29 January 2009

::Oh.. Rumahku itu Syurgaku::

Entry kali ni aku nak menayang umah aku kat Besut.. Ni adalah atas permintaan Yna yg teringin nau nak tgk umah aku.. ahakkss.. So, entry kali aku wat spesel edition tuk dy la.. Ha amekkk Na, ko tgk la umah aku yg ala2 je ni.. Iye la kan uols, Yna dy kan duk jauh kat Cyberjaya nun, nak dtg ke Besut ni bkn dokek.. Pat tgk gambo pun jadik la.. ihik.. Takpe2 Na, ade rezeki lebey kan sampai gak la ko pat umah aku neh..


Gigih woo aku ngn encip Izhan kasi deco umah nie.. Siap tgk deco bersame Eric lgi maw ceduk idea.. ahakkss.. Yg pasti Rancangan Deco bersame Eric tu mmg faveret encip Izhan dri dolu lgi.. Sebenarnye aku xde lah gigih sgt hias umah neh, encip Izhan le yg b/jwab dlm hal2 hiasan2 neh.. Aku tak reti sgt, mmg bute seni aku neh.. Mule2 kami cat dolu dinding kasi nampak cantek sikit.. ahakkss.. Pakai cat yg ade lebey2 yg mama simpan kat stor kat umah mentua aku.. ahakkss.. Very the jimat.. Hasilnye pun bolela.. Ni kan nak duk sementare jew, umah pun sewe sajork.. Kan nak pindah gak, so x yah nak over2 hias okes..

Meh kite negok gambo lak.. Santek ke umah ku syurgaku neh.. huhu...

Ini name nye ruang tetamu.. huhu.. Santek tak sofa L ku itu.. aku soke kaler dy.. Merah gitu.. huhu..

Ni aku snap dr pintu masuk lak.. tv lcd laki aku tuh.. hahaha.. :p Aku yg hasut dy beli.. Ahakkss..


Ni lak meje makan.. ade ke yg tak kenal? Sile sekeh pale sendiri lau ade sape yg tk kenal tuh.. Meh kite zoom sket ape yg ade ats meje tuh.. huhu.. :p

Oh.. Jerukk ka?? Pastu ade gule2.. 2 balang dah kosong, encip Izhan yg ngap.. Jeruk tu dolu penuh sebalang.. Aku dah makan suku, tinggal manyak lagi.. Tu jeruk campur2, yg tinggal cume buah pale jew.. aku tak soke buah pale okes.. tu yg tak abes.. Sape nak abeskan neh, encip Izhan ke? huh, dy mane suke jeruk2, asam2 neh..Not gud for brain katenye.. uols lau nak mehle dtg umh sy.. hehehe.. :p

Ni lak meje yg aku ltk segala mcm hiasan2, see gambo kawen I pun ade taw.. huhu.. Gambo pi hanimun kat langkawi yg bulat kt tgh2 tu.. ihik.. Pastu, dlm botol tu ade lucky star, aku kasi kat encip Izhan mse mule2 kawan dolu.. huhu.. euuuwwww.. (smabil malu2 neh) yg len tu kete shell James Bond.. ihik..

Ni le katil ku pun syurga ku.. hahaha.. Aku nak tayang bedsheet cap Beethoven yg encip Izhan beli neh.. Santek tak? lau aku yg pilih harus aku pilih kaler pink gitu.. mesti hangen jew encip Izhan.. Ahakkss...

Yg ni lak harus la kabinet dapur kan.. tmpat aku masak2.. Uppss maseh takde dapor gas ke? Yg tu tnyela encip Izhan k, pergis serbu kat blog dy... Aku masak selame ni pakai rice cooker tu okes. Terror tak aku.. Sedap gak, licin gak encip Izhan makan.. huhu...


Ha, cam ne Na? puas hati menjelajah umah aku secare virtual.. ahakkss.... Len kali aku bwak ko tido sini lak neh.. Okes, Cheers~!! Besok coti lagi.. Yahhhuuuuuu... I loike gitew... :p





6 comments:

FarahDiana said...

suka tgk living room...

chantek...

wane dinding + lagsir + sofa = harmoni sgt2....


ngee~

xnx said...

cait....ari ni baru msok kije sok da cuti..jeleshnye...

ehek..santek..merah tu brani..eceh..betuah mat dehang pa bini cenggini..rajin bekomeh..baguih...lalalala

tp aku suke part jeruk ats meje tuh..aku suke gak buah pala nih..setap katenye..

tempat bradu..hmmm...kalo letak lampu tidoq lagi santik..kan aku kasi ko lampu tidoq mse tawen tuh...letak ler...ape daaaaa...

bile gaknye pat jengan sanun..kikiki...cheers~~~~

mYpRecious said...

farhdiana--> thanks.. Harmoni ke.. Sokenye ade org puji.. credits also goes to encip Izhan.. ehek.. Dan mama mentua yg kasi langsir neh.. hehehe...

xnx--> mmg nak letak lampu tido na, pastu kan lampu tido ko tu kan kene beli sendiri mentolnye, pastu mentol dy size jnis kecik..agk ssh nk crik.. kene gi terjah giant/mydin lgi ni..maw crik mentol.. pastu lampu tu kan nk pasang kene ade mentol.. ahakkss.. (kukuh kan alasan ku ini) hehehe..

Jeruk.. huhu.. aku tau ko suke jeruk.. itu psl aku tayang kat situ.. ko imagine la, lau jeruk tu duk lam bilik aku time kat uitm melake.. dtg ko,wani ngn nad.. harus stu mlm jew licin.. pelahap kornag seme neh.. aku tau tu..ngiahahahaha...

inie-chan said...

wah..
santeknye umah die..
bile mo ajak p besut nih?
tp kene tunggu bae beli tong gas luh..
mahu rase masakan che che lok..
hahahaha

mYpRecious said...

inie-chan--> Ahakks.. tu le pasal.. dop beli2 lagi tong gas.. muahaha.. bole sje nk rase che che masok.. ahakkss.. jgn ade bdarh idung doh la.. huhu.. org len sapa doh, liya,wanie ngn azhar je dop sapa lg sini nie.. ehekk.. :p

asz said...

cantik umah ko..
rajin gak eh ko mengemas?
sejak bile nih?
hahaha...kat bilik dulu x pon..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin