09 February 2009

::Pathetic::


Hurmm.. Tetibe lak aku rase cam emo jew neh.. Rase cam nak nanges Tadi kan ade lah encip Izhan ngadu2 kat aku bagi tau dy tak sehat kan.. Hubby mucuk2 aku tu cakap dy pening ngan rase sengal-sengal badan.. In fact dari semalam lagi dy pening2.. How useless aku rase, bru hari ni aku tahu.. korang tau la kan kami ni time weekend je baru jumpe, sgt pathetic kan.. Atas komitmen keje masing2 inilah yg terpakse kami korbankan..

Pastukan, bile dah tau.. Aku punye risau yg hover2 ni dtg le.. Sampai nak reply email customer pun aku silap attach file.. Okess, aku ngaku aku mmg 'maknga'.. Cos, encip Izhan dah gtau dy pegi baring kat bilik semayang sbb pening.. Owhh, aku rase lau time tu aku ade superpower la tu jugak aku trus terbang ke Besut nun.. Tp apekan daye kan.. I'm not any super extraordinary human being.. hikss..

Then, laju2 aku trus kol encip Izhan.. Bla bla bla.. Seme aku tnye dy ok ke tak? Makan ubat tak? Then aku suh la dy coti, balik rehat kat umah jew.. Pastu, hubby aku cakap tak tau nak coti ke tak.. Cos lau dy coti balik umah pun dy duk sorang2 je gak.. Aku bukannye ade.. Ye la, aku kan kat K.Trg skang.. Bile aku dengar je ayat tuh.. Arggghhh, aku rase cam dah bergenang je tau air mate aku neh.. Rase cam sebal giler, cos tak dapat nak jage somi sendiri time dy tak sehat.. Adeiiss,cam teruk je aku neh.. Aku rase sebal ngn diri sendiri.. Rase mcm nak coti skang dan amek bas pegi Besut, baru hati aku rase tenang..

Kekadang aku pernah terfikir, bukan kadang2 kut, salu sangat jew.. Bile jauh cam gini, rase cam nak quit keje je.. Pegi duk Besut ngan dy, jage makan pakai dy.. Lately neh, aku salu terfikir nak wat cam tu.. entahla.. Mungkin dah masenye kut aku fikir pasal keluarga aku sendiri.. Bile jauh cam gini, aku rase cam life aku tak sempurna sebagai sorang isteri.. Bukankah tempat sorang isteri itu selalu dan sentiasa di sisi suaminya.. Dah hampir setahun, life as husband and wife aku cam gini.. Ulang alik sane sini, P.E.N.A.T~!! Dan aku pun tahu hubby aku pun penat.. Dan aku selalu terfikir sampai bile kami akan begini.. Aku rase aku perlu buat sesuatu.. Tapi aku perlu fikir lebih panjang dan lebih dalam agar aku tak 'maknga' dalam keputusan aku..




blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

7 comments:

Anonymous said...

akak, byk bsaba ye.
fkir elok2..
i wish for your happiness !
aminnn...

Shiha said...

akak, byk bsaba ye.
fkir elok2..
i wish for your happiness !
aminnn...

mYpRecious said...

thanks shiha.. :)

Warnawanie said...

Dear Sis,

We live by Allah's Grace...
And life doesn’t always turn out as planned.

It is all about Allah's Plan.
You don't plan to be hurt or pathetic...
And of coz you don't plan to be pain or sick.
Whatever it is, Allah allows pain so we can be stronger and more stronger..

Sometimes, it is difficult to understand Allah’s plans especially when His plans are not in consonance with ours .

But, there must be a reason behind it ya!!
So don't blame yourself juz bcoz of you r being apart from your spouse. At least, your husband own his safe career... :)

What we need to do is 'learn the value of everything that Allah gave us'.
Don't be too sad ya.. everything gonna be alrite ;)

asz said...

Alaa2X.. kesiannya kawan aku nih... sabar byk2.. Insyaallah semuanya akan ok...

cIk JanNah said...

dear...
sabar ya
.

myprecious said...

thanks for the support uols..

very appreciate it..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin