29 October 2008

Current Mode.. :(

Hurmm.. tak sehat lagi la ri ni.. Pg tadi mmg cadang nak mc sajork.. Tp memandangkan dah banyk sgt cuti bulan nie kansel la.. Aku gigih gak dtg keje.. Even aku rase mmg tak larat.. Selseme tak baik lgi lorr.. Hidung ni duk sok sek dr mlm tadi.. Pastu tersumbat, tak leh benapas aku.. Vicks dah setengah bekas dy aku sapu kat hidung neh.. huhu.. Mlm tdi kol 2.30am aku tjage, ayoo pewut mulas2 la.. Pe lgi, lariks laju2 ke toilet.. Ni, mesti sbb Cleanx tea Nh detoxlim.. Dah semiggu lebey aku try.. Pgi2 asyik sakit pewut jew.. Lebey kureng je ngn tea herba org Kampung yg aku minum time bln pose ri tu.. Rase pun lebey kureng same.. Tapi Cleanx tea ni, lau nak pi toilet skit pewut dy mulas2 smcm sikit.. Boley tahap nanges2 gak neh.. Tak taw la ok ke tak.. Abeskan je la satu peket ni.. Pastu malas dah nak beli.. huhu.. Adeiis cam ne nak kuyush cam nie.. ahakkss...

Sebab tak tahan hidung aku ni tak leh benapas.. Gigih gak aku trun bawah.. Kat bawah opis aku ni kan ade farmasi.. Aku pun beli la Vicks Inhaler tu.. Ok la.. Hilang kejap, pastu tsumbat blik.. arrrggggghhhh tensen gue cam gini wei.. Dats why la aku tak suke lau aku Selseme okess.. Pakai perfume pun aku tak boley bau.. Bekpes nasi lemak jap tadi pun aku tak rse ape2.. men telan jew.. aduiii.. Dah name pun flue kan.. Mmg la cam gitu.. Sabau je la..

Pastu, antare sbb aku gigih gak nak gi keje ri ni.. Of cos la aku kene setelkan bil2 laki aku.. Dy punye kete, credit card and of cos le our TV plasma.. Ehek.. Ptg ti, blik keje singgah Public Bank jap setelkan seme bayaran.. Baru la senang sikit hati aku nie.. Cupp2.. Reti ke aku wat seme ni? ahakkss... Belasah suda.. hahaha.. Bukannye aku tk reti bace pun.. Agak2 dah blurr sgt.. Tnye sudaa.. ahakss..







26 October 2008

Kenduri Lagi~!!

Sama cantik, sama padan.. bagai pinang di belah dua..

Jumaat lepas, 24hb Oct 2008 Kak Nuyu selamat menjadi isteri kepada Jameson Lu atau Jimy atau nama barunye Farid Asyraaf b. Abdullah.. Alhamdulillah majlis tu wat lepas Asar, dengan sekali lafaz sahaja terjalin lah ikatan yg suci murni antara Kak ngn Jimy.. aku sgt heppy tuk both of them..

Even, majlis tu agak lambat stat.. mane tak lambat nye, Tok Kadi boley lak menghilang tak dtg2.. Kol 6 bru smpai, adeis.. kesian taw kat seme org seme dah tunggu lame taw.. ape la Tok Kadi nie wat cam gitu.. Tapi takpe, seme dah selamat kan.. ehek.. Last2 kawen jugak Kak nie.. Ekceli Kak nie my bestfriend's sis Ct.. Aku mmg dah biase sgt ngn dy, dats why panggil dy Kak.. Dy pun dah mcm akak aku sendiri.. huhu.. Ct tu pun aku tak panggil Kak Ct.. huhu.. Boley cam tu.. lalala.. Ct ckp geli geleman dy rase lau aku panggil dy kak.. jgn slahkan aku okes.. miahahahahaha..

Semalam lak, Sabtu 25hb Oct 2008 Majlis Persandingan dan kenduri kat umah kak.. Jimy nie sebenarbye sedare baru kite.. Dy nie org Sarawak, Cine-Melanau.. So, rombongan yg dtg pun tak ramai la.. kate jauh kan.. Kuarge Jimy lak ramai yg Kristian termasuk mak ayah dy la.. Nak dijadikan cite Jimy ni lak kazen kepada abg ipar aku, abg Lee tu la.. Laki akak Ct aku tu le.. Name pun due ketul bestfren kan.. Kawen pun nak same2 org Sarawak.. Pastu kawen ngn kazen Abg Lee lak tuh.. ahakss.. Jodoh diorang kan.. Tuhan saje yg tahu..

Pastu tu meramaikan rombongan family aku join la pihak rombongan belah lelaki nie.. huhu.. Pusing2 sedare mare kite belake jadi kan.. ehek.. Kak sgt cantek okes.. terpegun giler tgok dy.. Dah le mmg Kak tu dah cantek.. Pastu, yg Pak andam dy mekap aduii betambah2 cantek okes.. Yg mekap Kak ni pun bkan org lain.. Ank sepupu mak gak.. dy ni auww sikit taw.. tapi mmg teror la bab2 neh.. Dolu2 salu tempah kebaye kat dy la.. mmg cun abis lau dy jahit.. huhu..

Meh layan pics lak.. Tak manyak pun gamab yg aku snap.. pasal aku bengang weih ngan photographer kak tuh.. Nyampah tul ngn cine tu sekor.. Mcm majlis tu dy punye.. Pengantin dy control habes.. nak tangkap gamba ngn pengantin pun ssh giler.. pasal dy asyik bising pot pet jew.. Nyampah taw.. huh..


Jimy sengeh samapai telinge.. tapi kak nape masam lak..






Muke aku harusla ditempek.. huhu
Gediks2 sisters.. huhu...
Kasi can ct glamer lak.. ehek...

Selamat Pengantin Baru buat

NuruBailah
&
Farid Asyraf/Jimi

Semoga Kekal hingga Hujung Nyawa.. Ameen..

It's been a week already...

Dah seminggu rupenye Encip Izhan tinggal kan bini dy kat Trg neh.. Rindunye aku rase.. Since kawen tak penah aku ditinggalkan selame ini.. ehek.. Biase lau jauh pun, mesti 3,4 hari je pling lame.. Ni dah seminggu la wei.. Ade lagi 3 minggu.. Meroyan gak aku rase neh.. Lame tul kene Kursus smpai sebulan lak tuh.. Pe la gomen wat kusus lame2 cam tu..2,3 hari dah le.. Tak pun, wat lah lau kene kusus lame.. bini2 boley ikut skali.. ngiahahahaha...(gelak2 syaiton,ehek)

Ri ni lak aku tak bape nak sehat.. Ekceli dari semalam lagi rase tak sehat.. Pagi ni aku bersin tak renti2.. Tak sokela lau selseme neh.. pastu ade batuk2 sikit.. Cuace kan tak menentu skang.. kejap ujan pastu panas blik.. tapi skang mmg dah nak masuk musim tengkujuh pun.. Pastu campor lak rindu rinduan kat encip Izhan tu wat aku bertambah2 rase tak sehat.. ahakss.. (wat alasan cuace kunun ckp je la rindu kan.. lalala)

Pastu, aku lak risau gak kat Encip Izhan tu.. Bukan dy reti sgt nak bsuh bju sendiri.. Iron baju sendiri.. Sian kat dy kan.. Dah la ri tu dy gtau kaki terseliuh, smpai bengkak ngn sengal.. tambah hover2 la aku risau.. Tapi nak wat cam ne kan.. Sabak Bernam-K.Trg tu jauh la.. Cam ne aku nak pi jenguk kat sane.. ehek.. Pendam perasaan je la(ececey ayt cm drama samarinda lak aku)

Aku just wish everything ok tu hasben aku kat sane.. Balik cepat, org miss yayam sini okes...

Miss him a lot okess...

Sepet yg aku biu biu.. ehek... :p

23 October 2008

Gals outing Day~~.. Havoc beb..

Last weekend mmg aku sgt la heppy and weekend yg pling meaningful bg aku.. Tak tergmbar dengan kate2 kegumbiraanku ini.. At last dpt juge ku bertemu ngn insan2 yg sgt aku syang.. Teman2 yg aku panggil sahabat sejati.. uwwahhh, sile muntah ijo ramai2.. ayat2 aku tulis ni haruslah jiwang, kate ngah heppy kan.. Akhirnye impian aku nak jumpe geng2 satu kapla kat uitm melake dlu, tercapai beb.. Miss them a lot; Nad, Yna ngn Wanie...

Last weekend kan aku trun KL, cos majlis bertandang adik ipar aku kat putrajya on 18hb Oct(Sabtu).. Pastu hari ahad tu aku dah baikk punye plan nak gi berhoyeh2 ngn dak sengal 3 ketul neh.. Aku hope mmg xde yg tetibe xleh dtg.. Cos xtaw la bile lg nak jumpe dorang neh.. Lau ade plan nie xjdik.. ehek.. Harus aku lak yg meroyan...

So, kiteorg dh baik punye plan nak jumpe kat Mid Valley.. nape Mid Valley?? ekeke... Harus la kan itu jew yg pling doket ngn umah sis aku ct.. lau drive tak smpai 15 minit dh smpai pun.. dekat kan.. Lau pegi Ou ke, giloss maw sesat.. Aku mane kenal jalan.. Hasben aku, adeiss lagila dy tak konal ha..

Kiteorg janji nak jumpe kol doblas.. Tapi aku kol doblas bru je terhegeh2 nak kuar umah kan.. ekekeke.. kate dekat kan ngn umah.. Nad ngn Yna dah smpai kat sane time tu.. ehek.. Credit tuk hasben aku encip Izhan, sbb sudi layan kerenah bini dy neh.. Tak ke sengal aku ajak hasben aku nak hoyeh2 ngn kwn2.. ekekeke.. sian gak kat dy ri tu, muke buhsan jew.. hahaha.. Sib bek la dy roger2 kwn dy ajk dtg sane gak.. Aku rase dy saje nak kasi aku can hoyeh2 ngn geng2 sengal aku neh.. huhu.. Mase de hasben aku tu, aku behave lg okes.. ahakss.. Bile hasben aku dah blah jumpe kawan dy.. so tinggal kami berempat sajork.. Ape lgi, nek tanduk beb.. tetibe lupe diri dah tawen.. Ahakkksss... pe lagi snap gamba bnyk2 la.. tu kenang-kenangan gitew.. huhu..

Hari tu, kiteorg lunch kat Kenny Rogers.. Dah lame gilos tak makan kat sini.. Pastu boley lak aku paksa hasben aku banje geng2 aku neh.. hahaha.. Harusla banje kan... huhu..lau aku tak suh pun, aku tau ngn bmurah hatinye hasben aku akn banje gak.. ehek.. Pas dah konyang.. Jaln2 cuci mate.. Masuk kedai tu masuk kedai neh.. soping2.. hahaha.. soping la sgt.. Tapi aku sempat gak selai cardigan coklat yg santek dn rege dy pun murah je okes.. so, amat berbaloi la aku rase.. Pastu lg satu aku sempay gak beli perfume body shop sebotol.. Tu aje yg aku beli..

Meh la layan pic2 dak sengak 4 ketul neh... huhu.. Pas tawen pun aku still peel cam ni bile jumpe dorang.. cam ne tuh.. ahakss.. aku kan mude remaje lagi.. lalala...

Mase ni ngh mkan2 kat Kenny Rogers.. Kenyang giloss.. ahakss.. kate ade org banje kan.. harusla mkan kenyang2.. huhu..

Air yg aku oder tu sgt sedap okes.. Pe ntah name dy...
Kunun2 nak wat muke kiut la tu.. ahakkss.. taw la dh licin pinggan korang belasah.. lalala
Wani lom sampai mase kiteorg nkn kat Kenny Rogers tu.. Kol 2 cmtu bru la dy smpai.. pastu ape lg trus amek tngkap gamba sesame.. hahaha
Gaya lapuk beb..(peace) tapi masih boley digune pakai.. ahakss...

Nampak sgt "kecumilan" aku ketike ini.. tapi ade aku kesah.. ahakkss.. Jgn poyos2 sgt okes.. huhu..



Dah penat jalan2.. kami melepak lak minum ayork free kat dunkin donuts.. ahakss...Harusla gumbira kan.. kami kan kawan baikk gitew.. lalala

Nak gak menyelit muke hasben aku yg cumil neh.. ehek.. muke kami cam same kan?? huhumoh le kite mengediks2 riang.. ahakss...

With Wanie.. Rambut dy gulung mc mee megi la.. huhu..
jom Mam big apple lak.. sedap..yummy delicious..suke tul mengediks minah2 nie bile nampak je kamera.. hahaha.. ampun..

Aku tak gediks kan.. ahakss...Masuk lalat kan wei.. ahakss...

Gelang kite same kan... huhu
Gelang kenangan yg kami beli same2.. sweet je aku rase..
R=Rafidah, W=Wani, N=Nadiea and M=Maslina... We are bestfwen forever.. Remember owez gals... Me luf all of u..Pic terakhir b4 balik.. Gonna miss them a lot.. korang, bile nak hoyeh2 lagi neh..
To;
Yna, Nad & Wanie~~

Mane buley aku lupekan korang..sbb korang kan bkan sekadar kawan, tapi sahabat yg sentiase aku senangi.. Bile korang ade ngn aku, aku rase heppy sgt.. lupe seme masalah.. Korang mmg besh taw walau pun ade sengal2 sikit.. ahaksss.. ampun.. Even aku dah kawen, dah ade izhan.. tapi aku dah sediakan tmpat yg istimewa tu korang di hati aku.. Jgn sesekali lupekan aku.. sbb aku tak penah lupe kan korang.. Seme kenangan kite kat UiTM Melaka dlu, adalah yg pling manis bg aku.. mengenali korang sgt istimewa buat aku.. Thanks a lot my dear fwens..

16 October 2008

Kawan Lame bile dah Berjumpe...

Kami heppy sbb lame sgt.. bru le jumoe skali.. lalala
Posing jgn tak posing.. ahakss..
pastu bru pi beraye umah Ra..
Sesi gedik mengediks kat umah aku lu..


Ni sebenarnye citer yg lapuk dah ala2 nk berkulat gitu.. huhu.. Kesahnye time raye hari tu.. Raye ke 3 kut.. Aku blik umah aku kat Losong.. Pastu mmg dah niat bebenor nak gi beraye umah si Ra ngan Nurul.. Mcam jauh je bunyinye aku nak beraye kan.. Walhal.. Umah Ra selang sebuah umah dari umah aku dan umah Nurul lak sebelah umah Ra.. Ni la kawan aku 2 ketul yg aku ade kt Kg tu.. ahakss.. Nasib ade kawan kan... Kt kg lu aku mmg siyes tak ramai kawan.. Mase kecik2 pun mane aku ade pegi main2 ngn dak sekampung ngn aku.. Kecik2 lu aku salu main ngn adik laki aku jew.. Nak wat ape2 mesti ngn dy.. gi ngaji, blik ngaji, curik2 mandi sungai.. ngiahahahaha.. ampun che Mok.. ahaks.. mmg salu aku curik2 mandi sungai dlu.. and the best thing is aku mmg reti berenang dan menyelam mase kecik2 dlu.. tapi skang, caitt hampeh jew.. berat montot agknye itu yg namoh timbul tu.. upsss.. terlebey sudaa..

Ok.. ok.. back to cite aku neh.. Ra ngn Nurul kawan aku mase sek rendah.. merangkap jiran aku merangkap kawan pegi tuisyen merangkap kawan gosip2(jgn tak tau mase kecik2 dlu pn dah reti gosip okes..) ngiahahahaha... Pastu nek sek men jew.. kite org sek asing2 dah.. Ra masuk sek sheikh Malek aku Sultan Ahmad dan Nurul, Khairiah.. Even aku pat 5A cam Ra gak tuk UPSR, aku tetap sek Sultan Ahmad sajork.. uwwaahh.. perlu ke bgtau aku pat 5A upsr.. huhu.. aku dulu2 rajin belajo.. skang dah beso2 malas sikit.. ekekeke..

So, mase raye ke 3 tu aku dah roger2 Nurul ckp nak datang umah.. last2 nurul ckp bior dy je dtg umah aku.. then kiteorang pun terkedek2 jln kaki pi umah Ra.. Pasal Ra ckp bf dy dr Kelantan ade kt umh.. Lagi la aku ngn Nurul tergedik2 nak pegi.. huhu.. bile lgi maw jupe bf Ra.. Pucuk dicita kami pun tibe.. ekekeke.. Aku pn tergedik2 la duk interview bf Ra neh yg ala2 malu kambing sikit.. huhu.. Rupe2nye bakal veterinar si Lan(name bf Ra) neh.. bertuah Ra.. Aku pn harus la tumpang hepy juges.. Si Nurul ni pun dah ade bf juges.. org Kedah tu.. Jauh okess... ehek..

Pastu kiteorg pn duk sembang2 la smpai x hengat dunie.. Sian lak kat bf Ra pasal kiteorg cm dah kacau daun jew.. ahakkss.. sabo je la Lan yew.. Sy nie dah sgt lame tdk jumpe Roshazira.. bgla sy peluang nk burak2 ngn dy.. huhu.. Mcm2 cite la yg kuar.. Mawnye tak setahun tak jumpe ma... Boley lak aku cmtu kan.. duk sekampung tapi setahun tak jumpe.. hampeh jew.. Nampak sgt aku ni x kuar umah.. bdk baik kan.. (alasan ni boley ke dtrime pakai) ahakss.. iye la aku kan keje, Ra ngn Nurul belajo tak abes lgi.. Ra kt penang Nurul lak kt KL.. mmg la time raye sajork yg boley jumpe..

Burak punye burak.. air tak yah ckp le bergelas2 abes.. balang kueh raye pun abes kosong aku ngn Nurul belasah.. huhu.. Dah kol 3.30pm, bru la aku tergedik2 nak blik.. ahakss.. sampai kol 12pm blik kol 3.30pm.. mmg umah plng lame aku gi beraye taun nie.. hahahaha.. Sabor ye Ra.. Taun depan aku up lg 1 jam okes.. miahahahaha.. For both of u Ra ngn Nurul.. Even kite jarang2 jumpe, sms pun kdg2 jew.. Korang ttp kawan baik aku taw.. Aku ttap syg korang.. Sbb kite kwan dr kecik smpai la aku dah kawen skang.. ha, korang bile lagi.. aku nak makan nasi minyak neh.. huhu.. ok.. cheers~!!


P/s Ni le yg wat aku meroyan neh.. smlm okek je upload gambo.. ri nie lak dy wat mengong tak bley ampun.. Hampeh betuii.. Tak dapat nk mengupload gambi kat sini.. baco cito sajo lor..

15 October 2008

Irwanie's Wedding Day

Nak story pasal Wedding Day my sis in law Wanie.. Ehek.. Congrats taw Wanie cos dah selamat jadi isteri kepada en Azhar.. Che che wish Wanie dan Azhar bahagia hingga akhir hayat.. Dan dapat anak-anak yg cumil2.. ehek.. InsyaAllah.. Neway, u look so gorgeous on dat day..

Skang nak cite details sikit pasal kenduri tu.. hehehe.. Majlis akda nikah pada hari Jumaat, 10 Oct 2008. Dan majlis kenduri pada 11 Oct 2008.. Sgat la letih aku rase utk 3 hari tu.. huhu.. tapi letih2 pun takpe.. Kate kenduri kan haruslah letih.. Aku sgt kesian kat mama cos seme mende dy nak buat.. Ape sgt letih aku yg mude ni kan.. Aku tolong yg terdaya dan termampu aku..

Tapi hari tu rase gak kekurangan cos sorg lgi adik ipar aku liya xde.. So, rase cam x cukup korum lak.. Sgt kesian kat dy tk dapt attend big day satu2nye sis dy cos dy ade test on dat day.. Liya jgn sedey2 taw.. Nanti kt Majlis reception snap gamba juta2 lemon k.. huhu..

Ade a few pic aku tempek kat sini..Gamba2 gelagat family mentua+hubby dan aku.. ehek.. For all peepers njoy okes.. Cheers~!!

Ni mase majlis khatam Quran.. Pagi Jumaat 10 Oct..
Mase ni Liya still ade cos dy bru je sampai pagi tu dr KL.. utk Majlis akd Nikah Wani..
Harus ke ditempek gamba ini.. ngiahahaha.. Yayam jangan mare ek.. lalala
Sempat lagi main2 kat Pelamin Wani.. Giloss.. Nasib tak runtuh.. Mase ni pelamin lom siap sepenuhnye lagi...
ala nomeynye umo bape taun neh.. ngiahahahaha...

Aku ngn hubby mase majlis akd nikah...

Seriyes wanie sgt santek kan.. ehek.. Seri pengantin gitu.. auwww....
Che che pun maw glamer juges.. huhu..

Dah stat debar2.. dup dap dup dap.. Hati bagai genderang maw perang.. lalalamase nie nak sain borang ngn tok kadi.. ehek..

Ni lak time hari kenduri/sanding.. seme kene pakai purple okes.. Tapi bju nie aku dh pakai time raye.. huhu.. ampun wanie..Menanti Raja di hati.. uwwahh ayat jiwang besi buruk wehh.. huhu...

haa.. tu kan dah sampai tu.. kacak dan tampan gitu.. ehek.. Akhirnye ke pelamin jua.. huhu.. Pastu meh la kite tepung tawar ramai2.. ehek.. aku x tepung tawar pun.. cos, aku tk denga pun mc pnggil name aku suh tepung tawar.. nyesal betull.. ehek..

merase jugak aku naik pelamin lgik.. lalala...
Seme ade except Liya.. see kan dah tak cukup korum dah.. Takpe2, Liya kan test...
Tammat.. Ampun lau gamba tak bape santek aku snap.. Aku ni tak reti nak edit mengedit kasi santek.. ehek.. huhu...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin