07 March 2009

Tag untuk Married Couple Only~!! huhu..


Udah 4 hutang tag tertangguh neh.. Nie gare2 membizi pasal nak pindah umah.. Ni pun baru je pas packing2 barang kat umah neh.. Lori akan hangkut seme brg next week hari Jumaat.. huhu.. Tapi, tag yg my sis in law nie kasi cam besh jekk.. so, aku wat tag dy lu ah.. huhu.. Hutang tag yg lg 3 tuh, nanti besok2 aku post neh.. huhu.. pe2 pun jom kite zassss dolu..

For all you married people out there!blogger-emoticon.blogspot.com
Tag your married friends that you want to know about. -->

When was your engagement? 15-December-2006 (Tetibe je ajak tunang, aku sgt terkezut okes.. so, mcm speechless gak la time tuh..tp dlm hati soke2..ahakkss)


When is your marriage anniversary? 15 February (Sepatutnye 21 February, tp di awalkan seminggu pasal encip Izhan terpakse pegi kursus time tuh..hikss.. see, tarikh tunang and kawen adelah 15hb ade ong ka.. huhu)

How long have you known your spouse? Hurmm, kenal ujung2 tahun 2005, skang dah 2009, ni dah masuk tahun ke-4 okes aku kenal encip Izhan.. wooo lame gak tuh.. Sekejap jekk mase berlalu, aku pun tak sedar.. hikkss..

How long did you date before you got engaged? Almost 1 year (cuak gak mase tuh, sbb aku kan mude remaje lgiks tetibe je ajk tunang, aku cam nebes gile babas.. tp dlm hati aku, sgt gumbira.. sbb aku yakin encip Izhan adelah jodoh aku.. dan itu sudah jadi satu kenyataan.. huhu..

Where did you meet your spouse? Kak Nor(akak aku yg sulong) yg bertanggungjawab kenalkan aku ngn encip Izhan.. Mase tu dorang keje satu tempat keje.. huhu.. aku lak still study kat uitm Melaka.. Kak Nor ni salu gak cite2 pasal kisah2 aku ngn encip Izhan, aku time tu bru pas putus chenta gitu.. ahakkss.. kunun2 frust la.. cett bole blahh.. Pastu cam ne ntah Kak Nor tetibe 1 day gitau, nak kasi no phone aku kat encip Izhan.. Aku pun boley je.. huhu.. Tak kesah pun.. ahakkss.. Pastu jadikla babak kisah chenta.. 1st time aku jumpe or nengok encip Izhan ngn mate aku sendirik mase gi beraya kat umah dy tahun 2005.. huhu.. Time tu, dtg ngn Kak Nor.. Ahakkss.. tp seriyes time tu aku lom ade ape2 lg, so xdela nk malu2 over.. huhu..


What is your spouse’s full name? Tengku Izhan Azwar b. Tengku Ibrahim

Do you have any children? Belum rezeki kami, walau dah setahun berkahwin.. Insyaallah, nanti2 ade la kan.. Korang doa2kan kami neh..

How many? Huhu.. sy maw 4 org anak.. lalala

Do you have any pets? Tak de la.. Kat umah mak kucing ade la kut, tp tu kucing adik aku si Farah tu..

Do you own or rent? Rent.

Do you live in the country, city/town? Town- New umah to be dekat Tok Jembal.. Tak jauh dari umah mentua.. Sgt la excited maw masuk umah baru kami.. huhu..
What is your favorite activity you do together? Of cos tgk DVD(encip Izhan mmg sgt soke tgk movie sblm kawen lgi, so bile dah kawen neh, lg besh tgk berteman, huhu).. Kdg2 main PS2 sesame, kdg2 men computer games.. Tapi yg besh pat bercuti sesame...

Do you have a favorite vacation spot? Hurmm, rasenye mcm tak kut.. Since aku nie keje ngn Travel Agent Redang, anytime jew bile free bole pegi Redang.. Encip Izhan pun soke, tahun nie mybe bln depan boley pegi Redang and the best part it's free.. hahaha.. Kami tak memilih mane2 tempat pun nak pegi.. Asalkan berdua itu dah lebih baikk.. hikkss..


How many siblings do you have including in-laws? 6+4 (adik badika ku de 6 and encip Izhan ade 4)

What mosque do you attend? Selalunya pegi masjid yg dekat ngn umah tu.. Org panggil masjid Losong..

Is this the mosque you got marrried in? Yes.. hikkss.. Tak sangke akan bernikah di masjid ini..
What town is your current address? Kuala Terengganu

Do you work or stay home? Working

Where did you go for your honeymoon? Langkawi dan Pulau Redang

Leave a piece of marriage advice: Alam prkahwinan itu sgt banyak dugaan yg perlu kita tempuh.. Sangat perlu banyak bersabar dan bertolak ansur antara satu sama lain.. Jadi la pendengar yg setia utk ur spouse..Selalu ada untuk dirinya saat diperlukan.. Insyallah rumah tangga akan bahagia.. and the most thing yg paling penting, percaya antara satu sama lain.. Sentiasa mengganggap our spouse adelah yg paling sempuran utk kita dan terima dirinye seadanya.. :p

Tak ramai kawan yg dah kawen.. hikkss.. Takpe2 skang maw tag jugak :


1. Kak Fazemy

2. Mrs Syahrul Hafiidz Nadia

3. Akak Masviona
4. Ceeramoon
5. Mentibang Paku
6. Cursive

Okes, abes sudaa.. maw sambung ngemas2 neh.. huhu.. uikkss, aku lom mandi lagi la.. huhu..
Cheers~!!



blogger-emoticon.blogspot.com

2 comments:

fazemy said...

Kena taruk gambar kawin ker jugak. Adehhhh...

15 february tu tarikh ong tu..ong tai kim la. haha. tu my besday date jugak. dh berpuluh2 tahun tiap kali traikh 15feb tu dpt hadiah..ong sungguh. haha

Ok next week la akak buat. nak kuar g tgk org nikah tghari ni. nak siap2. confirm akan di buat. agak best. huhuhu

mYpRecious said...

fazemy~>okek kak.. huhu.. gambar kawen harus letak neh.. nak gak nengok gambo raja sehari akak.. hikkss..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin