19 January 2009

:: M.U.H You Deserve it ::


Sungguh tak ku sangka Meet Uncle Hussein (M.U.H) yg jadik juare AJL ke 23 malam tadi.. Nyaris2 dah aku hengat si Faizal Tahir tu yg menang.. Cos dy kan dah bolot sampai 3 kategori, last2 dy umumkan M.U.H, lalala.. Aku rase sangat2 le besh mase dy umumkan tu.. Siap aku jerit kuat2 lagi kat umah, umah aku mmg dah bising tapi aku jerit lagi kuat.. huhu(aku tau aku over okes,tp i loike lor).. Siap kene hepp lagik ngan Che Mok.. huhu.. Pastu Kak Nor lak, cakap caitttt ini olang ka! aku nyampah le ngn lagu Lalalala kerja dy tu.. Huhu.. Tapi at last Kak Nor terpkase gak akui yg lagu tu mmg besh dan suare Lan tu mmg agak2 felik sikit... ahakksss..

Tetibe lak masuk opis pagi2 nie laju2 aku layan lagu "Lagu Untukmu".. Ahakkss.. The same thing yg aku wat mase Estranged menang... huhu... Pastu one more thing yg aku suke pasal M.U.H nie pasal dulu mmg aku sangat suke melayan cite Kami The Series dan otomatik mmg aku dah tangkap cintan ngn lagu neh.. So, aku pun bangge gak ar cos band indie skan dah mampu berdiri sebaris dengan artis2 lain.. See sape yg cakap band2 indie takde quality, korang nilaikan la sendiri.. Pak Cik kayo wooo dapat duit RM37,000 tu, kate lagu tu dorang sendiri yg punye kan.. Lalala... Tapi bagi aku penghargaan tu yang lebih penting satu pencapaian yg boleh dibanggakan oleh dorang.. Penat lelah dorang kire cam terbayar la.. Gua salute la lu M.U.H.. ahakkss...

Aku rase for sure nanti mesti dorang mesti kuar cover depan mag ROTTW lagik.. huhu.. Tahun ni pe kate band Hujan lak masuk AJL ke 24.. Mane tau rezeki dorang lak kan.. fiu fiu.. Sape tau kan.. Selain dar M.U.H malam tadi aku sgt la tertarik ngn Aizat.. Sangat cumil betul la dy tu, sejak2 dah kuyush neh.. huhu.. Lagu dy pun besh dan perasaan yg jujur bgi aku.. Walau tak menang, tapi Aizat mmg dah wt yg terbaik dan dy memang yg terbaiik wat..

Si Faizal Tahir tu usah di kate la, suare dy mmg mantap gitu.. aku pun mmg suke layan lagu Sampai Syurga, ala2 jiwang gitu kan.. Dan aku pun mmg minat gak si Faizal Tahir nie even dy kdg2 cam over and penuh kontroversi.. ihik.. Hurmm, Farwahida lak.. Besh ke dy nyanyi.. aku lagi suke lagu Dusta Berkalang tu.. Mungkin lagu dy ala2 unik sikit ade mix ngn elemen2 Cino kan, tu yg menang kut... Satu lagik aku mmg sgt le seronok nengok Stacy perform, dy mmg tak reti fenat kut.. Aku lak yg nak nek mengah nengok dy menari laju2 gitu smbil nyanyi.. Satu persembahan yg amat bertenaga, keep up the gud work Stacy..

Hurrmm.. Sape lagi yek aku nak komen.. huhu... Kire in a nut shell, AJL malam tadi mmg antare yg terbesh la.. Persaingan yg sungguh sengit dan artis2 yg masuk pun seme besh.. Mmg sangat2 tidak membosankan.. Pengacara pun seme besh2.. So, jadik Besh la...


Meh layan Video clip Meet Uncle Hussein perform malam tadi.. Mmg besh!!

Watch more YouTube videos on AOL Video



Petikan dari Gua.com :

Long live indie!! Seperti yang diharapkan ramai, underdog Meet Uncle Hussain dengan karya “Lagu Untuk Mu” muncul Juara Lagu tahun ini, meneruskan trend yang dimulakan Estranged tahun lepas. Mereka juga meraih gelaran Juara Pop Rock.

Juara Lagu ke-23: “Lagu Untuk Mu” (Meet Uncle Hussain)
Juara Etnik Kreatif: “Persoalan Cinta” (Farawahida)
Juara Balada: “Sampai Syurga” (Faizal Tahir)
Juara Pop Rock: “Lagu Untukmu (Meet Uncle Hussain)
Persembahan Terbaik: “Sampai Syurga” (Faizal Tahir)
Vokal Terbaik: “Sampai Syurga” (Faizal Tahir)

4 comments:

Warnawanie said...

Stacy BEST!! hahaha

Out of topic.... mabuk2

mYpRecious said...

huhu.. Takpe2.. Che2 memahami.. ahakss..

fazemy said...

AJL suka bg kumpulan tak femes menang..nnti diorg akn femesla...haha

Blogger said...

Ever wanted to get free Instagram Likes?
Did you know that you can get them AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FOR FREE by registering on Like 4 Like?

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin