12 March 2009

Aku telah dirasuk.. jeng jeng...

Cett, cam saspen kunun2 di selubungi misteri je aku punye title tu.. saje maw kasi uols seme dup dap dup dap.. hahaha.. aku sebenar nye dah di rasuk jin malas.. Gile ah, rase malas gile nak apdate blog ngn cite2 baru.. Tu yg duk layan tag org kasi jew.. Tu pun bnyk lagi yg aku tak buat.. Aku bnyk okes story yg latest, tapi aku sgt malas nak tulis2 kat sini..
14
Aku agak stress ngn keje aku skang.. dan aku sgt2 unmotivated ngn keje aku.. Giler tak bersemangat okes.. Gaji dop naik2 la yg paling tekanan bg aku.. Dari aku stat keje, duk makan gaji mase aku probation tu la sapa setahun lebey doh aku keje sini.. owhh, aku rase macam di tindas lok.. sebab tu aku soke ngelat2 mase keje.. hahaha.. kire cam aku balas dendam gitu.. sape suh ko tak naik2 gaji aku, harusla aku ngulor2... ahakkss.. keji okes.. aku tau.. Tapi mmg seriyes aku hilang fokus ngn keje aku skang, even skang mmg musim bz.. Iyelah, kan Pulau Redang dah bukak.. so, mmg banykla booking masuk..

blogger-emoticon.blogspot.com

Hurrmm, kdg2 email customer yg tanye soklan pelik2 msti aku lambat reply.. Hari tu adelah aku lambat reply email customer, bos aku dah sound aku.. Tapi tak de sound depan2, dy sound aku kat Nazri, and Nazri la yg gitau aku seme tu.. Nazri xde la cakap bos aku tu marah aku, tapi aku dah boley paham dah.. aku bukan ngok sangat.. Owhh, Nazri tu ekceli kire kategori bos aku gak.. so kat sini seme ade bos, aku sorang kah yg kuli.. owhh mmg aku sorang kuli.. hurmm, mencik tau.. Aku dah mule rase sgt buhsan keje kat sini.. Lagi satu tu, mase aku reply tu mmg aku seriyes tak bape nak pahm ape yg customer aku tuh nak kan.. So, aku malas nak pk bnyak2 aku hentam je balas ape yg aku tahu.. Dan besoknye bos aku dah bagi comment dekat email yg aku reply tuh.. Omg, aku bace sepintas lalu jew malas aku nak tenung lame2 ayat2 dy tuh.. Tapi mmg ade betul pun ape yg dy tulis.. Aku ngaku mmg silap aku.. Tapi, aku adelah unmotivated tahap babai nak keje kat sini lagi.. Itu lah penyebab aku jadi gini..

Rase mcm oh, selama aku keje kat sini aku adelah tak dihargai.. Boley tak aku emo mcm tu ngn bos aku.. hurmm.. Aku rase mmg nak berenti dah keje kat sini.. Hurmm ade ke sape2 nak amek aku keje.. Aku bukan demand gaji ribu raban, tapi bertimbang rase la sikit dgn ekonomi skang lagi, aku lagi yg dah berkeluarga.. Owh, aku mmg makan dalam selame ni.. Bukan aku tak sayang tempat keje aku nie, tapi aku skang unmotivated.. hurmm..

Anybody, bley nasihatkan aku sket.. huhu..
Cheers~!!



2 comments:

asz said...

try lah bincang dgn boss ko.. sabar ek.. sian kat ko..

mrs hafiidz nadia said...

Kerja walaupun bukan bidang yang kita minat,kita kena jugak wat keadaan tempat kerja kita menarik.Supaya,tak terjadinya kejadian2 unmotivated begini.Kena datang kerja dalam keadaan ceria,dan penuh bersemangat.

Mungkin bos kamu still tengok2 dan analisa2 lagi kerja2 kamu kat opis kot??tu dia tak naik2kan gaji kamu lagi.Sebab saya sebagai majikan,kalau pekerja tu dah lama terutamanya genap setahun ada la kenaikan gaji sedikit walau tau banyak.(tapi banyak jugak kekadang).Tapi semua bergantung ngan performance.

Cuba berbincang dengan orang atas kamu.Atau senang cerita,carik kerja baru.Heheh.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin