18 January 2009

Berpesta Kemenangan.. Lalala

Semalam kan ade kan Pilihanraya Kecil Parlimen P36 Kuala Terengganu.. So, for sure la aku rase, seme org punye topik hari masih bercakap pasal kemenangan Pas malam tadi.. Pagi tadi bekpes kat umah, Ayoh Dir(Pak sedare hubby) pun ade skali.. Dy dtg jenguk Chek(nenek hubby).. So, duk burak2 pasal pilihanraye sajo la.. Den dengo kan ajew.. Lalala..

Pastu malam tadi kan aku ikut encip Izhan Jamming.. Dy book studio kol 11, tp kol 10 je kiteorg dah trun dari umah.. kompom jaln jem gilers neh.. Jalan kat Jambatan Sultan Mahmud ok jew, jem sekejap je.. Tapi bile dah masuk bando jew.. Oh lalala.. Mmg jarang2 le buley tgk peristiwe mcm gini.. Dorang seme duk konvoi ramai2 smbil bunyi2 hon kete ngn muto sambil kibar2 bendere parti yg menang tu le.. Mule2 aku pun cam excitedgak tgk, lame2 naik menyampah le fulak.. Bising la wei malam2 gini, fening pale aku.. mmg sangat gamat dan bising..

Kat sesetengah jalan pun dah start jem kreng kong keng.. Aku tak pat nak snap gambo banyk2 pasl bateri kamera pun dah x bape nak hidup and kami lupe lak nak benti beli bateri.. Buley lak lupe kan.. pada hal dah bnyk kali ingtkan diri beli bateri baru.. ahakss... Tapi tkpe le nk wat ce mane kan.. Hurm, pastu aku nengok ramai gak yg duk nunggu2 tepi jalan smbil lambai2 and ade gak yg just tgok gelagat mereka2 yg sgt seronok itu.. For me, no komen.. huhu..

keadaan org ramai yg nunggu nengok kat tepi jalan..

Ape2 pun aku ucapkan tahniah kepada calon Pas yg menang saudara Wahid Endut.. Semuge beliau dapatlah menjalankan t/jawab yg sempurna utk parlimen Kuala Terengganu(Kampung aku neh).. Itu saje harapan aku sebagai sorang rakyat..

Jalan nak masuk ke kg aku yg tibe2 jem kreng kong keng.. Tak penah tau cam ni.. 2 hari sebelum pilihanraya neh..

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin