23 March 2009

Wonder pet..wonder pet kami datang...

3 ekor wonder pet yg tersangat la cumil.. and they're so damn cool.. hehehe..

Kring... kring... kring... (ni kunun bunyi tepon la..hahaha)
Telefon.. telefon berbunyi..
Telefon kami datang..
Ada haiwan dalam bahaya..
Ada haiwan dalam bahaya..
Ada haiwan dalam bahaya di sana..

Ini serius mesti tolong dia..
Ini serius..

Hahaha.. Lawak seh katun neh.. Cool betul aku tgk dorang.. Dah le tu comey bangat..
Mmg tak leh blah dah tue bangke pun duk tgk katun wonder pet lagikss.. ahakks..
Tapi mmg soke dengo dorang duk cakap sambil nyanyi2.. huhu.. very the cool okes..
Lau tgk katun neh, aku ngn anak buah aku(Tencik ngn abang) 2 org kat umah tu same naik depan tb.. huhu..

Time episode neh aku tgk okes.. dy nak selamtakan ank unikon yg tanduknye sangkut kat pokok..hahaha..

Tapi skang dah lame tak tgok okes.. Aku duk ralit tgk hari2 katun neh mase zaman2 aku jadik penganggur terhormat.. hikkss.. Giles betul, dulu hidup aku sik duk melayan katun je, kunun teman anak buah aku.. pada hal Che De nye same naik.. hahaha..

Between 3 ekor pet neh aku paling soke Ming Ming, the 'This is serius Duck'.. Comel okes sore dy.. huhu.. Aku rase nak picit2 jew ank itik tu, boley? Tapi si Liny the guinea pig tu pun cute gak.. numuk jew badan dy.. hehehe..

Ntah pe2 kan entry aku ri ni.. mengarut mengabans jew ork.. Tapi ade aku kesah.. huhu.. Aku tau katun neh just tuk budak2 umo 3-4 tahun je kan.. Tapi they are so damn cool okes.. geraammm, nak picit2 je weiii.. huhu.. hahaha..

Tetibe aku nak sambung nyanyi lagi:-

wonder pet wonder pet kami datang
Membantu haiwan yg kesusahan
Kami tak kuat dan kami tak besar
Bile berkerjasama semua jadi mudah..

Bagi aku gak katun nie nak menerapkan nilai2 murni dalm diri kanak-kanak.. Yang mane kalau seorang kita takkan mampu nak buat tapi bila dapat bantuan dari yg lain, kerja yg berat akan jadik lebey mudah.. which is very good.. So, anak buah aku si Danish aka abang tu kan mmg feveret dy la katun neh.. Dan aku tgk ade kebaikan dan ade mende yg dy adaptasikan in real life dy yg nak membesar tu..

Okes, ni contoh yg jadik kat depan mate aku la.. Hari tu mase nak raye, kami haruslah wat kuih raye kan.. Pastu si Danish ni pun sebok2 gak la nak tolong.. Adeis tak senang kan rase nak wat keje bile ade budak2.. Mummynye suh dy pi main jauh2.. Sekali amek ha ko dy kuar kan statement " Mummy sy nak tolong mummy buat kuih jugak.. Macam dalam wonder pet tu! "ape yg penting kejesame, ape yg penting kejesame"(sambil dy nyanyi2).. Ha mcm tu la mummy" aku dah tak boley blah dah sakit pewut gelak okes.. Pastu kiteorg biar je la dy nyebok2 kat dapur tu.. Sambil mulut tak renti nyanyi 'ape yg penting kejesame' sambil tgn sibuk gak nak uli2 kuih raye..

Which is sgt bagus, aku rase.. Dy boley blaja dari ape yg dy tengok kat tb.. Dy punye care percakapan pun dah terikut2 bahase katun.. Skema okes anak buah aku.. Dan FYI, anak buah aku even dibesarkan di Trg, dy tak cakap bahase Trg sbab dy tak reti.. hikkss.. Entah, aku tak biase rase nak cakap bahse Trg ngn Danish yg umo 5 tahun tuh.. sbb dah terbiase dri kecik..
Daddynye pun org Johor kan, tu lagi satu sebab.. huhu..

Dan aku sgt sokong penghasilan katun2 yg memberi pengajaran dan pembelajaran pada budak2 neh.. Contoh cam kat Mesia ade katun Upin dan Ipin kan, tu pun feveret anak buah aku gak tuh..

Sayang, kalu org nok ni sekor buley dop? nok wat peluk tido malam.. 'dush dush, terus kene pang ngn encip Izhan..' hahaha.. Ko ingat ko umo 3 tahun ke, dah 23 tahun okes.. hikss.. Takpe2 aku simpan niat nak beli tuk future anak aku.. buley? hikkss..




Layan je youtube theme song Wonder pet neh.. hikkss.. zasssssss..
Cheers~!!

5 comments:

fazemy said...

Cis!besar2 pun layan wonder pet. kui kui. tapi lawak la jgk. sbb version alih bahasa.

mYpRecious said...

hikkss.. tu le kak.. pang kat diri sendiri.. muahahaha.. tp dorang besh la sbb kiut sgt dan bnernayani riang gitu.. hikkss..

*Miss Geli^ said...

anak ai pun suke ngan wonderpets ni. Kalu ai marah-marah, ai nyanyi lagu ni, dia mesti tenyum tenyum...

MARI KITA RAIKAN DENGAN DAUN SADERI...

INI SERIUSSSSSS

Asz said...

mmg best kan ... nomey giler.. aku on layan gak sekali sekala.. ingat aku jer.. ko pon same eh? hahaha... :)

Zamz said...

haha kelakar tgk cite nih..tak sangka org lain pun suka gak walaupun kartun nya simple je

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin