25 February 2009

::Putu Kacang::

Hari ni aku wat spesel entry tuk ex-rumate aku Asiah Azmi... Atenye 2,3 minggu lepas la dy ade ym aku tanye.. "Ida ko tau tak putu kacang tu cam ne?" Adeiss.. Silap soklan la dy tanye, harusla aku tau kan.. Siap kene gelak syaiton lagiks ngan aku sbb tak kenal kuih putu kacang.. ahakss..

Wat lawak antarabangsa betuii si As neh.. Tapi kat Trg Putu kacang neh, dorang panggil koleh kacang.. hikkss.. Aku pun mmg soke jew kuih noe, ape je aku tak makan kan.. Last week kan, Kak Nor tetibe ngidam nak makan rojak ayam.. Aku puun laju2 ajak Kak Nor pi kat tempat jual kuih kat Gong Kapas.. Kat situ, giler bnyak kuih.. Ko nak kuih ape, seme jenis ade.. Siap rambang mate lagi nak beli yang mane..

Pastu, alang2 aku ternampaka kuih koleh kacang kan, aku pun snap la gambo.. Aku beli gak 2 ketul, tp tak sempat sampai umah aku dah sebat lam kete.. hahaha.. " As ni la kuih putu kacang kalau ko nak kenal.. mmg tak cumil pun kuih nie, hitam jew.. ahakkss.. Tapi sedap wooo.. I loikeee..


Yg kaler cekelat tu la kuih putu kacang.. ade gak ke yg tak tau neh.. nak kene hepp laju2 neh.. huhu.. 50 sen sebijik, hurmm dulu2 mse aku kanak2 seposen je seketul kuih neh.. skang seme dah mahalkan.. sape setuju angkat kaki neh.. hikkss..

Wahh.. nyum nyum taw puding2 berkuah neh.. kalerful gitu.. aku soke negok itu pasal aku amek gambo.. huhu.. Manyak lagi tau kuih2 malas aku nak snap sbb aku ralit duk tenung nak beli kuih ape.. huhu.. Bole blurr weii, tak tau nak beli kuih ape.. sbb bnyak sangat, pastu seme nampak sedap jew.. hahaha

Aku tak sure la nape kak Nor duk gelak2 ngn akak neh.. diorang terlanggar same sendiri tak salah aku.. ngeeee.. tu pasal gelak kut.. apo la mak buyong neh..

Hasil setelah setengah jam lebey kat gerai2 neh.. banyak kan.. Tapi bile balik rase, la ape jew yg aku beli.. tamak betul.. hahaha.. padahal dah penuh tangan tuh.. Senarai kuih yg dibeli rojak ayam jew dah 5 bungkus, puding kuah, kuih bom, putu kacang lagi ape ekk..Lupe dah aku.. huhu

Ape tunggu lagi moh le kite balik.. Kan nanges anak aku kat umah tu.. tu statement dari kak Nor.. hikss..

p/s entry ni dah basi la.. huhu.. tapi aku gigih gak wat sbb aku seriyes tade idea nak apdate ape.. huhu.. bole la kan.. gi pun aku nak tunjuk kuih putu kacang tu kat as cam ne rupenye.. lalala.. uikkss, sok encip Izhan adelah ajak aku turun KL.. walaweyy, yiba yiba andre andre.. sonokk.. Lame tak jalan2 tau.. Satu lagi buley jumpe akak ku ct yg terchenta.. windu bangat kat dy.. hikss.. kene apply coti jap lg ngn encip bos neh.. huhu.. Pastu, cik ct aku dah awal2 kim beli kopok lekor losong kat aku.. lalala..

Cheers~!!


11 comments:

This is Mine said...

gong kapas tue adk bradik mak bapak asing2 ngan gong badak je??

ngee~

nk kueh gak!!!

akak mkn sensorang je!!!

hhuhuhuhu~

nanges ar gnieh...

wuwuwuwwu~

mYpRecious said...

ahakkss..
ko jg tak tau dik.. kat trg nie bnyk nau gong.. seme adik badik len ayh len mak tuh.. meh akak list skit jns2 gong yg ade.. hahaha
gong kapas,gong badak,gong tok nasek, gong benjok.. hahaha..

nak kueh.. ti akak pos kat farah neh.. tp, time smapai tu lau dh basi akak tk jamin la..
muahahaha..
:p

This is Mine said...

how could u do dis to me kakak??

wuwwuwuwu~

*kasi angkat buat bru bg sama sya la...

ngeee~

=P

asz said...

hahaha.. mmg siot menggelak kan aku.. ok2 aku dah kenal.. tp harus ke ko wat entry.. sje lah tu mahu memalukan aku neh... noty kamu...=)

mYpRecious said...

ala asz.. aku saje mau glamerkan kamo.. hikss..
tgk je kuih tu lm pale tade igt len dah igt ko jew.. ahakkss... len kali aku bnje ko kuih ni lak neh..
huhu

mYpRecious said...

farah.. kamo dtg trg lu umah akak neh.. nanti akak wat kuih tuk kamo neh.. lempeng nyor nak.. yg tu je akak reti dik oii.. huhu

Wahidah said...

puding berkuah?? i like.............

xnx said...

walaweee...aku mmg soke jek kueh tu..time2 pose jek dok mencari2 kueh tu..kt sini mandang..nk cari psar mlm pon susah..ekekeke..

ape da ko asz, kueh tu pon ko xkenal..camno nk kawen nih..ngehngeh

eya said...

sedap ke putu kcg tuh? x penah lak tingin nk mkn..

asz said...

ina ni.. malu aku...hehe..=)

myprecious said...

eya--> hikkss.. sodap tau.. cube skali nak 10 kali.. huhu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin