15 June 2008

Alamak Terlebey sudaa!!(Penternak Kulat)

Cerite ceritu hari ni, cerite weekend aku laa.. huhu.. Last khamis blek Besut nek bas express ke K.Bharu.. so, xdela nak patah pinggang aku neh.. fiu fiu.. Kol 6.30pm dah smpai kat Jerteh.. Then hubby pick up kat sane la.. Hujan punyela lebat petang tu, basah lencun gak aku neh..

Pastu sbb aku sbenarnye ngah sakit pewut so kiteorag tapau lauk then blek umah aku ,masak nasi jew.. sesampai jew di umah, alamak terlebey sudaa laki aku neh.. Bersepah gak.. dah 3 mggu kot aku tk blek Besut ni.. Agaknye sbb tu le jadi cam ni kot.. hahaha.. Lantai pun tak bersapu.. Mane la tak berhama umah aku neh..lalala

Pastu aku gi dapor, mak aiiii sink pun berkulat.. punyela kotor.. sisa mkanan pn x dibuang.. aduiilaa.. aku cek2 lagi.. Roti yg 3 mggu lepas punye balance elok lagi berbungkus kat atas rak dapor.. so aku list kat sini brg2 yg dah berkulat yg di temui(ekekekeke):

1)Roti
2)Susu pekat (kulat hijau ngeri tahap gaban)
3)Kaya roti
4)Planta Marjerin
5)Kicap manis

Aduiila laki aku neh.. boley jadi penternak kulat yg berjaye neh.. lalala
Tapi tak leh nak salahkan dy gak, cos tu seme keje2 aku yg kene wat.. bile tgl separate cam ni, ini lah yg akan jadi.. aku hope sangat2 hubby aku dpat transfer ke Kuala Terengganu cepat2! so dat, aku boley hidup cam pasangan husband and wife len.. live under one roof!! live our own life..
InsyaAllah semoga termakbul impaian aku nie.. Bukan nye ape, aku letih hidup mcm nie.. Weekend wife- bukan sesuatu yg best pon.. kalo aku nak pindah Besut, kat sane xde peluang keje pon.. BESUT IS SO BOSAN.. huhu...

P/s Yayam cepat la transfer k.trg~huh

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin