27 April 2009

Dan Akhirnya.. I'm a mum-to-be :)

It's a good feeling.. Yeaahhh, n i'm luvin it.. huhu.. Encip Izhan pun akan jadiks papa-to-be.. Congrats tuk diri sendiri.. hahaha.. Selepas beberape minggu yg agak saspen, akhirnye semalam aku telah di sahkan oleh doktor bahawa aku dah pregnant lebey kurang 5-6 weeks camtu. Perasaan aku? hurmm, aku speechless.. hikss..

Dan aku pun paham la beberape minggu lepas yg aku demam tu, mungkin ade kaitannye dgn little one inside my womb neh.. huhu..Dan badan aku yg flat giler penat mcm hape bile balik dari jew dari keje.. Pale aku yg asek pening2 kebelakangan neh.. Dan period aku yg dah 3 minggu lewat.. huhu..

Ekceli, mase period dah lewat seminggu tu aku dah rse len mcm.. Saspen jew.. hikss.. Time tu aku dah siap bile upt test lg.. Mane la tau kan.. sekali bile test, aku tgk mcm ade naik la line lg satu tp tk bape nak nampak.. Samar2 jew.. Kali ke-2 pun same gak, encip Izhan siap cakap tk nmpak pe2 lain pun.. Aku ni lg la kelakau siap duk teropong kenyit2 mate sebelah nak tgk line tuh.. Tapi aku masih tak sure.. And minggu ke-3, sekali lg beli upt test kat guardian.. Kali ni aku tekad nak test air kencing yg petame bangun tido tuh.. org kate la time tu la keputusan paling tepat.. huhu..

Lepas dah test tu, aku pun basuh muke seme, gosok gigi.. Sekali aku tgk, mmg naik 2 line.. Tapi still tak terang gak.. Tapi lebey terang dari test2 yg dulu.. Trus laju2 kejut encip Izhan, dgn mate sepet2 lgi dy tgk.. "pesal org napok ade 3 line ning".. Adoi la laki aku neh,celah mane plak ade satu line lg tuh.. sempat lg wat lawak.. huhu.. Dan pgi semalam jugak, kiteorg terus pegi klinik..

Kat klinik tu, tade wat dah upt test tu.. Terus je doktor scan! mase scan tu, dalam hati aku bedebar2 giles.. sambil aku duk jampi2 "mintak2 ade baby, mintak2 ade baby".. hahaha.. Dan akhirnye jumpe gak, bulat je bentuk dy.. cos dy kecik lgi sesangat.. mase aku tgk skrin tu, Tuhan je yg tahu betape seronoknye aku rase.. Dan aku bersyukur sesangat.. mcm miracle jew aku rase.. hehehe.. Doktor cakap, sel2 dy baru nak membahagi.. dalam sebulan lagi dah boleh nampak bentuk ar..

nampak tak tu.. yg bulat hitam tu.. kecik lagikan.. ye la kate bru 5 minggukan.. :)
Aku rase cam tak sabar2 nak tengok baby ni makin membesar.. hikss.. :)

Sepatutnye doktor kire ikut aku punye period, baby ni dah 7 minggu.. dan due date aku bersalin mungkin dalam 14 Dec 2009.. Tapi doktor cakap ni mungkin dalm 5 minggu jew, aku may be salah kire period kut.. huhu.. Tunggu lagi sebulan baru boley kompomkan bile due date aku..
Skang aku blurr gak nak wat ape.. Wether should pegi klinik kerajaan yg ade check up bulan2 tu atau belum.. Nak kene tanye Kak Nor(my sis) yg dah sarat nak masuk 8 bulan tuh.. huhu.. Kene dapatkan consultant dari dy lu.. hahaha.. Mase nak kawen dulu pun duk nyusahkan dy, skang dah pregnant pun sebok2 gak nak nyusahkan dy.. hikss.. Baru la kakak sayang adik namenye gitu.. huhu..

Setakat ni, aku lum mabuk lagiks.. Cume jap tadi je aku muntah sekali pas makan kueh ape ntah name dy.. tak sedap, kembang tekak aku.. huhu.. Cume bile malam jew otomatik aku jadik pasif giles.. melepek jew kat sofa depan tv.. huhu.. Skang neh, duk sakit gigi.. adoii la.. Boley ke nak gi cabut neh?? Anyone boley bgi pendapat.. :)

Dan ape yg membuatkan aku happy, bile melihat encip Izhan itu happy.. Bahagianye aku.. Akhirnya selepas setahun sebulan akhirnye kami akan dikurniakan permata hati sendiri.. Sonok tengok encip Izhan tau, sgt cumil jew.. Bile dy sms kawan2 yg dy bakal jadik ayah.. dan yg pasti dy dah tak merokok depan aku lgi.. yeayyy soke2!!.. Insyaallah amanah ini akan kami jaga dengan penuh kasih sayang.. :)

p/s thanks kepada kawan2 yg bagi ucapan tahniah tu.. Doa2kan baby ni sihat dan membesar dgn cemerlang dan jayenye.. huhu.. :)


Cheers~!!

blogger-emoticon.blogspot.com



16 comments:

Fazemy said...

Tahniah Rafidah. At last kan. Huhu jelesnya. Syukur ke hadrat Ilahi. Anak tu adlh anugerah terindah kan. Jaga diri elok2..kira skrg ni dh bukan jaga diri sndiri dah..jaga org lain jugak.

mYpRecious said...

thanks kak emy.. Insyaallah sy akan jge diri baik dan dis little one inside.. mmg perasaannye sgt indah kak..

:)

FARIE said...

wahh!! tahniah..
best nyer nk dpt baby.. farie doa kesihatan akak & baby k..


p/s: daku jeles tp nk wat cmner.. kawen pn blm..

mYpRecious said...

farie--> thanks farie ek.. haa ape lg, kawen la cepat2.. huhu..

♥princess bongbong♥ said...

hepi for u MAMA rafidah!!!

mYpRecious said...

princessbongbong--> waa tak pecaye nak jadi mama dah hikss.. huhu.. tq maz.. ko bile nak naik pelamin neh... hikkss..

Ina Hashim said...

tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

mrs hafiidz nadia said...

puan rafidah,
tahniah!!!huuuu..rase saya pulak yang nak nangis..huhuhu :) mesti gembira giler ork??saya faham perasaan itu.doktor saya bagitau boleh makan apa2 je,kecuali nenas.ingat itu.

apis : tahniah laa puan pengetua rafidah aziz dan dato' izhang.. hehehe.. bes kan perasaang tu bile dpt tahu yang kite akan jadi ibu dan bape..

mYpRecious said...

Baiklah puan Nadia.. hikss.. sy ni mmg mkn ape saje.. dan tak soke nenas.. hehehe.. encip zpis sile ucapkan welcome to the club tu izhan.. huhu.. Puan nadia, perasaan itu sgt indah.. tk tergambar gitu..

:)

hpajb said...

wah...sangat chumel entry ni! tahniah yer :)

ecah said...

congrat...hehehe nk jdi mum dh...jge dri baik2 tau...

pieya said...

congrats 2 u...akhirnye kini pasti..alhamdulilah..

Datin Paduka Bokbong said...

TAHNIAH3!!
happyny bila tau brite ni..ALHAMDULILLAH...
jaga baby & ksehatn elok2 okeh!
(bestny kalu akak pon dpt 'rezeki' yg 1 tu jg..amin)
take care!XOXO

Warnawanie said...

Congratulations!!

My 'Lelaki Simpanan' akan ada kawan utk ber'gomo' hahaha...

Enjoy your pregnancy... :)

mYpRecious said...

warnawanie--> hahaha.. Kalo dpt boy juge gamoknye berwrestling la nanti.. hehehe.. Wani, tu jge diri.. jgn dop mkn..Mama kate wani susah sgt nk makan..

AL said...

hey congratz! hope ethin goes fine and that u'll hav a healthy baby ;)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin