26 August 2008

Kenangan itew~~Masih Terkenang

On my 20th bufday~klaka la korang..
aku lom sempat pakai topi lagi lorr
Depan Fakulti Hotel & tourism
Yna+Wanie+Me+Nad
Pose pe ntah
nak jugak menyelit muke dy neh.. huhu
On my bufday~jaat korang kenekan aku~ Ahakks.. bermandi teh aku..hahah
Testing jubah~kami nak grad dah
In Red+black
Taman Rama-rama~Ayer Keroh Melaka
Design by hubby aka en Izhan(Santek kan)
Under my umbrella~ella ella
Kite mamam dolu k~~
You're the best i ever had
Trip to P.Dickson in memory
Trip to P.Dickson
Kami di Ulu Bendul
Hatic Family Day~Aku boley tlupe nak paki spekk tyme neh.. lalalaa
Malaysia most beautiful~kunun2 la (aku msh kuyush tyme neh)
mentaldisorder+psychoteraputhic
Gurls rules
Ponteng kelas pastu jln2 kat melaka town~~elok sgt lah
part 2~ muke sememeh je seme
Lepas presentation paper pe ntah.. aku tak hengat dah.. huhu
Trip to Dusun D'paradise..Gabung 3 class neh.. tu yg ramai amat
Kelas Law~konsentret la sgt kunun.. ahakss
Nice pose gurls~keep the gud work~lalala
Wanie dah mcm mInah Jopun.. Cm topung bungkus de gak.. lalala


Uwwaahh bile bace jew entry blog me ari neh.. Jiwang seh.. Kenangan ape tue? ape yg masih terkenang tue.. ehek.. kenangan terindah mmg sgt ssh nak dilupekan especially melibatkan org yg kite syang; family,frens dan teman istimewa dalam hidup kite.. Me pat idea nak tulis pasal kenangan2 nie seme pas tgok pic2 lame tyme kat uitm melake dlu.. Pic2 ngn classmate & roomate.. Uitm Melaka gives me a lot of unusual experience.. She taught me how to be an independence, how to survive, how to be myself, how to love, how to be brave, how to make friends, how to be alone... Kat sini aku jugak blaja mengenal siape kawan mase susah dan siapa kawan mase senang..

Thanks to my dear classmate DTM class C(batch May 2004-Apr 2007) Yna, Nadiea, Wanie, Makoto, Jiejah, Tasha, Sue, Dina, Rinie, Zana, Azrah, Eja, Yan, Miza, Naim, Arifah, and our repeaters yg tumpang kelas kami Hafiz, Seme and Pablo(kekadng je muncul muke dak sekor neh). Aku takkan lupe kat korang seme.. Cos aku ada kerna kamo ada.. huhu.. Jiwang lagi..
Ahaks..


To my precious friends especially:
Yna(si mate sepet)+Nad(si mate bulat)+Wanie(gataii) We share a lot of things together.. sampai bile2 pun korang still kat dalam hati aku.. Mase kite study sesama cm nak mati time exam final.. Aku ingat lagi tu.. Kite dah macam burung hantu brjage malam sampai subuh. Lepas Subuh jew, bantai tido samapai petang.. Bile lapo reti lak bangun cari makan.. ahaks.. ntah ape2 le korang neh.. Pastu kite gile men game insanaquarium time final tu, mmg tak leh blah weh.. Tapi sib bek kite pat score gak.. ahaks.. Dah le kite pakat2 nak bawak toyol time final tu..Time test ngan kuiz tok sah cite la kompom ade toyol.. ngiahahahha.. Siap aku ngan wanie terkantoi ngn miss Sara (paper mktg tyme tu).. ehek.. Tapi Miss Sara wat dek jew.. Dy tak kesah pon.. lalala.. Ape lagi menjadi2 la nates aku.. lalala.. Hampeh betuii.. ahaksss Seme tu kenangan kan.. Untuk Nad lak, even mase part 6 tu kolej kau agak jauh.. Tapi thanks cos selalu temankan aku kat bilik.. tido sesame ngan aku.. Aku nie kan selalu dtinggalkan rumate ku si As tu.. Ehek.. Thanks gak cos kau selalu support aku, bile aku happy or bile aku sedey.. Time aku gado2 ngn Izhan(mse tu bru tunang) ko selalu ade tuk pujuk2 aku.. ehek.. syang kau bangat.. Ko selalu advice aku cm nie cam tu.. banyak2 sabar.. Cos mase part 6 is the hardest time for kat uitm melake..

It's so long my fwen.. Tyme to say gudbye to all of you.. sakang seme dah bwak haluan masing2.. Seme dah ade life sendiri, me myself even dah got married while others ade yg further to degree and dah keje.. Tuk DTM 6C korang mmg besh cos kite all gurls kan.. Tu pun de gak si Apis and Seme 2 ketul kumbang penyeri kelas kite.. Lau tak mmg gurls conquer all.. hahaha.. To all of you, gud luck in your future undertakings.. Luv all of u guys.. u rawkkk.. our class rawkk.. Dun't forget me k.. Cheers~! and enjoy your life to the fullest~!!


"Graduation (Friends Forever)" Dedicated to all my classmate


And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon
And there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone
We would get so excited and we'd get so scared
Laughing at ourselves thinking life's not fair
And this is how it feels

[1]
- As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
Come Whatever
We will still be
Friends Forever

So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can Heather find a job that won't interfere with her tan?
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels

[Repeat 1]

La, la, la, la:
Yeah, yeah, yeah
La, la, la, la:
We will still be friends forever

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly

24 August 2008

Entry sudaa lapok n berhabuk~belasah sudey





Ni la ayam BBq yg lazat itew~~


tgok le hubbyku~cm nelayan laut dalam lorr.. ekekeke




I'm back.. Last week me tersangat la bznye.. Bz nak setelkan proposal tuk group Commerce Assurance.. Dah le ghamai ya ampun.. Adeiss.. Pastu nak pat feed back dr hotel smpai nk kene tggu berhari2.. Dorang neh mmg kite kene follow up slalu lau tka dorang diam gak la.. Sib bek stu proposal dah setel.. so, tinggal lagi satu je.. ehek.. Sempat siap by today..

So ri ni, me nak cite pasal PPD Besut family Day yg dah tertangguh manyak lama lorr.. Tak pe2, bak kate peptah omputih better late than never.. auww.. kelass u.. ehek..
A day before attend family day tu, encip izhan telah di beri tanggugjawab tu jage pendaftaran dan kasi doorgift gitew kat familia2.. ehek.. So, pas me blik keje kiteorg telah menyerbu dan membolos pasaraya mydin.. beli la tuppware n kami isi biskut+kek appolo+kacg+cumi2.. ok la tu kan.. ehek..

Pastu sampai umah trus pack seme brg tu, cos mlm tu kami kene trus blik umah kat Besut lak.. ehek.. lewat gak smpai besut mlm tu lam kol 1.30am.. Sorang staff izhan pn tumpang kami mlm tu..same2 ngn 2 org ank dy.. ehek..

Esok paginye, kami trus gerak ke Tok Bali, Kelantan..Tempat berlansungnye acara itew..(skima pulak ayt haku ne, huhu..) Tapi otw tu sempat lagi benti bekpes dulu kat Kuala Besut..Me mkan n.lemak.. nyum nyum.. sedap..

Sesampai di Tok Bali, dah agak ramai family yg smpai.. Trus dafta, ye haa dpt tuppware.. huhu..
Pastu nak stat tele match dah neh.. "ok seme anak2 kompol kat sini"~ "Yayam cm ne neh kite lom ade anak la, ehek" Mostly pagi tu game tu bdk2 jew.. bile me nak main lak neh.. ahaks..
last2, tgu punye tgu ade gak game yg me layak masuk.. ehek.. Volley ball.. aduss tk reti sehh nak men volley bal neh.. belasah suda.. ahaks.. pastu me main bowling kepala upss kelapa daa.. Seme tak menang..

The most thing yg pling best tymefamily day neh adalah makan.. nyum nyum.. sedap2 betul.. patutle encip izhan neh makin cumil sejak halfly menjadi warganegare Besut.. ehek.. me pn pling cumil gak sbnr eh.. huhu..

Seme aktiviti ends pade kol 3.30pm cmtu.. Happy sesangat even letih gak n busuk cos tak mandi n berpeluh2.. huk huk.. Then, encip izhan trus drive blik umah kat Jerteh..
Present2 yg kami dpt hari tu.. satu hamper besa(mcm2 ada lam hamper tu) hukhuk.. pastu towel yg de printed Hari Keluarga PPD Besut 2008.. Ok la tu.. Here some pics..njoy and cheers~!


17 August 2008

Wedding Kak Chik-ayuurkkk





hubby, achik n me~





Salam cium tangan suami terchenta lu~~




Supposenye entry ni me dah post last week.. ekekeke.. tapi disebabkan sebab2 yg tak dapat me elakkan.. Ri ni bru le terhegeh2 nak nak taip.. huhu... takpe2, janji ade kan.. lalalaSo me stat ngan majlis akad nikah dulu ye.. Majlis akad nikah pada 6/08/08, rabu malam. Di masjid Kristal Pulau Wan Man yg cantek itew.. Dulu mmg tingin gak nak wat akad nikah pat sini.. lalala.. Skang me hanya mampu berangan saje la.. ehek..

Malam tu hujan agak lebat, me ngn hubby lewat gak trun.. ehek.. 9pm lebey.. siap saspen lgi.. ntah2 dah selesai akad nikah.. Ekceli malam tu lak kebetula ade game bola.. Trg vs Perlis.. my tuk laki, hati dah bebelah bagi... Nak tgk bola or nk pegi akad nikah achik.. Tapi ats nsht sorg bini yg baik hati ini.. huby pegi akad nikah achik.. n straigh pas akad nikah trus ke stadium.. untung2 sempat gak tgk 2nd half.. fair n square gitew...Tapi pe nak buek ha.. pengantin laki lambet lak sampai.. lam ko 10pm cmtu bru le rombongan pengntin laki sampai. adeiiiss, lentis jugk menunggu.. huhu.. sian tuk laki den.. tak sempat gak nk tgk 2nd half.. ngiahahahaha...

Tanpa buang mase tuk kadi pun bgi le ucapan alu2 aluan lam 20 minit cmtu.. ahaks... dengan 2 kali lafaz selamatlah achik menjadi isteri kepada encip Osman(nme pengantin laki ni)...Me lak dah nyanyuk agknye.. boley lak tlupe bwk kamera.. walhal dh siap letk tepi beg lgi b4 nak gerak.. udah kertu agknye aku neh..lalala.. so xbnyk le pic yg di snap mase malam akad nikah tu.. ade 3 keping jew.. tu pun pakai hp ma hubby.. ehek.. besoknye kenduri.. Hubby cuti, cos kenduri tu ri khamis.. me lak keje.. so mintak excuse masuk lambt sket ptg tu..


Tyme kenduri me tk sempt gak nk snap pic rombongan pengantin laki.. cos me blik dulu..
eheh.. Tak pe2.. kan dah tgk hasben achik malam tu.. ehek.. Kepada kak chik dan suami terchenta semuge berbahagia dan selamat pengantin baru dari Ida & Izhan.. Cepat2 le menimang baby.. upssss(pandai nshat org, kami mcm mane..lalala)

P/s lupe lak nak cite Kak chik pengsan kejap malam akd nikah tu.. mase tyme jemputan2 seme ngh makan.. eheh.. Tu la achik nape biar pewut tu kosong.. kan dah pening2.. nasib xde pe2.. saspen je seme org taw.. njoy cheers~!







14 August 2008

SowY i Betrayed u~~ :'(


Wisana,

I'm so sowy dat i betrayed u.. I really didn't mean to do that.. Tadi aku pegi interview kat another travel agent which is called Total Sterling Travel & Tours. Hurmmm.. Hati aku berbelah bagi lak rase.. Aku cam dah dapat jew job tu.. tapi aku rase terlalu berat hati nak tinggalkan wisana.. Dan nak tinggalkan seme org pat sini.. Even aku kat sini selalu wat keje sorang2.. Aku tak kesah pun, aku suke jew.. Hurmm.. lau aku terima job tu aku kene duk kat airport lak.. Airport ngan umah mentua aku doket jew.. mmg no hal pun.. Tapi, hubby bkn de sini pun.. Sogan la pulak den.. hurmm.. tengokla cam ne.. Petang ni hubby balik.. Nak diskus lu ngn dy cam ne.. tapi aku sayang wisana~~~

10 August 2008

hapdate owh hapdate

supposenye me hav to hapdate 2 entry today.. tapi memandangkan lom transfer lg pic2 seme..
nanti2 la ek.. besok2 le.. me pening pale sgt skang neh.. mmg rse sgt tk larat nak wat keje.. tu yg menyinggah kat sini jap.. lunch hour td, pegi anta repair ring hubby yg buat kali ke-4 nye dy nye batu tercabut.. lasak betul la laki aku ni.. sesampai je di opis.. truss pening2 lalat.. tambah2 lgi ri ni me lak period+senggugut.. adeiiss... ni mmg boley wat bjuta-juta lemon pening neh... Malam tadi lak cam tak cukup tito jew.. sampai k.trg je lam1.30am.. aduii fenat betui.. even bkn me yg drive dr besut tu.. Inilah penangan bola.. sib bek menang.. lau tak wat fenat jew tgk.. (Terengganu lwn Perlis) menang penalti.. ehek.. pasni jumpe nagn kedah lak.. rerase terengganu de can ke tak leh menang nie? lalala.. me tak nk comment psl nie.. ehek.. but wut eva tetap sokong terengganu.. huby pn dah belikan me baju GSN(ganusoccer.net) web fan terengganu.. bkn nye slalu masuk web tu pun.. ekekeke.. aduiii la.. ape kene aku melalut smapi ke bju, gsn, bola lak neh.. Inilah adalah antara sindrom2 yg agk bahaye neh.. dy nak suh me tito la ni kejap.. ehek2.. syiooknye pat tito nie... huhu.. so, besok me hapdate pasal wedding achik and PPD, Besut family day.. Jeng jeng...
cheers~!

06 August 2008

Kisah Rumput~~


Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya
pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut
sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara
pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :

Pelajar : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik
sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga
kasih sayang itu nak berkekalan?

Cikgu : Oh, awak nak tahu ke?.
Emmm...baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya
suruh. Ikut je ye...mungkin kamu akan dapat apa
jawapannya.

Pelajar : Baiklah...apa yang saya harus buat?

Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas
sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan
sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang
PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun
sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik
yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu
bawa balik ke kelas.

Pelajar : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.

Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang
berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.


Cikgu : Mana rumput yang cikgu suruh petik?

Pelajar : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil
memandang rumput yang berada di situ, saya carilah
rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang
cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya
pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling
cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di
penghujung padang , saya tak jumpa pun yang paling
cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya
sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke
belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh
petik.

Cikgu : Ya, itulah jawapannya.
Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang
yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang
lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang
berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita
menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah
berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang.
Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang
itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan
perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang
menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang
yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling
baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi
yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH
jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi,
maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah
orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.


"Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
Kita menangis dan tertanya-tanya, kemana hilangnya sinar..
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi.."
wink wink~~cheers~!

05 August 2008

Where Have been??


I found a day of a broken silence
Taking my breath with a tasteless turn
Full of colors come in blinks
Put away the scars for i don't wish

Will i ever know my mind
are running thin..and i'll wait
for the brightest shine..

Where have been all my friends?
Just wanna talk so give me space..
Where have been all have gone
So i just dreaming on and on..

Trying to understand to what it all
have meant..
And the dawn brought it down..
:'(

words:eezmo aka izhan

Aku GeRam~!!!!

pagi2 yg sejuk cam nie boley lak wat aku panas hati... Hampeh betul!! Lately ni aku rase cam tahap kesabaran aku dah menurun, mende2 kecik je dah boley wat aku rase geram..Aku cepat je naik marah.. Lebey2 lagi lau kat umah.. Aduii tensen betul.. Macam hampeh je seme ni.. Mende2 kecik je bley wat aku baran pastu rase nak nangis.. Pastu lak aku jadi terover sensitif.. Tak suke betul la perangai cengeng cam nie.. I dun like the feelings that i feel, but it comes naturally.. Cam ne ni? de sumthing wrong ke ngan aku???

P/s xde mood nak wat keje.. Nasib le sesape yg call opis ri nie~~Lalalala

Meh kite layan lagu dulu kasi hati sejuk dulu~~!!

Chrisye - Seperti Yang Kau Minta


Seperti Yang Kau Minta - Chrisye


maafkan aku tak bisa

memahami maksud amarahmu

membaca dan mengerti isi hatimu


* ampuni aku yang telah

memasuki kehidupan kalian

mencoba mencari celah dalam hatimu


reff: aku tahu ku takkan bisa

menjadi seperti yang engkau minta

namun selama nafas berhembus

aku kan mencoba

menjadi seperti yang kau minta


repeat *


reff2: aku tahu ku takkan bisa

menjadi seperti yang engkau minta

namun selama nafas berhembus

aku kan mencoba


aku tahu dia yang bisa

menjadi seperti yang engkau minta

namun selama aku bernyawa

aku kan mencoba

menjadi seperti yang kau minta



Lirik lagu Chrisye - Seperti Yang Kau Minta ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Chrisye - Seperti Yang Kau Minta.



04 August 2008

Happy BirthDay En. Azhar


Ni le pic en. Azhar yg me dah curik kt frenster die.. huhu.. jgn maraa ye..

Today, 4th August 2008.. Me nak wish Happy Birthday to my bos En Azhar yg ke 31 kut... lalala..
Copet2 la kawen en Azhar oii... Sian kat awek tu haa.. huhu.. May Allah bless u and semuge Wisana Beach Chalet akan jadi Resort yg paling besh kat Redang Island.. Lalalala..
Me oso nak thanks a lot cos manyak ajar me and bg me pegi Redang pree.. huhu.. Tu yg pling syiokk.. ekekeke.. you rowkk la bos.. wink wink..

For more info about Redang Island/wisana Beach Chalet Redang pls log on to:

www.myredangprivacy.com
www.wisanatravel.com

uwwaahhh.. sempat lagi pomote.. ekekeke.. bln 9/10 ni de promotion taw...
wink wink~!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin