.. So, lu pk la sendiri ye..

Cheers seme~!!


33

2 comments:

mrs hafiidz nadia said...

selalu yang galok2 ni dak2 remaja je..kalu yang dah umur 20 ke atas galok tak betempat tu kes series la..kes nak bitau kat orang lelaki mereka ni wujud sebenarnya..hehehe...kembag idung encip izhang dapat isteri yang terpuji seperti kamu dehh..

Nyzal Aziz said...

galok? la nih bukan nak kata mmg ramai poms yang ala2 galok gituh..cam mung kata ah...depa nih cam nak attention gituh..ala2 nak glamer ah..walhal..hampess...buat malu kaum jek..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin