03 September 2008

Hubby Demam lak!!

Sian kat encip Izhan.. Dy demam seh ari khamis ri tu.. Pagi tu dy dah mesej gtaw x sedap badan ngan pening2.. Dah manyak kali gak dy demam taun nie.. Duk berulang Besut-K.T-Besut.. Mesti badan fenat tu.. So, petang tu dy pick up kat umah dekat2 maghrib dah lam kol 7 lebey cm tu.. time sampai tu, muke alahai musyuk betul.. Muke tak sehat.. Dy diam jew, x cakap pe2 lansung.. Ehek, biasenye hubbyku ini lau tak sehat mmg cmtu le.. Tak bercakap.. Pastu denga le dy duk batuk2 kungkangkungkang.. Syiannye hubbyku ini.. Me pon ckp ngn dy, ti makan ubat neh pat umah..

Pastu sesampai je pat umah, trus baring.. syiannye.. Pastu trus berkelubung lam comforter.. ehek.. sbgai bini yg baik( baik le sgt kunun2..lalala) sy pon picit2 la pale, then kasi obat kat dy suh makan.. ehek.. Pastu dy pon trus tidooo.. Disebabkan hubbyku dah tito, dan malam masih mude.. huhu.. Me pon men game smpai la mate nantuk.. Dah xde koje nak buekk cam ni lah haa.. huhu.. Pastu tetibe je me tjage lam kol 2 am lebey camtu.. Hubby batuk kungkang lagi.. Bagi dy ubat and panadol.. Badan pun cm makin panas.. Risau lak eh.. 2 bln lepas pon dy penah gak demam panas camtu.. Sampai me bjage malam x sampai hati nak tido tgok badan dy dah mengigil.. Pastu me pon picit2 le pale dy neh.. Bagi dy lene sket.. tetibe lak hubbyku ini bersuare.. "Meeting abes dop agi" (ni me tulis loghat trg..sape paham, pahamla k..huhu) Pastu me pon cakap la.. "Meeting apenye yang tgh2 malam neh" Pastu dy duk ulang2 lagi ayt tu.. ehek.. Mate pejam.. mulut bercakap.. Pastu, dy cakap lagi "doploh ribu cukup dop peruntukan tu" eheh.. Kompom la nie mengigau..

Pastu before dy melalut lagi manyak me tutup mulut dy then suh dy tido je.. Penat sgt la tu, otak ingat pasal keje lagi.. Adeiiss, syian tul.. Keje kuat sgt ye yayam.. 3 hari gak deman+selseme+batuk2 hubby ku ini.. Sampai la ni pun batuk2 dy lom hilang gak lagi.. kungkangkungkang lagi.. me lak yg pedih tekak denga dy batuk.. Ehek tu le cite hubby ku yg demam.. sekian.. Cheers~!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin