30 November 2008

Tag lagi..Lalala.. Kite tgok siapE yg kene~!!

Aku bersame tukang Tag.. Purple gitew.. Auww...

Aku kene tag lagi la.. Kali nie dari Cik uppss Puan Warnawanie.. Nie lagi sorang adik ipar aku yg umo lgi tue dr aku.. huhu.. Takpe2 aku kawen ngn abg sulong dy harusla jadi akak kan.. muahahahaha.. wani sile panggil sy Che Che Idah.. Ihik.. Adik2 ipor aku neh suke benor tag mentag yew.. Takpe2, aku harus buat laju2 neh.. Siap korang lau tak terjah blog Che Che.. Hepp laju2 kan.. uhuk2 kakak ipar yg garang.. huhu.. ;p


7 Fakta tentang AKU

1. Aku neh Rabun jauh gak same ngn Puan warnawanie tuh.. In fact adik badik ipar aku seme rabun.. Tapi adik badik aku lak, abang and aku sajork yg specky..Agknye aku nie study kuat sgt kut.. muahahaha.. Sile jgn pecaye.. ;P
2. Aku ni dah kawen tau.. Dah jadik bini org.. Dalam usia yg aku rase sgt mude, 22 Tahun.. Aku tak penah nak rancang pun bende nie.. Dulu2 kan aku mesti target kawen umo 25 ke atas.. Tapi ape kan daye jdoh ku sampai awal..ihik..Yayam le pinang aku awal sgt, tp aku pun maw aje.. huhu.. gatall nauuuu..InsyaAllah ini yg terbaik utk aku, Dia shaje yg taw..
3. Aku lahir pada 17 Mac 1986 dan anak yg ke-4 dari 6 beradik..
4. Aku bertunang mase cuti mid sem last year aku kat UiTm Alor Gajah, Melaka..Heboh jugakle time tu,pat cite aku dh engaged. Time kat kelas geng2 sibuk duk provoke aku kt lecturer.. Hampeh jew.. Segan gak aku neh..Pastu pakat serang bilik aku berjemaah nak tengok gambo2 tunang.. Ape la korang neh..
5. Aku ni sangat sensitif dan mudah menangis.. Kunun2 aku ni nampak le brutal..huhu.. Brutal ke, kwn rapat aku je taw aku ni cam ne..kan Na..lalala..Tapi pade hakikatnye aku la paling cengeng..
6. Dalam geng2 aku mase kat Uitm or sekolah, aku lah yg paling berani..Malam2 slumbe badak jew aku pi toilet sorg2..Kol 2,3 pg lak tuh..Pastu dorang neh nak pi tolet mesti ajk aku.. Tu bole kire berani ke? ahakss.. Pastu kat hostel, rumate aku salu xde kan, salu jew aku tido sorg2 kat bilik tuh..Tapi mesti aku psg radio ikim..ahakksss..Tapi aku sangat la penakut tgk cite antoo..lg2 yg bnyk tkejut2 tuh..maw skit jantung aku.. Mmg asyik duk menjerit la.. muahahaha...
7. Kat umah aku, aku di kenali sbgai sorang yg paling kuat gelak..Pastu lau cakap mesti volume thap tkleh control.. Tapi kat umah mentua harusla aku control kan..Kan ade lak mama pengsan denga gelak syaiton aku..ngiahahahaha.. Pastu bab suare tu, kdg2 mmg tlepas gak.. Laki aku salu gak tegur..Baikk syang, org cube ckp dengan lebey sopan santun okes... org Janji neh..;p

*7 Perkara menakutkan AKU di dunia

1. Takut kalau2 aku dah sakitkan hati hubby aku dengan tak sengaje..Jadi bini derhake la aku.. Namoh2 la camtu..Aku sentiase akn cube jd yg terbaik..
2. Takut ngn risau lau perbuatan aku kecikkan hati mentua aku..
3. Takut lau hubby aku tak pat tuka kat K.Terengganu..Aku dah penat dengan life aku yg mcm ni.. Ulang alik sane sini..Aku nak life aku normal cam pasangan lain.. Duduk sekali, jumpe pon bole hari2..Masak utk hubby aku tiap2 hari..heaven..
4. Takut kalau aku tak leh bagi zuriat pada hubby aku.. Tp InsyaAllah, nanti2 ade la rezeki aku kan.. Doakan aku okey..
5. Takut kalau sampai tua pun aku tak pat amek lesen kete.. Ape kes.. caitt.. So, aku msukkan amek lesen kete sbgai wishlist tahun 2009.. Tahun ni cam tak sempat dah jew..
6. Takut kalau aku masak tak sedap(cam Wanie gak neh) pastu hubby aku komplen kaw2.. lau tak komplen tak pew.. Ihik.. Tapi setakat ni, ape yg aku masak dy sedapkan aje tak tau le dy sedapkan hati aku je kot.. ahakss..Namoh jdik cm akak ipo aku tuh, abg aku tu kan mmg memilih sikit makan..Dy komplen kaw2 punye depan kiteorg adik badik.. ape la abg.. sian Kak Sue taw..
7. Aku pun takut gak lau berat aku makin naik.. Ni pon dah naik.. Lau lagi naik jd apam nyor le aku.. Aku gigih berdiet skang.. muahahaha.. Berat aku bape skang? ihik mane leh kasi taw, I malu taw.. nanti U ckp I numuk.. ngiahahaha... ;p

*7 Lagu wat masa sekarang

1. SleepyJeremy - KataKan Padaku
2. Celine Dion - If Walls could Talk
3. Celine Dion & R Kelly - I'm your Angel
4. Aerosmith - I don't wanna miss a Thing
5. Tamia - Officially missing You
6. Butterfingers - 1000 tahun mahu hidup
7. SleepyJeremy - Mist Afternoon

*7 Perkara selalu disebut

1. "Hurmm dop au gop orang"
2. "Mane ade!!"
3. "Gedik santai betul!!"
4. "Busuk arr"
5. "Motif??"
6. "Iyelah..."
7. "Ye ke dop ho?"

*7 Perkara yg amat bernilai

1. Encip Izhan Azwar (Husband)
2. Family
3. Kenangan bersame geng2 gediks santai aku mase kat Uitm Melaka (Credit to; Yna,Nadiea,& Wanie)~Luv u a lot guys..
4. My Levis Eve straight present dari hubby.. muahaha.. Present majuk neh..
5. Bergelar sorang isteri
6. Cincin perkahwinan
7. Time we share together.. ;p

*7 Pertama kali dalam hidup AKU

1. pertama kali dapat basikal mase darjah 5..
2. pertama kali pegi Langkawi mase rombongan sekolah mase tahun 2001.. Time tu aku form three..
3. pertama kali beli henset pakai duit gaji pertama aku.. Mase tu aku bru abes form 5, then keje kat Restoren Selera Timur. Duit gaji aku tuk seminggu aku beli hp 2nd Nokia 3315, RM150. Mase tu aku rase sgt la bbangge ngn diri sendiri.. Sebab aku tak penah nyusahkan mak ayah aku, lau aku nak sesuatu.. Aku usehe sendiri gitu.. Pastu siap duit gaji aku tak penah lupe bg kat Mak aku.. Ihik..Walau sikit, tp amek berkat..
4. pertama kali bergelar student 'U' mase Jun 2004.. UiTm di hatiku..
5. Pertama kali kenal ngn bakal mentua.. Tangan aku gigil2 salam wooo.. Sangatla takoot time tuh..
6. Pertama kali dating ngan hubby aku kat KFC Pantai Batu Buruk, naik kete Awang.. Muahahaha..
7. Pertama kali jumpe ngn hubby aku mase datang beraye kat umah dy ngn Kak Nor, Raye tahun 2005.. muahahaha.. Dan dari situlah, jeng jeng.. tetttttt

*7 Orang bertuah sambung tag ni....

1. Misz Maslina Buang.. (Aku tag ko lagi,muahahaha)
2. Maziah
3. Yati
4. Sepet(sebab dy kan gediks sikit, so aku suh dy menggediks lg jwb tag aku neh)
5. Yumi
6. Mentibang Paku
7. LadyKiki

Penat otak aku jawab tag neh.. Gigih betul aku jawab panjang lg lebor..Muntoh ijo la korang bace.. huhu.. Sesape yg name2 berkenaan sile memenatkan otak anda juge yew.. huhu.. Aku nak Chow cendol dolu okes..

4 comments:

Warnawanie said...

terima kasih krn melangsaikan hutang... ehehehe

mentibang's family said...

panjangnyaaaaaa tag wahai adik precious...hehehehehe...

akak akan gigih menjawabnya nnt...

x online ke skrg??

kojah said...

owhh dh kawen ek?moga bahagia selamanya...amin!~

eh2...salam2 knl =)

Blogger said...

Searching for the Best Dating Site? Create an account to find your perfect match.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin