19 March 2009

Ulser.. tatetnye.. :(

kalau dapat ulser yg cam tu maw terus luput selere makan aku.. hikkss..

Tekanan jap aku rase.. Dah 3 hari aku kene ulser mulut.. Sakit okes.. Denyut2 jew rase.. Ulser aku kene dekat pipi bahagian dekat2 dah ngn tekak aku.. Pastu yg ni pelik sket betuk dy, tade bulat2 cam selalu tu tapi dy mcm memanjang dan kaler putih dh nampak cam timbul, bile terkene lidah sakit yg amat.. Aku nak nganga mulut luas2 pun takleh tau.. Ape lagi lau aku nak ngap n kunyah laju2.. hehehe.. Tersopan jap aku bile makan skang.. kunyah pun kene slow motion, pastu telan pun slow2..

blogger-emoticon.blogspot.com

Puncenye seriyes aku tak taw.. Tetibe jew aku rase cam sakit2 and denyut kat pipi aku.. Aku ingat kan gusi aku bengkak.. Sekali bile aku suluh lam mulut ha, elok jew ade mende alah ulser neh.. Patut pun.. Tang dy denyut2 mcm sakit gigi tu yg aku tak leh blah tu.. Pastu aku gi la beli ubat tuk ulser neh kat farmasi kat bawah opis aku neh.. Aku ingatkan dy kasi ubat makan2 tuh, sekali dapat ubat yg sapu kat tempat ulser tu.. First2 tu aku cam seram gak, boleh ke nak sapu2 neh.. Kan tertelan kan camno tu.. Sekali pharmacist tu cakap lau tertelan takpe.. Aku pun blei jew la.. Name ubat tu orrepaste dalam tiub gitu.. Ubatnye kaler ijo.. Bile sapu tu rase cam menthol2 gitu ala rase sejuk jew mcm ubat gigi.. Bile dah sapu tu hilang jap rase denyut2 tu, pastu rase balik.. Kire cam kene sapu sokmo lah.. hehehe

Ni lah orrepaste tuh.. kecik jew tiubnye okes..

Ni ha, dy dah mai denyut2 balik dah nie.. Jap lagi nak kene sapu semule la.. Bile la nak baik neh.. koman2 2 minggu gak baru hilang agknye neh.. Tapi takpe aku sabar jew.. Sakit sikit pun dah ngade2 aku neh.. Org len yg sakit lagi teruk dari aku tu cm ne tuh.. Aku masih bersyukur..
Aku harap2 ulser aku ni cepat baik, dan aku harap ubat yg aku beli dgn rege RM10.00 nie adelah berkesan..

Cheers~!!



6 comments:

FARIE said...

xpn kumur2 ngan air garam.. n_n

Warnawanie said...

kite minum banyak air!!
mkn benda2 yang bersoup jer...

hehehe apesal eh, time sakit jer mesti orang pikirkan soup..mesti cari soup! ngengengeh

kite tgh bersukaria menjadi PUTERI pat ghumah ni..MC semingguuuuu :-P

mYpRecious said...

Farie --> air garam.. hikss.. tak sedap tak sedap.. mesti pedih kan lau kene kat lukenye tuh..

warnawanie --> syok nye pat mc seminggu.. indahnye dunia.. boley layan tido baring.. ahakss..

rehat bnyk2 ye, kamo bile dpt coti dr encip doc tu haruslah adelah tdk sehat kan.. so, rehat neh. take care of urself and ur little one..

:)

Asz said...

ciannya ko.. a'ah lah ida aku nye xleh
aku pon xtahu nape.. adehhh~

Wahidah said...

amik vitamin c ..it helps a lot...

♥princess bongbong♥ said...

adeh..sakitnye aku tgk...ni lg ko yg rase...
sabar ye...nti elok latu, letak marjerin pun boleh gak...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin