22 March 2009

::Masakan pertama::

Ni lah masakan pertama aku kat umah baru.. lalala.. Mee goreng with sosej.. Ni aku pakai mee cintan yg mcm megi tuh.. Sonang keje, rencahnye aku men campak2 jew.. huhu

Malam tadi 1st time aku meng'berasapkan' dapur kat umah baru aku.. huhu.. Bukan aku saje2 malas masak b4 nie.. Tapi barang2 dapor ngak beli lagi.. Pastu rumah pun tak bape nak siap lagi.. ahakss.. So, malam tadi aku masak yg paling simple jew.. Mee goreng ngn hotdog.. Senang, tak yah masak nasik, rice cooker pun aku lom kuarkan dari lam kotak lagikss.. tu yg goreng mee sudey.. lalala.. Hot dog tu adelah request dari encip Izhan.. Dari dalam giant lagikss duk haruk suh aku wat hot dog..


Hot dog yg aku wat adelah sgt tidak kemas dan cumil.. huhu.. Nanti makan ngap masuk ke molot juge kan.. huhu.. alasan aku masih kukuh.. muahaha..

Kasik zoom sket.. owh ygkunin2 tu adelah sos mustard.. Rase dy sgt masam.. Sile jgn letak bnyk2.. cukup la ala2 ade rase dy jew..

Malam tadi makan agak lewat la.. Cos, aku kemas umah dulu.. Kawan encip Izhan, Sedang and wife dy memule gitau nak tido kat umah aku.. Pas encip Izhan gi tgok bola kol 8 tuh(malam tadi ade game T-Team lwn Pahang kat stadium).. Aku gigih la duk ngemas umah, sental toilet belakang kat dapur nun, ngemas bilik tetamu.. Adeiss, mmg lenguh giler kaki aku neh.. Dah le tumit kaki aku nie mmg elegik sket ngn lantai simen.. ntah pe2 kan.. mmg pecah2 teruk gak le tumit kaki aku.. Aku kan dah biase duk umah kayu, cam nie la jadiknye, iye aku hanye org kampung okes.. ahakkss.. Ade je kan org kampung dk umah batu.. hahaha..

Last2 encip Izhan msg, dorang tak jadi datang.. weyyy, fenat okes aku ngemas.. Tapi takpe, lau tak mcm tu takde la umah aku bersinar bling2 kan.. ahakss.. nak kene org dtg lu bru umah nak bersih, camtu ke.. muahahaha.. Takde la aku pemalas tahp camtu weii, atanye umah bru pindah harus berlambak lagi kan barang tak kemas.. yg bekotak2 kat stor nun pun aku tak sentuh lagi.. kukuh kan alasan aku.. hikss..

Upps cam out of topic jew, ces cam tak biase lak aku ni kan.. Tajuk len tapi cite len lagi bnyk dari cite tajuk.. ahakss.. salu je aku camtu.. lalala.. Berbalik pade cite masak2 aku tuh.. encip Izhan sampai umah lam kol 11.30 pm cmtu.. Pastu kami pun makan2 la.. upss, encip Izhan cakap aku masak masin la.. Ye ke yang, org rase ok jew.. secubit garam pun dop letak okes.. hehehe.. Aku mmg lau masak jenis yg pemasin sket.. So, kat tekak aku dah rase ok..Tapi tekak org len cam masin sket.. huhu.. kdg2 mak aku masak pun aku oter kasi masin sket.. ahakkss..

Pastu bile dah makan mee tu, dah kenyang la kan.. Hot dog pun tak terusik dah.. Dy cakap nak tgk bola lu, jap agi dy sambung makan.. semalmkan ade game MU lwn Fulham kut.. owh, aku mmg tak tgk bola.. Pas iron baju2 nak gi keje sok, aku trus jew tido..encip Izhan still kat luar, buat ape lgi ntah.. Bangun je pgi2 tadi 6.30am tgk encip Izhan tade kat seblah.. Rupe2nye dy gitau aku dy tetido kat sofa.. Dan aku tgk hot dog kat atas meje still tak terusik.. Kan dah membazir tu.. Sayang.. sayang..

Hari ni nak masak ape ek?
hehehe..
Cheers~!!




4

9 comments:

qery said...

sedapnye..
boleh masak lebih tak lain kali..hehe!!

setjiweluke said...

semalam terengganu lawan pahang laa..

mYpRecious said...

owh terengganu ke? huhu.. lalala..
org silap dengo la tuh.. ahakss.. tinge sape yg sakit neh.. hikkss..

Mince4AM said...

sedangkan lidah lagi tergigit

PJ selamba said...

cam sedap je...
lapar la pulak...
aaaaaa

mYpRecious said...

Nampak je sedap tu.. tp bile makan kompom sedap okes.. hahaha..
ayt membongkak di situ..
kejii.. haha

xnx said...

wahhh...sangat settap wooo..aku sngt terliur terpandangkn hidangan yg sungguh lazat...

im sory dear..da lame xnyinggah site kamu nih...

tp du not wori keh..aku adelah slalu mengikuti oerkembangan kamu tnpe meningglkn jejak..even bnyk cite pending lately..huaarrr...aku adelah mentaldissorder sakng nih...

mYpRecious said...

xnx--> ahakkss.. Ho liao wooo.. sgt nanges la ko makan.. pinjam ayt blogger princessbloodsnow.. hahaha..

Tu la ko sik mbz jew.. aku rase cam kesunyian jew.. pls come back na.. miss u a lot...

amadmarcello™ said...

perghhhh...sedap tu!!!!! aargghh...laparnye

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin