26 October 2008

Kenduri Lagi~!!

Sama cantik, sama padan.. bagai pinang di belah dua..

Jumaat lepas, 24hb Oct 2008 Kak Nuyu selamat menjadi isteri kepada Jameson Lu atau Jimy atau nama barunye Farid Asyraaf b. Abdullah.. Alhamdulillah majlis tu wat lepas Asar, dengan sekali lafaz sahaja terjalin lah ikatan yg suci murni antara Kak ngn Jimy.. aku sgt heppy tuk both of them..

Even, majlis tu agak lambat stat.. mane tak lambat nye, Tok Kadi boley lak menghilang tak dtg2.. Kol 6 bru smpai, adeis.. kesian taw kat seme org seme dah tunggu lame taw.. ape la Tok Kadi nie wat cam gitu.. Tapi takpe, seme dah selamat kan.. ehek.. Last2 kawen jugak Kak nie.. Ekceli Kak nie my bestfriend's sis Ct.. Aku mmg dah biase sgt ngn dy, dats why panggil dy Kak.. Dy pun dah mcm akak aku sendiri.. huhu.. Ct tu pun aku tak panggil Kak Ct.. huhu.. Boley cam tu.. lalala.. Ct ckp geli geleman dy rase lau aku panggil dy kak.. jgn slahkan aku okes.. miahahahahaha..

Semalam lak, Sabtu 25hb Oct 2008 Majlis Persandingan dan kenduri kat umah kak.. Jimy nie sebenarbye sedare baru kite.. Dy nie org Sarawak, Cine-Melanau.. So, rombongan yg dtg pun tak ramai la.. kate jauh kan.. Kuarge Jimy lak ramai yg Kristian termasuk mak ayah dy la.. Nak dijadikan cite Jimy ni lak kazen kepada abg ipar aku, abg Lee tu la.. Laki akak Ct aku tu le.. Name pun due ketul bestfren kan.. Kawen pun nak same2 org Sarawak.. Pastu kawen ngn kazen Abg Lee lak tuh.. ahakss.. Jodoh diorang kan.. Tuhan saje yg tahu..

Pastu tu meramaikan rombongan family aku join la pihak rombongan belah lelaki nie.. huhu.. Pusing2 sedare mare kite belake jadi kan.. ehek.. Kak sgt cantek okes.. terpegun giler tgok dy.. Dah le mmg Kak tu dah cantek.. Pastu, yg Pak andam dy mekap aduii betambah2 cantek okes.. Yg mekap Kak ni pun bkan org lain.. Ank sepupu mak gak.. dy ni auww sikit taw.. tapi mmg teror la bab2 neh.. Dolu2 salu tempah kebaye kat dy la.. mmg cun abis lau dy jahit.. huhu..

Meh layan pics lak.. Tak manyak pun gamab yg aku snap.. pasal aku bengang weih ngan photographer kak tuh.. Nyampah tul ngn cine tu sekor.. Mcm majlis tu dy punye.. Pengantin dy control habes.. nak tangkap gamba ngn pengantin pun ssh giler.. pasal dy asyik bising pot pet jew.. Nyampah taw.. huh..


Jimy sengeh samapai telinge.. tapi kak nape masam lak..






Muke aku harusla ditempek.. huhu
Gediks2 sisters.. huhu...
Kasi can ct glamer lak.. ehek...

Selamat Pengantin Baru buat

NuruBailah
&
Farid Asyraf/Jimi

Semoga Kekal hingga Hujung Nyawa.. Ameen..

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin