04 February 2009

Hoyeh-Hoyeh Bersame Mak Buyong~Hikss..

Jeng jeng.. Di manekah ini... hikkss.. Cobe teka..


Petang Isnin lepas, lepas je blik dari keje aku ajak Kak Nor pi bank sat.. Cos aku nak bank in payment kat An, cos aku de beli cardi online ngan dy.. Hari ni dapat le aku parcel baju2 baru itu.. muahaha.. I love the smells of new things.. ahakkss..

Pastu time nak balik tu, tetibe Kak Nor cakap, "Pagi tadi cakap nak pergi noodle station, nak pergi tak? Aku teringin lak rase nak makan kat sane.." Alamak mak buyong dah teringin, pe leh aku wat.. Aku pun layankan la sajo, g pon mmg aku tak penah lagi pegi noodle station neh. Noodle station ni lak baru je lagi bukak kat K.Trg neh.. Aku pun tak tau bile, tup tap lalu tgk dah ade.. hikss.. Nampak sgt aku sungguh tidak cakne ngn bando sendirik, huhu..



Kak Nor cakap aku gediks betul.. Duduk2 jew trus nak amek gambo.. dy bukannye tahu misi aku adelah nak tempek kat sini.. okes!! Skang misi adelah accomplished.. hikss.. :p


Kak Nor a.k.a Mak Buyong cakap, mane dorang tak kasi menu lagiks neh.. Tak sabor2 nau.. hikss.. Tau le lapo.. muahaha..


Aku oder air neh.. Name dy Ice Age.. Sedap gilos okes.. Tak rugi le aku bayo 8 hengget segelas.. Rase dy ade cam eskrem pandle pop.. muahaha.. pastu masam2 sket, pastu de rase vanilla, pastu de strawbery.. Mmg sedap tahap lentoq lew.. mmg kene sangat le ngn selero aku neh..



Yg neh air Kak Nor, namenye Vanilla caramel milk shake.. Aku rase cam biase2 ajew.. Takde le sedap mane pun.. ahakkss.. Tp boley lew.. huhu.. Dah Kak Nor ngidam nak minum air tuh kan.. Tekak org ngandung nie felik nye hover2 sikit.. ahakkss.. ade ke yg len terase.. Sat agi time aku yg preggy cam ne rupe tu.. Tak tau le aku nak imagine cam ne.. haha..


Yg ni Kak Nor punye.. Springy noodle soup with bbq chicken.. tul ke name dy neh.. aku hentam keromo sajo.. hikss.. Bole la.. sedap gak, tp kuah dy rase cam manis sikit.. dy punye bbq chicken tu sedap okess.. seswai tuk sesape yg tak soke pedas..



Sebab aku mmg hantu makan pedas2.. Aku pon oder neh, Springy noodle curry with prawn and fish ball.. Kuah dy mmg sedap.. aku kasi 4 bintang tuk mee kari nie.. pedas dy pun okey2 aje, tak pedas sgt, tak le tak pedas sgt.. Kalo korang nak tau dy punye buku menu, mmg bapak punye bnyk le menunye.. sampai aku mmg konpius nk study mende alah tu.. konpius nkoder nak makan ape neh.. abes dah seme nampak sedap jew..


Nak sikit ke? ahakkss.. pegi beli sendiri.. Keji okes.. Tp lau yayam ku musyuk2 takpe.. bole2..amek semua pun takpe.. muahaha.. apekahhh??



Tgk mak buyong makan tuh.. berselere betul.. takpe2 makan kan utk berdua.. Jadi anda adlah dimaafkan.. huhu..


Dah kenyang.. apelagi balik le.. Ank2 kak Nor dah tunggu mummy nye kat umah tu.. huhu..

Jom balik umah.. Yellow man cepat papai kat blogers2 seme.. hikss... Cheers~!!



5 comments:

cIk JanNah said...

seyes~
air kaler biru 2 npk menarik..
cam sedap je..
isk..
mengiurkan sgguh!

mYpRecious said...

cik jannah--> seyes sy cakap, mmg sgt sedap.. lau gi noodle station oder la air Ice AGe neh.. mmg tak nyesal.. siap rase mcm nak tambah.. hikss..

owh okes.. sy over sedikit.. huhu

Nyzal Aziz said...

wwwooo..berani ko menempelkan picku yg comel ituh..tanpa kebenaran hakcipta..malu guee..nanti pemes..:p best ooo..lepak sanakan..
nnti bila kita bergaji lgi..kita kena merewardkan diri lg ke sana..banyak menu lg nk try nih..muaahaaa..

mYpRecious said...

nyzal--> Len kali tuh, Kak Nor ar blanje.. Adelah lebey afdhal di situ.. Muahahaha...

mrs hafiidz nadia said...

ice age best..saye sekeluarge g noodle station sebab tingat blog kamu ini..huhuhu..nanti saye akan menghapdet pengalaman kami disitu pule..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin