30 November 2008

Tag lagi..Lalala.. Kite tgok siapE yg kene~!!

Aku bersame tukang Tag.. Purple gitew.. Auww...

Aku kene tag lagi la.. Kali nie dari Cik uppss Puan Warnawanie.. Nie lagi sorang adik ipar aku yg umo lgi tue dr aku.. huhu.. Takpe2 aku kawen ngn abg sulong dy harusla jadi akak kan.. muahahahaha.. wani sile panggil sy Che Che Idah.. Ihik.. Adik2 ipor aku neh suke benor tag mentag yew.. Takpe2, aku harus buat laju2 neh.. Siap korang lau tak terjah blog Che Che.. Hepp laju2 kan.. uhuk2 kakak ipar yg garang.. huhu.. ;p


7 Fakta tentang AKU

1. Aku neh Rabun jauh gak same ngn Puan warnawanie tuh.. In fact adik badik ipar aku seme rabun.. Tapi adik badik aku lak, abang and aku sajork yg specky..Agknye aku nie study kuat sgt kut.. muahahaha.. Sile jgn pecaye.. ;P
2. Aku ni dah kawen tau.. Dah jadik bini org.. Dalam usia yg aku rase sgt mude, 22 Tahun.. Aku tak penah nak rancang pun bende nie.. Dulu2 kan aku mesti target kawen umo 25 ke atas.. Tapi ape kan daye jdoh ku sampai awal..ihik..Yayam le pinang aku awal sgt, tp aku pun maw aje.. huhu.. gatall nauuuu..InsyaAllah ini yg terbaik utk aku, Dia shaje yg taw..
3. Aku lahir pada 17 Mac 1986 dan anak yg ke-4 dari 6 beradik..
4. Aku bertunang mase cuti mid sem last year aku kat UiTm Alor Gajah, Melaka..Heboh jugakle time tu,pat cite aku dh engaged. Time kat kelas geng2 sibuk duk provoke aku kt lecturer.. Hampeh jew.. Segan gak aku neh..Pastu pakat serang bilik aku berjemaah nak tengok gambo2 tunang.. Ape la korang neh..
5. Aku ni sangat sensitif dan mudah menangis.. Kunun2 aku ni nampak le brutal..huhu.. Brutal ke, kwn rapat aku je taw aku ni cam ne..kan Na..lalala..Tapi pade hakikatnye aku la paling cengeng..
6. Dalam geng2 aku mase kat Uitm or sekolah, aku lah yg paling berani..Malam2 slumbe badak jew aku pi toilet sorg2..Kol 2,3 pg lak tuh..Pastu dorang neh nak pi tolet mesti ajk aku.. Tu bole kire berani ke? ahakss.. Pastu kat hostel, rumate aku salu xde kan, salu jew aku tido sorg2 kat bilik tuh..Tapi mesti aku psg radio ikim..ahakksss..Tapi aku sangat la penakut tgk cite antoo..lg2 yg bnyk tkejut2 tuh..maw skit jantung aku.. Mmg asyik duk menjerit la.. muahahaha...
7. Kat umah aku, aku di kenali sbgai sorang yg paling kuat gelak..Pastu lau cakap mesti volume thap tkleh control.. Tapi kat umah mentua harusla aku control kan..Kan ade lak mama pengsan denga gelak syaiton aku..ngiahahahaha.. Pastu bab suare tu, kdg2 mmg tlepas gak.. Laki aku salu gak tegur..Baikk syang, org cube ckp dengan lebey sopan santun okes... org Janji neh..;p

*7 Perkara menakutkan AKU di dunia

1. Takut kalau2 aku dah sakitkan hati hubby aku dengan tak sengaje..Jadi bini derhake la aku.. Namoh2 la camtu..Aku sentiase akn cube jd yg terbaik..
2. Takut ngn risau lau perbuatan aku kecikkan hati mentua aku..
3. Takut lau hubby aku tak pat tuka kat K.Terengganu..Aku dah penat dengan life aku yg mcm ni.. Ulang alik sane sini..Aku nak life aku normal cam pasangan lain.. Duduk sekali, jumpe pon bole hari2..Masak utk hubby aku tiap2 hari..heaven..
4. Takut kalau aku tak leh bagi zuriat pada hubby aku.. Tp InsyaAllah, nanti2 ade la rezeki aku kan.. Doakan aku okey..
5. Takut kalau sampai tua pun aku tak pat amek lesen kete.. Ape kes.. caitt.. So, aku msukkan amek lesen kete sbgai wishlist tahun 2009.. Tahun ni cam tak sempat dah jew..
6. Takut kalau aku masak tak sedap(cam Wanie gak neh) pastu hubby aku komplen kaw2.. lau tak komplen tak pew.. Ihik.. Tapi setakat ni, ape yg aku masak dy sedapkan aje tak tau le dy sedapkan hati aku je kot.. ahakss..Namoh jdik cm akak ipo aku tuh, abg aku tu kan mmg memilih sikit makan..Dy komplen kaw2 punye depan kiteorg adik badik.. ape la abg.. sian Kak Sue taw..
7. Aku pun takut gak lau berat aku makin naik.. Ni pon dah naik.. Lau lagi naik jd apam nyor le aku.. Aku gigih berdiet skang.. muahahaha.. Berat aku bape skang? ihik mane leh kasi taw, I malu taw.. nanti U ckp I numuk.. ngiahahaha... ;p

*7 Lagu wat masa sekarang

1. SleepyJeremy - KataKan Padaku
2. Celine Dion - If Walls could Talk
3. Celine Dion & R Kelly - I'm your Angel
4. Aerosmith - I don't wanna miss a Thing
5. Tamia - Officially missing You
6. Butterfingers - 1000 tahun mahu hidup
7. SleepyJeremy - Mist Afternoon

*7 Perkara selalu disebut

1. "Hurmm dop au gop orang"
2. "Mane ade!!"
3. "Gedik santai betul!!"
4. "Busuk arr"
5. "Motif??"
6. "Iyelah..."
7. "Ye ke dop ho?"

*7 Perkara yg amat bernilai

1. Encip Izhan Azwar (Husband)
2. Family
3. Kenangan bersame geng2 gediks santai aku mase kat Uitm Melaka (Credit to; Yna,Nadiea,& Wanie)~Luv u a lot guys..
4. My Levis Eve straight present dari hubby.. muahaha.. Present majuk neh..
5. Bergelar sorang isteri
6. Cincin perkahwinan
7. Time we share together.. ;p

*7 Pertama kali dalam hidup AKU

1. pertama kali dapat basikal mase darjah 5..
2. pertama kali pegi Langkawi mase rombongan sekolah mase tahun 2001.. Time tu aku form three..
3. pertama kali beli henset pakai duit gaji pertama aku.. Mase tu aku bru abes form 5, then keje kat Restoren Selera Timur. Duit gaji aku tuk seminggu aku beli hp 2nd Nokia 3315, RM150. Mase tu aku rase sgt la bbangge ngn diri sendiri.. Sebab aku tak penah nyusahkan mak ayah aku, lau aku nak sesuatu.. Aku usehe sendiri gitu.. Pastu siap duit gaji aku tak penah lupe bg kat Mak aku.. Ihik..Walau sikit, tp amek berkat..
4. pertama kali bergelar student 'U' mase Jun 2004.. UiTm di hatiku..
5. Pertama kali kenal ngn bakal mentua.. Tangan aku gigil2 salam wooo.. Sangatla takoot time tuh..
6. Pertama kali dating ngan hubby aku kat KFC Pantai Batu Buruk, naik kete Awang.. Muahahaha..
7. Pertama kali jumpe ngn hubby aku mase datang beraye kat umah dy ngn Kak Nor, Raye tahun 2005.. muahahaha.. Dan dari situlah, jeng jeng.. tetttttt

*7 Orang bertuah sambung tag ni....

1. Misz Maslina Buang.. (Aku tag ko lagi,muahahaha)
2. Maziah
3. Yati
4. Sepet(sebab dy kan gediks sikit, so aku suh dy menggediks lg jwb tag aku neh)
5. Yumi
6. Mentibang Paku
7. LadyKiki

Penat otak aku jawab tag neh.. Gigih betul aku jawab panjang lg lebor..Muntoh ijo la korang bace.. huhu.. Sesape yg name2 berkenaan sile memenatkan otak anda juge yew.. huhu.. Aku nak Chow cendol dolu okes..

Banjir oh Banjir..updated


Gamba di atas adalah kejadian sebenar banjir di kawasan umah aku, kat Jerteh nun.. Pic ni hubby aku yg snap.. sian dy sengsorang lam banjir.. cos aku ade kat K.Trg.. muahahaha..Ni pic dari berande umah, hadapan umah..aku agk2 je laki aku snap dri beranda.. ihik.. ;p

Skang kan dah stat musim banjir kat pantai timur neh esp. Kelantan & Terengganu.. So, sape yg ade anak2 kecik tu nasihatkan la jgn maen2 ngn air.. Jgn mandi hujan.. Bahaye woo.. Malang tak berbau kan...

Stat dari hari khamis ri tuh hujan lansung tak berenti2 sampai la hari ni (Ahad).. Pastu boley lak laki aku pi kursus kat Genting atas nun.. wisau tok sah ckp le.. Mase dy otw ngn bas, satu hari tu aku rase x senang duduk.. Stress je aku rase.. Iye la, hujan dah le lebat gile time ri Khamis tuh.. Jlan of cos la licin kan, aku duk pk -ve je time tu.. Macam mane lau tetibe jdi cmtu, jadik cam ni.. smpai la laki aku text ckp dah smpai.. Brulah aku rase lege sikit.. So, aku nasihatkan la, musim2 hujan cm ni tka digalakkan la nak jalan jauh2 nie.. Malang tak berbau kan.. Skang kat Terengganu pun bnyk dah jalan2 di tutup pasal tenggelam dalam banjir.. Setiap tahun cm ni la kat sini..

Nasib baik la kampung aku tu takde la banjir sampai kene pindah bagai.. ihik.. Even umah aku doket ngn sungai tapi setakat hayat aku selama 22 tahun nie tak pernah lagi la banjir besar sampai air naik takat 2 meter.. gilos.. maw tenggelam umah aku.. tinggal atap je la..

Tapi umah aku banjir gak.. Tapi time malam sajork.. cm ne tuh? uhuk.. Bile air sungai pasang besar, umah aku mesti naik air.. koman 2 tingkat ank tangge.. Pernah yg pling besar sampai 3 tingkat anak tangge.. Kire air dah paras pinggang la.. Sib bek la umah aku ni tinggi.. lau kompom le masuk air.. Tapi, kojap jew.. biase air akan pasang lam kol 8-9 pm cmtu.. Pastu kol 12-1 dah surut balik.. Cam tu la tiap2 malam...

Ni lom cite pasal umah aku kat Besut yg dah banjir.. Tp umah aku kan kuarters tingkat 4 lgi tuh.. penat oo nek tangge.. ihik.. Sesubuh tadi hubby aku dah text, gtau air dah naik kat kawasan tu.. Sekolah yg kt dpan umah pun dah tenggelam.. So, terpakse alihkan kete kat tempat selamat.. Lau tak mmg 'selamat' la kete laki aku lam banjir nun.. Pastu hubby aku tpkse la jln kaki blik umah.. Jauh gak tuh! huhu.. tkpe2 kasi dy exercise sikit.. ampunn yayam~~... Time tu air dah paras pehe dy.. lau paras pehe dy, maw paras pinggang aku.. nasib aku tk berade d tempat kejadian.. So, skang hubby aku dah tersekat lam banjir.. Takleh blik sini jumpe bini dy.. yg ni aku tak bape nak soke neh.. Tpakse la tggu air surut dulu.. bile maw surut tuh.. Dah le ujan tak renti2..


Yg ni lak mesti laki aku snap dekat beranda dapor.. dah tk nmpak tong sampah kat belakang tuh.. mesti udah tenggelam neh..


Ni pon, pic yg same.. tgk tu.. Kete sape la tu agknye.. sian tuan dy.. mesti redha kan aje...

20 November 2008

Hutang Tag Leeya.. Ihik..

Hari ini aku sangat kebuhsanan okes.. So, meh la aku setelkan utang tag Leeya neh.. sape lak si Leeya neh.. Adik ipar gue la.. So layankan je la okes.. Zaaassss..


>2 names you go by
Kat umah mmg panggil Idah pasal name aku kan Rafidah, ehek.. kwan2 sek pun panggil Idah gak, kwn2 kampung pun panggil Idah..
Tetibe bile aku masuk Uni, dorang kat sane panggil Ida lak.. Aku dah ckp panggil Idah jew.. huhu.. Pastu dah lame2 aku dah selese ngn name Ida ni.. So no hal pun okes.. Tapi kan, mase aku prektikal dolu2 kan boley tak bos sengal aku panggil aku Nora.. Aduii tak soke aku.. cam ne tuh..

>2 things you wearing right now
Baju Kurung cokelat ngn tudung bawal cokelat yg hubby beli kat Sabak Bernam mase dy kursus ri tu.. huhu.. Harus ke tulis cmtu.. lalala

>2 things you want very badly at the moment
~Sy teringin sgt nak makan Big Apple.. Sampai mimpi2 mlm tadi.. Uwaa, kat Terengganu mane ade Big Apple.. Mencik betul!!
~I miss my hubby.. Miss a Lot.. Nape la laki aku neh asyik2 kursus jew.. Next week tuh nak gi kursus lagi kat Genting lak.. Huh~~

>2 things you did last night just before bed
~Mcm biase la cuci muke dolu
~Sapu cracked heel cream.. Tumit aku ni alu jew pecah2.. Huh..

>2 thing you ate today
Bekpes ngan Nasik Dagang Cik Milah yg mmg antara yg paling sodap penah aku makan.. Tapi lau mkn hari2 maw makin numuk la aku.. Aku kan ala2 on diet skang.. ahakksss.. Diet ka? muahahaha.. PAstu minum air putih saje.. Pasal aku malas nak wat ayork..

>2 people you just spoke with
Of cos la Che Mok ngn Kak Nor..

>2 things you are doing tomorrow
Aku akan berade kat umah mentua aku.. Hubby aku blik dr kursus kan ptg karang.. Of cos la besk pg aku kene setelkan bju2 kotor dy..

>2 longest car rides
Terengganu ke Sintok, Kedah and Terengganu ke Kuala Perlis..

>2 favorite beverages
Air masak/putih(sejak 2 menjak neh aku mmg kuat menom air masak jew, lau dulu caitt jgn harap la..Kate diet kan..lalala)
Tea o Peng Limau (yg ni mmg fav neh, tp aku skang cube kurangkan menom ais..huhu)

>2+1 person who are chose to do this tag
Sape lak aku nak jadikan mangse neh.. lalala.. So, name2 yg dibawah ini sile jwab tag aku okes.. muahahahha
1) Yna
2) Rizie
3) Kinto

Sekian terime kasih daun keladi.. ihik.. Setel suda hutang tag aku.. so korang2 yg kat atas sile bayor utang okes.. ekekeke.. Cheers~!

18 November 2008

Not in the Mood :(

I want sunset at this time.. boley ke.. hurmmm..

I'm not in the mood aigt now.. Dunno why.. Plszzzzzzzzzzz i want my mood back.. Tak soke betul~!!!!!
Baru je heppy2 then suddenly pat dis news, yg i feel really making me upset.. :'(

11 November 2008

Happy BuFday My Fwens... :p

First2 skali so sowy my dear cayang mucuk2 tomodachi Nad(Nadiea) sbb bru ri ni aku wat entry spesel for bufday ko.. Tapi aku ade text ko kan malam tu tuk wish u heppy bufday.. Ni aku wat entry kat blog aku ni spesel tuk ko, okes.. huhu.. ade rase bangge tak? sile kembang kempiskan hidung anda laju2 sbb ini paksaan dri aku.. huhu..

My dear Nad,

Aku and Izhan(wakilkan boley? ehek) wish ko a very Happy Belated Birthday 22nd.. Semuge ape yg ko hajatkan utk taun 2008 neh tercapai.. Aku harap gak hidup ko bahagia selalu, bahagia di samping org2 yg ko syang.. Aku gak doakan ko ngn Zaim akan kekal sampai jinjang pelamin cam aku ngn Izhan neh.. ahakkss.. Harus ko ikut cth kwn baikk ko neh.. lalala.. cth yg tak baik sile jgn ikut okes.. tp aku salu bg cth baik kat ko kan.. lalala.. Thanks jugak kat ko, cos salu ade bile i really need a fwen's shoulder to cry.. uhuk uhuk.. Mane leh lupe kan! abes basah kuyup kan bahu ko.. muahhahahaha.. Thanks cos salu supportn bagi semangat dan nasihat kat kwan ko sorang neh.. ehek.. Thank u so much okes, utk segala2nye yg penah kite share same2(mcm tk penah share selimut ngn aku kan, ahakkss.. upss terlebey sudaa ni... syyyhhhh). Dan aku hope frenship kite kekal sampai bile2.. Aku cayang ko taw, owez ingt tuh.. :)


Semalam gak besday sorang lg kawan aku.. Iaitu si Jijah dy pun ade blog gak link dy neh http://lackofattentionisorder.blogspot.com.
Jijah nie classmate aku mase kat uitm Melaka dlu.. Aku ngn Jijah pun Ngam ho jew.. Kite org satu kepale gak

Zaman Dolu2..




Muahahahaha.. Mule2 gelak dulu laju2.. Ape kes nak gelak2 neh.. Aduii mane la aku tak gelak.. Harusla aku gelak laju2 bile nengok pic aku yg kt ats tuh.. muke suci giloss.. muahahahaha.. Time ni aku bru form 4 okes..kalu dah form 4 tu maknenye aku bru 16 taun la.. skang dah jadi bini org ma.. lain kan muke aku dolu.. Gamba ni time Kak Nor kawen.. Gambo ni mase malam akad nikah Kak Nor.. ehekk.. Kat sebelah Kak Nor tu Kak Nuyu and Ekin..

Utk pengetahuan seme, seme yg ade lam gambo neh seme dah jadik mak dare.. auwww.. lalala.. Ekin pun dah selamat bersalin baby girl 29 oct lepas.. ampun Ekin tak sempat lagi nak dtg umah tgk baby Ekin... mesti nomey kan.. Kak Nuyu lak bru gak kawen 28 Oct ri tu.. ehek..

Dan setiap kali aku negok pic ni, aku still rase nak senyum sorg2.. tp i kiut ape zman kanak2 dolu.. auuuwww.. huhu

10 November 2008

4 Hari je lagi..

Lalala.. See, pejam celik pejam celik hasben aku dah nak abes kursus dah.. Sangat rindu okes kat dy.. huhu.. Dan pada 14hb kami akan bersatu kembali.. Ececey.. Macam drama lah plak.. huhu.. Lantakla kan.. ahakkss.. Penantian satu penyeksaan kan.. uhuk uhuk.. bru je sebulan bkn 2 tahun pun.. ahakkss.. 13hb malam aku akan nek bas pi KL.. Then, stay umah akak aku ct mcm biase la.. Pastu, barula kiteorg blek Trg sesame.. Semuge seme berjalan lancar.. ehek.. Ti aku cite detik pertemuan kami setelah sebulan tak jumpe.. huhu.. Peace~!!

06 November 2008

Sabar ye Kak...

Aku bersimpati atas ape yg jadik pade fav blogger aku akak Viruspadu.. Aku harap akak Vp tabah dan sabar.. Jangan pedulikan kate org2 yg dengki ngn akak dan kuarge akak.. Aku sgt suke bace blog VP ni sbb aku rse bile dy menulis kisah seharian hidup dy.. Itulah diri dy yg sebenar.. Lagi2 si Nisa yg comey tu, geram betul tgk dy.. Dr sehari ke sehari aku semakin kenal ngn akak Vp even tak penah jumpe.. Ehek.. So, kpd Si Timah ek? Jgn la nak dengki dgn org ye.. Vp tak buat ape2 pon kat awak.. Tak mengate awak pun nape la nak tulis dy yg mcm tu mcm ni kat blog awak.. Tak baik taw.. Aku bkn ape, aku cume terkilan dg sikap segelintir org yg seperti ini.. Bersyukur la dengan ape yg kite ade.. Sesungguhnye Allah itu Maha Adil dan Maha Mengetahui.. Wallahualam..

04 November 2008

Terawang2 sudaa.. ngeee

Muke belagak kan 2 ketul eh.. huhu..

Tinggal lg 9 hari encip Izhan nak abes Kursus.. Tak sabarnye rase.. Windu skali sama dy.. Uwwahh.. Udah angau aku nie, cam bru bchenta dolu2 lak.. ahakksss... Mase aku kat melake dulu kan.. harus membilang hari nak tgu mid term kan.. Tak sabar nak blik kg nak jumpe chenta hatiku, ngeeee... Tak sangke lak pas kawen ni, aku masih menghitung hari.. Perasaan yg sama aku rase ketika dlu.. Huhu..

Pagi tadi before aku gi keje, text lu encip Izhan.. Ni mmg dah jadi rutin harian aku.. Sms aku cm ni ha...

Aku : Morning syang! Luf u.. Dah msuk kelas lom? (udah dtranslate ke bhase yg seme org bole paham..muahahaha.. tp nape kelas? ehek.. Kursus laki aku ni siap ade kelas bagai.. Cam student lak kan)

Laki aku: Morning.. Dah ade kat kelas ni.. Tp hati ade kat lain.. (Lalalala...penuh makne neh)

Aku : Hati kat len? Yayam ingt kat sape tu lak tu? (hahaha.. pura2 btnye.. aku dah tsipu2 smbil tsimpul2 hujung kain tudung bawal~ drama lebey kan.. lalala)

Laki aku : Org ingt kat syang la! (yes! yes! ni lah jwpan yg nak aku denga.. ngeee.. geteks+gediks lebey kan aku.. tp nsb la encip izhan jwb ingt kt aku kan, buatnye dy ckp rindu kat ps2 dy ke, gitar karen dy ke, ingt kt awang ke(awang tu beshpren dy la)..hahaha.. mau meroyan aku jap.. smbil hentak2 kaki pastu wt moncong sedepe.. lalala.. :p

Aku : Terawang2 dah org neh.. lalala.. Org miss u yayam juge.. Org nak smpai kat opis dah ni.. (Jujur aku reply weih.. ahakkss.. ade yg geli2 ke.. or ade yg ckp tu pun nk terawang2..Ade aku kesah.. yg penting, ini yg aku rse..Sincerely.. ehek.. :p)

Satu pengertian penuh mkne bg aku.. Sbb aku kenal org yg mcm mane encip izhan nie.. Dan aku kenal dy lebey dr sape2 yg pernah kenal dy..Bile terzahir ape yg dy kate, itu lah yg sgt dy rase pd ketike itu.. ngeee.. 9 hari je lgi yayam.. Nanti kite blik Trg same2 k.. (org tau yayam bce blog org ni kan, kan.. huhu)




02 November 2008

Malam tadi..



I couldn't sleep well last nite.. Hurmm.. Nape?? Ssh tul mate nak terlelap.. Geram tul taw, janji nak call then aku duk nunggu le tgk henpon tu cam org angau bru bercinte.. Tgu punye tgu punye tgu takde gak bunyi henpon aku neh.. Tp dah janji kan tadi.. Hurmm tak suke tau wat cam nie.. Then, aku pn sms kunun2 majuk.. ahakkss.. Tp mmg aku geram tau time tu.. Iye la dah janji mesti la aku tggu.. Nape lak aku je tak call.. adeiss cam ne le aku nak call, takde kedit la.. No celcom lak dah takleh call out.. ahakss.. hurmm, kekdahnye aku keep thinking la pasal mcm2.. sampai aku sgt ssh nak tito.. Last2 aku lyn cite Rocky jap kat Tv3.. Dan rase agk2 mate kuyu msuk tito.. tp still mcm tu jugak.. Weii tolonglaa esok keje la weii.. Tolongla tito.. nak kene kire biri-biri lu kut bru leh tito..Dan aku pun tak sedo kol wape aku terlelap.. tu pon asik tjge2 je.. Bilo aku sedo2 je dah kol 6.. Trus bgun je la..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin