05 April 2009

::Demam yg On-Off:: sigh..

Aku rase sgt la tidak sehat hari ni.. Tapi tetap gigih gak pegi keje.. Apekah?? Bukan ke tido kat umah tu lagi best.. Huh~!! Dari hari jumaat lagi badan aku ni asek sejuk panas, sejuk panas.. Ni yg aku felik neh.. Hari Jumaat tu, Kak Nor, Farah, Che Mok ngn anak2 buah aku datang umah.. Tapi encip Izhan, dah janji nak gi jamming ngn kengkawan dy.. So, aku tak ikut la.. Aku layan le family aku yg datang neh..

Pastu, Kak Nor lak ajak gi bundle kat Pantai Teluk Ketapang tu, tak jauh sgt dari umah aku.. Aku pun ok jew la... Tapi, tup tap tup tap, bile jew sampai kat sane.. Badan aku dah rase seram sejuk mcm demam.. Pastu kaki aku tetibe lenguh gile2 mcm dah berjalan 2,3 km.. Apekah aku ni?? Aku pun pelik ngn diri sendiri.. Tapi aku gagah gak jalan.. Dalam hati, bile le Kak Nor nak abes belek2 baju neh.. Seriyes cam tetibe gitu badan aku rase lemah..

Aku sampai jew umah dah kol 7, dah le ujan.. Terus aku amek comforter baring kat sofa sampai tertelap.. Encip Izhan tak balik2 lagi time tuh.. Seriyes aku rase cam sejuk tahap gigil time tuh.. Bile jew encip Izhan balik dy siapkan makan, then aku pun makan ubat.. Pastu badan dah peluh2, tapi still rase lemah.. Tapi xde la sejuk cam tadi..

Besok pagi bile bangun jew, dah rase segar sikit la.. So, aku pun ingat dah sehat la nie.. dah tade pe2.. Pagi tu pas bekpes kat Kas2, teman encip Izhan gi klinik cos telinge nye ade problem tak leh denga sebelah kanan tuh.. Tapi time dlm klinik tuh, aku dah rase lain mcm.. Seram sejuk dtg balik, dengan tekak aku ni nye yg perit giles.. Telan ayark liur sendiri pun rase cam telan duri cucuk2 tuh.. Pastu, tengah hari lak gi kenduri kahwen Nazri & Maya(kawan encip izhan).. Time kat umah Nazri tuh, aku pening tahap gaban dah.. Dah le tengah hari bute punye panas, akulak rase sejuk.. Tak ke tak normal tu..Pas makan tu and amek2 gambo seme.. Dalam hati cepat lah yang nok balik tido plok ning..

Otw balik tuh, encip Izhan singgah lak kat keda perabot.. Nak nengok2 gobok baju.. Aku seriyes tade mood.. cos dalm pale aku ingat nak baring jew.. Dah le mak cik tu layan kiteorg ala2 kadar jew.. Hampeh.. Tak soke betul aku cam tu.. Dy ni nak meniaga ke tak.. Last2 tak jadi nak beli gobok kat situ.. Pastu singgah lagi kat kedai perabot terpakai.. Tade yg best pun, just beli karpet terpakai jew.. RM50.00 sebidang, still in good condition cume kotor je la.. Hantar gi basuh terus nampak baru. huhu.. Untung2..

Bile sampai jew umah, aku lansung tak buang mase.. hahaha.. telan milidon 500 2 biji terus lelap smpai petang.. Aku terjage pun encip Izhan yg kacau.. Bile bangun jew rase segar jew badan aku.. Terus laju2 aku abeskan keje2 umah yg pending.. hikss.. Umah dah bersepah mcm hape dah.. Malam tu pas masak2, iron baju stok seminggu, mandi2 seme.. Baru nak layan tv, dah dtg balik dah seram sejuk nak demam neh.. Apekah?? huh~!!

Aku dah tak tahan terus masuk tido.. Berbungkus lam comforter pun still rase cam sejuk gile.. Badan aku pun dah slow2 makin panas.. Aduii.. Ngan pening lagi.. Ape yg jadik kat aku nie.. Nak demam pun, demam le straight jew.. Ni kejap on-off, fenat atu aku rase.. Pagi tadi bangun, pale rase pening2 lagi.. Time aku duk taip entry ni pun, badan aku rase cam nak demam lagikss.. Nyesal2 dtg keje.. Sampai bilekah ini akan berakhir.. hurrmmm..
blogger-emoticon.blogspot.com :(

Sebab dah tak larat nak jalan kat bundle tuh, aku ajak Farah gi duduk kat bench kat pantai jew.. Ni adelah kejadian kat Pantai Teluk Ketapang..

Pale dah pening2 campur ngan kaki lenguh tahap gaban.. tu yg senyum pun tak bape nak manis.. hikss..

Ni adik aku yg bongsu, Farah.. See di piatnye tinge Tencik neh.. Kantoii la kau ngn Kak Nor.. Owh, Tencik nie sgt la disaster okes.. Sampai tak terlarat nak kejar..

Cheers~!!]
Walau aku tak bape nak cheers hari ni..
hurmm...

10 comments:

Aku Iron Man said...

Harap-harap kau cepat sembuh.Kalau sudah melarat sampai 2-3 hari, cepat-cepat pergi klinik. Takut ada komplikasi lain pula.

Oh ya, kau suka pakai perkataan 'Apekah' ya? Haha.

Asz said...

ida...baik g check.. takut... adekah kamu pre****t? xsabar2x!!! hehehe~ aku doakan kamu cpt sembuh...

Anonymous said...

better g check..
takut kne denggi plak..
huhuhu...

Cursive said...

demam sokmo.. kurang vitamin dan zat galian serta garam mineral dalam badan nih..

Eezmo said...

nok wat ganer apih.. orang pantang makan daging ke ayam ke.. die pantang makan sayur.. huhu..

♥princess bongbong♥ said...

huhu, cuaca xmenentu ni..take care..mamam ubat...

xnx said...

lalala...demam yek..cian dy neh...

itu adelah demam petande kot..apakah?????ngehngeh..syaiton tandok kuar disitu...hikhik...

bile mau hapdet gambo kite sesame neh da...lalala..aku adelah sngt bizi skng..xsempat nk ym bagai...hayarkkk...

moge cepat sembuh neh...makan obat tau..cayang dy..mmmuaahhh

mYpRecious said...

Aku demam sebab ade tonsil kut kat tekak aku neh.. sgt sakit okes.. Nak makan, nak minum rase mcm telan duri jew.. hehehe.. Yg demam on-off tu doktor ckp psl aku tk mkn antibiotik.. Smlm mc, gi klinik.. hehehe.. hari dah sehat.. tp tonsil tetap ade lgi..

Gambo tu, aku ingat nak apdate hari ni.. tapi lupe lak nk bawk camera aku.. ihik.. esok la.. nak apdate mase weekend aku tak sehat.. huhu..
yg petande2 tu aku no comment k.. huhu

;p

kojah said...

moga cpt sembuh...

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin