31 December 2008

I.m Back~!!

Hello there all the peepers.. I'm back after a long hibernation.. huhu.. Hari ni first day aku keje lepas about a month aku coti.. ahakkss.. Sangat malas okey nak pegi keje.. Bukan aku malas nak bangun, aku mmg dh terbiase ape bangun awal.. Siapkan air panas tuk hasben aku mandi then siapkan brekpes tuk dy.. ahakss.. Aku sgt suke okes my new day routine during my coti.. Pendek kate aku jadik fulltime housewife gitu.. Then, pas hasben aku dh pegi keje, aku duk ngemas2 umah kami yg dah makin santek neh.. Suke bangat.. Kami dah beli sofa, pastu dah ade carpet.. Pastu dah make over sikit, dinding dah cat.. Kami lor yg cat.. ahakkss.. So, next time entry aku letak pic umah kami okes.. Aku dah stat rindu umah aku kat besut neh.. Nak balik umah.. Rindu lak kat katil aku yg tilam masih bau kedai.. ahakkss..

Ari ni, bnyk mende(keje aku) aku kene apdate... Contract rate yg menimbun nk kne buat, tapi aku sempat jew nak apdate blog aku yg dah ala2 naik kulat neh.. huhu..
So, sampai sini je la kut.. Cheers guys~!! Hav a nice Day

04 December 2008

Holiday.. Yeayy..

Huhu.. Dah 2 days aku tak on9.. Tp rase sgt lah lame.. I'm away for holiday.. Lalala.. Mcm jauh je pegi kang. Sguh gediks.. Ahaks.. Ekceli aku ad apply cti yg agk lme ngn bos aku.. Since, tetibe kan laki aku suh temankan dy kt besut.. Ihik.. So, kt sni la aku skang.. Ni pon, aku hapdate pakai hp laki aku,muahaha.. Dy dah syok sgt tito kt sblah neh.. Smpai dngkur2 neh.. Aku pn, lalala le ngn hp dy ni.. Muahaha.. Keji kan aku.. Huhu.. So, duk umh ni ape yg aku wat.. Sgt bnyk gtu, ala2 jdik suri rumh tge ful time, ahaks.. Ri ni mmg sgt penat.. Satu rumah ni aku kasi kilat, gigih gle woo.. Sgt bkn aku, ahakss.. Pas2, mlm pn aku msk biase sajo.. Asal bule telan kan. Mkn pn berdue aje.. Huhu.. Mate aku pn dh ala2 nantoks neh, yayam musyuk2 aku tue dh mmpi 8x kut.. Ahaks.. Aku maw tito dlu, okes.. Nunite..
P/s tuk yna, tke cre ok.. Windu kt aku neh.. Aku syg ko..

30 November 2008

Tag lagi..Lalala.. Kite tgok siapE yg kene~!!

Aku bersame tukang Tag.. Purple gitew.. Auww...

Aku kene tag lagi la.. Kali nie dari Cik uppss Puan Warnawanie.. Nie lagi sorang adik ipar aku yg umo lgi tue dr aku.. huhu.. Takpe2 aku kawen ngn abg sulong dy harusla jadi akak kan.. muahahahaha.. wani sile panggil sy Che Che Idah.. Ihik.. Adik2 ipor aku neh suke benor tag mentag yew.. Takpe2, aku harus buat laju2 neh.. Siap korang lau tak terjah blog Che Che.. Hepp laju2 kan.. uhuk2 kakak ipar yg garang.. huhu.. ;p


7 Fakta tentang AKU

1. Aku neh Rabun jauh gak same ngn Puan warnawanie tuh.. In fact adik badik ipar aku seme rabun.. Tapi adik badik aku lak, abang and aku sajork yg specky..Agknye aku nie study kuat sgt kut.. muahahaha.. Sile jgn pecaye.. ;P
2. Aku ni dah kawen tau.. Dah jadik bini org.. Dalam usia yg aku rase sgt mude, 22 Tahun.. Aku tak penah nak rancang pun bende nie.. Dulu2 kan aku mesti target kawen umo 25 ke atas.. Tapi ape kan daye jdoh ku sampai awal..ihik..Yayam le pinang aku awal sgt, tp aku pun maw aje.. huhu.. gatall nauuuu..InsyaAllah ini yg terbaik utk aku, Dia shaje yg taw..
3. Aku lahir pada 17 Mac 1986 dan anak yg ke-4 dari 6 beradik..
4. Aku bertunang mase cuti mid sem last year aku kat UiTm Alor Gajah, Melaka..Heboh jugakle time tu,pat cite aku dh engaged. Time kat kelas geng2 sibuk duk provoke aku kt lecturer.. Hampeh jew.. Segan gak aku neh..Pastu pakat serang bilik aku berjemaah nak tengok gambo2 tunang.. Ape la korang neh..
5. Aku ni sangat sensitif dan mudah menangis.. Kunun2 aku ni nampak le brutal..huhu.. Brutal ke, kwn rapat aku je taw aku ni cam ne..kan Na..lalala..Tapi pade hakikatnye aku la paling cengeng..
6. Dalam geng2 aku mase kat Uitm or sekolah, aku lah yg paling berani..Malam2 slumbe badak jew aku pi toilet sorg2..Kol 2,3 pg lak tuh..Pastu dorang neh nak pi tolet mesti ajk aku.. Tu bole kire berani ke? ahakss.. Pastu kat hostel, rumate aku salu xde kan, salu jew aku tido sorg2 kat bilik tuh..Tapi mesti aku psg radio ikim..ahakksss..Tapi aku sangat la penakut tgk cite antoo..lg2 yg bnyk tkejut2 tuh..maw skit jantung aku.. Mmg asyik duk menjerit la.. muahahaha...
7. Kat umah aku, aku di kenali sbgai sorang yg paling kuat gelak..Pastu lau cakap mesti volume thap tkleh control.. Tapi kat umah mentua harusla aku control kan..Kan ade lak mama pengsan denga gelak syaiton aku..ngiahahahaha.. Pastu bab suare tu, kdg2 mmg tlepas gak.. Laki aku salu gak tegur..Baikk syang, org cube ckp dengan lebey sopan santun okes... org Janji neh..;p

*7 Perkara menakutkan AKU di dunia

1. Takut kalau2 aku dah sakitkan hati hubby aku dengan tak sengaje..Jadi bini derhake la aku.. Namoh2 la camtu..Aku sentiase akn cube jd yg terbaik..
2. Takut ngn risau lau perbuatan aku kecikkan hati mentua aku..
3. Takut lau hubby aku tak pat tuka kat K.Terengganu..Aku dah penat dengan life aku yg mcm ni.. Ulang alik sane sini..Aku nak life aku normal cam pasangan lain.. Duduk sekali, jumpe pon bole hari2..Masak utk hubby aku tiap2 hari..heaven..
4. Takut kalau aku tak leh bagi zuriat pada hubby aku.. Tp InsyaAllah, nanti2 ade la rezeki aku kan.. Doakan aku okey..
5. Takut kalau sampai tua pun aku tak pat amek lesen kete.. Ape kes.. caitt.. So, aku msukkan amek lesen kete sbgai wishlist tahun 2009.. Tahun ni cam tak sempat dah jew..
6. Takut kalau aku masak tak sedap(cam Wanie gak neh) pastu hubby aku komplen kaw2.. lau tak komplen tak pew.. Ihik.. Tapi setakat ni, ape yg aku masak dy sedapkan aje tak tau le dy sedapkan hati aku je kot.. ahakss..Namoh jdik cm akak ipo aku tuh, abg aku tu kan mmg memilih sikit makan..Dy komplen kaw2 punye depan kiteorg adik badik.. ape la abg.. sian Kak Sue taw..
7. Aku pun takut gak lau berat aku makin naik.. Ni pon dah naik.. Lau lagi naik jd apam nyor le aku.. Aku gigih berdiet skang.. muahahaha.. Berat aku bape skang? ihik mane leh kasi taw, I malu taw.. nanti U ckp I numuk.. ngiahahaha... ;p

*7 Lagu wat masa sekarang

1. SleepyJeremy - KataKan Padaku
2. Celine Dion - If Walls could Talk
3. Celine Dion & R Kelly - I'm your Angel
4. Aerosmith - I don't wanna miss a Thing
5. Tamia - Officially missing You
6. Butterfingers - 1000 tahun mahu hidup
7. SleepyJeremy - Mist Afternoon

*7 Perkara selalu disebut

1. "Hurmm dop au gop orang"
2. "Mane ade!!"
3. "Gedik santai betul!!"
4. "Busuk arr"
5. "Motif??"
6. "Iyelah..."
7. "Ye ke dop ho?"

*7 Perkara yg amat bernilai

1. Encip Izhan Azwar (Husband)
2. Family
3. Kenangan bersame geng2 gediks santai aku mase kat Uitm Melaka (Credit to; Yna,Nadiea,& Wanie)~Luv u a lot guys..
4. My Levis Eve straight present dari hubby.. muahaha.. Present majuk neh..
5. Bergelar sorang isteri
6. Cincin perkahwinan
7. Time we share together.. ;p

*7 Pertama kali dalam hidup AKU

1. pertama kali dapat basikal mase darjah 5..
2. pertama kali pegi Langkawi mase rombongan sekolah mase tahun 2001.. Time tu aku form three..
3. pertama kali beli henset pakai duit gaji pertama aku.. Mase tu aku bru abes form 5, then keje kat Restoren Selera Timur. Duit gaji aku tuk seminggu aku beli hp 2nd Nokia 3315, RM150. Mase tu aku rase sgt la bbangge ngn diri sendiri.. Sebab aku tak penah nyusahkan mak ayah aku, lau aku nak sesuatu.. Aku usehe sendiri gitu.. Pastu siap duit gaji aku tak penah lupe bg kat Mak aku.. Ihik..Walau sikit, tp amek berkat..
4. pertama kali bergelar student 'U' mase Jun 2004.. UiTm di hatiku..
5. Pertama kali kenal ngn bakal mentua.. Tangan aku gigil2 salam wooo.. Sangatla takoot time tuh..
6. Pertama kali dating ngan hubby aku kat KFC Pantai Batu Buruk, naik kete Awang.. Muahahaha..
7. Pertama kali jumpe ngn hubby aku mase datang beraye kat umah dy ngn Kak Nor, Raye tahun 2005.. muahahaha.. Dan dari situlah, jeng jeng.. tetttttt

*7 Orang bertuah sambung tag ni....

1. Misz Maslina Buang.. (Aku tag ko lagi,muahahaha)
2. Maziah
3. Yati
4. Sepet(sebab dy kan gediks sikit, so aku suh dy menggediks lg jwb tag aku neh)
5. Yumi
6. Mentibang Paku
7. LadyKiki

Penat otak aku jawab tag neh.. Gigih betul aku jawab panjang lg lebor..Muntoh ijo la korang bace.. huhu.. Sesape yg name2 berkenaan sile memenatkan otak anda juge yew.. huhu.. Aku nak Chow cendol dolu okes..

Banjir oh Banjir..updated


Gamba di atas adalah kejadian sebenar banjir di kawasan umah aku, kat Jerteh nun.. Pic ni hubby aku yg snap.. sian dy sengsorang lam banjir.. cos aku ade kat K.Trg.. muahahaha..Ni pic dari berande umah, hadapan umah..aku agk2 je laki aku snap dri beranda.. ihik.. ;p

Skang kan dah stat musim banjir kat pantai timur neh esp. Kelantan & Terengganu.. So, sape yg ade anak2 kecik tu nasihatkan la jgn maen2 ngn air.. Jgn mandi hujan.. Bahaye woo.. Malang tak berbau kan...

Stat dari hari khamis ri tuh hujan lansung tak berenti2 sampai la hari ni (Ahad).. Pastu boley lak laki aku pi kursus kat Genting atas nun.. wisau tok sah ckp le.. Mase dy otw ngn bas, satu hari tu aku rase x senang duduk.. Stress je aku rase.. Iye la, hujan dah le lebat gile time ri Khamis tuh.. Jlan of cos la licin kan, aku duk pk -ve je time tu.. Macam mane lau tetibe jdi cmtu, jadik cam ni.. smpai la laki aku text ckp dah smpai.. Brulah aku rase lege sikit.. So, aku nasihatkan la, musim2 hujan cm ni tka digalakkan la nak jalan jauh2 nie.. Malang tak berbau kan.. Skang kat Terengganu pun bnyk dah jalan2 di tutup pasal tenggelam dalam banjir.. Setiap tahun cm ni la kat sini..

Nasib baik la kampung aku tu takde la banjir sampai kene pindah bagai.. ihik.. Even umah aku doket ngn sungai tapi setakat hayat aku selama 22 tahun nie tak pernah lagi la banjir besar sampai air naik takat 2 meter.. gilos.. maw tenggelam umah aku.. tinggal atap je la..

Tapi umah aku banjir gak.. Tapi time malam sajork.. cm ne tuh? uhuk.. Bile air sungai pasang besar, umah aku mesti naik air.. koman 2 tingkat ank tangge.. Pernah yg pling besar sampai 3 tingkat anak tangge.. Kire air dah paras pinggang la.. Sib bek la umah aku ni tinggi.. lau kompom le masuk air.. Tapi, kojap jew.. biase air akan pasang lam kol 8-9 pm cmtu.. Pastu kol 12-1 dah surut balik.. Cam tu la tiap2 malam...

Ni lom cite pasal umah aku kat Besut yg dah banjir.. Tp umah aku kan kuarters tingkat 4 lgi tuh.. penat oo nek tangge.. ihik.. Sesubuh tadi hubby aku dah text, gtau air dah naik kat kawasan tu.. Sekolah yg kt dpan umah pun dah tenggelam.. So, terpakse alihkan kete kat tempat selamat.. Lau tak mmg 'selamat' la kete laki aku lam banjir nun.. Pastu hubby aku tpkse la jln kaki blik umah.. Jauh gak tuh! huhu.. tkpe2 kasi dy exercise sikit.. ampunn yayam~~... Time tu air dah paras pehe dy.. lau paras pehe dy, maw paras pinggang aku.. nasib aku tk berade d tempat kejadian.. So, skang hubby aku dah tersekat lam banjir.. Takleh blik sini jumpe bini dy.. yg ni aku tak bape nak soke neh.. Tpakse la tggu air surut dulu.. bile maw surut tuh.. Dah le ujan tak renti2..


Yg ni lak mesti laki aku snap dekat beranda dapor.. dah tk nmpak tong sampah kat belakang tuh.. mesti udah tenggelam neh..


Ni pon, pic yg same.. tgk tu.. Kete sape la tu agknye.. sian tuan dy.. mesti redha kan aje...

20 November 2008

Hutang Tag Leeya.. Ihik..

Hari ini aku sangat kebuhsanan okes.. So, meh la aku setelkan utang tag Leeya neh.. sape lak si Leeya neh.. Adik ipar gue la.. So layankan je la okes.. Zaaassss..


>2 names you go by
Kat umah mmg panggil Idah pasal name aku kan Rafidah, ehek.. kwan2 sek pun panggil Idah gak, kwn2 kampung pun panggil Idah..
Tetibe bile aku masuk Uni, dorang kat sane panggil Ida lak.. Aku dah ckp panggil Idah jew.. huhu.. Pastu dah lame2 aku dah selese ngn name Ida ni.. So no hal pun okes.. Tapi kan, mase aku prektikal dolu2 kan boley tak bos sengal aku panggil aku Nora.. Aduii tak soke aku.. cam ne tuh..

>2 things you wearing right now
Baju Kurung cokelat ngn tudung bawal cokelat yg hubby beli kat Sabak Bernam mase dy kursus ri tu.. huhu.. Harus ke tulis cmtu.. lalala

>2 things you want very badly at the moment
~Sy teringin sgt nak makan Big Apple.. Sampai mimpi2 mlm tadi.. Uwaa, kat Terengganu mane ade Big Apple.. Mencik betul!!
~I miss my hubby.. Miss a Lot.. Nape la laki aku neh asyik2 kursus jew.. Next week tuh nak gi kursus lagi kat Genting lak.. Huh~~

>2 things you did last night just before bed
~Mcm biase la cuci muke dolu
~Sapu cracked heel cream.. Tumit aku ni alu jew pecah2.. Huh..

>2 thing you ate today
Bekpes ngan Nasik Dagang Cik Milah yg mmg antara yg paling sodap penah aku makan.. Tapi lau mkn hari2 maw makin numuk la aku.. Aku kan ala2 on diet skang.. ahakksss.. Diet ka? muahahaha.. PAstu minum air putih saje.. Pasal aku malas nak wat ayork..

>2 people you just spoke with
Of cos la Che Mok ngn Kak Nor..

>2 things you are doing tomorrow
Aku akan berade kat umah mentua aku.. Hubby aku blik dr kursus kan ptg karang.. Of cos la besk pg aku kene setelkan bju2 kotor dy..

>2 longest car rides
Terengganu ke Sintok, Kedah and Terengganu ke Kuala Perlis..

>2 favorite beverages
Air masak/putih(sejak 2 menjak neh aku mmg kuat menom air masak jew, lau dulu caitt jgn harap la..Kate diet kan..lalala)
Tea o Peng Limau (yg ni mmg fav neh, tp aku skang cube kurangkan menom ais..huhu)

>2+1 person who are chose to do this tag
Sape lak aku nak jadikan mangse neh.. lalala.. So, name2 yg dibawah ini sile jwab tag aku okes.. muahahahha
1) Yna
2) Rizie
3) Kinto

Sekian terime kasih daun keladi.. ihik.. Setel suda hutang tag aku.. so korang2 yg kat atas sile bayor utang okes.. ekekeke.. Cheers~!

18 November 2008

Not in the Mood :(

I want sunset at this time.. boley ke.. hurmmm..

I'm not in the mood aigt now.. Dunno why.. Plszzzzzzzzzzz i want my mood back.. Tak soke betul~!!!!!
Baru je heppy2 then suddenly pat dis news, yg i feel really making me upset.. :'(

11 November 2008

Happy BuFday My Fwens... :p

First2 skali so sowy my dear cayang mucuk2 tomodachi Nad(Nadiea) sbb bru ri ni aku wat entry spesel for bufday ko.. Tapi aku ade text ko kan malam tu tuk wish u heppy bufday.. Ni aku wat entry kat blog aku ni spesel tuk ko, okes.. huhu.. ade rase bangge tak? sile kembang kempiskan hidung anda laju2 sbb ini paksaan dri aku.. huhu..

My dear Nad,

Aku and Izhan(wakilkan boley? ehek) wish ko a very Happy Belated Birthday 22nd.. Semuge ape yg ko hajatkan utk taun 2008 neh tercapai.. Aku harap gak hidup ko bahagia selalu, bahagia di samping org2 yg ko syang.. Aku gak doakan ko ngn Zaim akan kekal sampai jinjang pelamin cam aku ngn Izhan neh.. ahakkss.. Harus ko ikut cth kwn baikk ko neh.. lalala.. cth yg tak baik sile jgn ikut okes.. tp aku salu bg cth baik kat ko kan.. lalala.. Thanks jugak kat ko, cos salu ade bile i really need a fwen's shoulder to cry.. uhuk uhuk.. Mane leh lupe kan! abes basah kuyup kan bahu ko.. muahhahahaha.. Thanks cos salu supportn bagi semangat dan nasihat kat kwan ko sorang neh.. ehek.. Thank u so much okes, utk segala2nye yg penah kite share same2(mcm tk penah share selimut ngn aku kan, ahakkss.. upss terlebey sudaa ni... syyyhhhh). Dan aku hope frenship kite kekal sampai bile2.. Aku cayang ko taw, owez ingt tuh.. :)


Semalam gak besday sorang lg kawan aku.. Iaitu si Jijah dy pun ade blog gak link dy neh http://lackofattentionisorder.blogspot.com.
Jijah nie classmate aku mase kat uitm Melaka dlu.. Aku ngn Jijah pun Ngam ho jew.. Kite org satu kepale gak

Zaman Dolu2..




Muahahahaha.. Mule2 gelak dulu laju2.. Ape kes nak gelak2 neh.. Aduii mane la aku tak gelak.. Harusla aku gelak laju2 bile nengok pic aku yg kt ats tuh.. muke suci giloss.. muahahahaha.. Time ni aku bru form 4 okes..kalu dah form 4 tu maknenye aku bru 16 taun la.. skang dah jadi bini org ma.. lain kan muke aku dolu.. Gamba ni time Kak Nor kawen.. Gambo ni mase malam akad nikah Kak Nor.. ehekk.. Kat sebelah Kak Nor tu Kak Nuyu and Ekin..

Utk pengetahuan seme, seme yg ade lam gambo neh seme dah jadik mak dare.. auwww.. lalala.. Ekin pun dah selamat bersalin baby girl 29 oct lepas.. ampun Ekin tak sempat lagi nak dtg umah tgk baby Ekin... mesti nomey kan.. Kak Nuyu lak bru gak kawen 28 Oct ri tu.. ehek..

Dan setiap kali aku negok pic ni, aku still rase nak senyum sorg2.. tp i kiut ape zman kanak2 dolu.. auuuwww.. huhu

10 November 2008

4 Hari je lagi..

Lalala.. See, pejam celik pejam celik hasben aku dah nak abes kursus dah.. Sangat rindu okes kat dy.. huhu.. Dan pada 14hb kami akan bersatu kembali.. Ececey.. Macam drama lah plak.. huhu.. Lantakla kan.. ahakkss.. Penantian satu penyeksaan kan.. uhuk uhuk.. bru je sebulan bkn 2 tahun pun.. ahakkss.. 13hb malam aku akan nek bas pi KL.. Then, stay umah akak aku ct mcm biase la.. Pastu, barula kiteorg blek Trg sesame.. Semuge seme berjalan lancar.. ehek.. Ti aku cite detik pertemuan kami setelah sebulan tak jumpe.. huhu.. Peace~!!

06 November 2008

Sabar ye Kak...

Aku bersimpati atas ape yg jadik pade fav blogger aku akak Viruspadu.. Aku harap akak Vp tabah dan sabar.. Jangan pedulikan kate org2 yg dengki ngn akak dan kuarge akak.. Aku sgt suke bace blog VP ni sbb aku rse bile dy menulis kisah seharian hidup dy.. Itulah diri dy yg sebenar.. Lagi2 si Nisa yg comey tu, geram betul tgk dy.. Dr sehari ke sehari aku semakin kenal ngn akak Vp even tak penah jumpe.. Ehek.. So, kpd Si Timah ek? Jgn la nak dengki dgn org ye.. Vp tak buat ape2 pon kat awak.. Tak mengate awak pun nape la nak tulis dy yg mcm tu mcm ni kat blog awak.. Tak baik taw.. Aku bkn ape, aku cume terkilan dg sikap segelintir org yg seperti ini.. Bersyukur la dengan ape yg kite ade.. Sesungguhnye Allah itu Maha Adil dan Maha Mengetahui.. Wallahualam..

04 November 2008

Terawang2 sudaa.. ngeee

Muke belagak kan 2 ketul eh.. huhu..

Tinggal lg 9 hari encip Izhan nak abes Kursus.. Tak sabarnye rase.. Windu skali sama dy.. Uwwahh.. Udah angau aku nie, cam bru bchenta dolu2 lak.. ahakksss... Mase aku kat melake dulu kan.. harus membilang hari nak tgu mid term kan.. Tak sabar nak blik kg nak jumpe chenta hatiku, ngeeee... Tak sangke lak pas kawen ni, aku masih menghitung hari.. Perasaan yg sama aku rase ketika dlu.. Huhu..

Pagi tadi before aku gi keje, text lu encip Izhan.. Ni mmg dah jadi rutin harian aku.. Sms aku cm ni ha...

Aku : Morning syang! Luf u.. Dah msuk kelas lom? (udah dtranslate ke bhase yg seme org bole paham..muahahaha.. tp nape kelas? ehek.. Kursus laki aku ni siap ade kelas bagai.. Cam student lak kan)

Laki aku: Morning.. Dah ade kat kelas ni.. Tp hati ade kat lain.. (Lalalala...penuh makne neh)

Aku : Hati kat len? Yayam ingt kat sape tu lak tu? (hahaha.. pura2 btnye.. aku dah tsipu2 smbil tsimpul2 hujung kain tudung bawal~ drama lebey kan.. lalala)

Laki aku : Org ingt kat syang la! (yes! yes! ni lah jwpan yg nak aku denga.. ngeee.. geteks+gediks lebey kan aku.. tp nsb la encip izhan jwb ingt kt aku kan, buatnye dy ckp rindu kat ps2 dy ke, gitar karen dy ke, ingt kt awang ke(awang tu beshpren dy la)..hahaha.. mau meroyan aku jap.. smbil hentak2 kaki pastu wt moncong sedepe.. lalala.. :p

Aku : Terawang2 dah org neh.. lalala.. Org miss u yayam juge.. Org nak smpai kat opis dah ni.. (Jujur aku reply weih.. ahakkss.. ade yg geli2 ke.. or ade yg ckp tu pun nk terawang2..Ade aku kesah.. yg penting, ini yg aku rse..Sincerely.. ehek.. :p)

Satu pengertian penuh mkne bg aku.. Sbb aku kenal org yg mcm mane encip izhan nie.. Dan aku kenal dy lebey dr sape2 yg pernah kenal dy..Bile terzahir ape yg dy kate, itu lah yg sgt dy rase pd ketike itu.. ngeee.. 9 hari je lgi yayam.. Nanti kite blik Trg same2 k.. (org tau yayam bce blog org ni kan, kan.. huhu)




02 November 2008

Malam tadi..



I couldn't sleep well last nite.. Hurmm.. Nape?? Ssh tul mate nak terlelap.. Geram tul taw, janji nak call then aku duk nunggu le tgk henpon tu cam org angau bru bercinte.. Tgu punye tgu punye tgu takde gak bunyi henpon aku neh.. Tp dah janji kan tadi.. Hurmm tak suke tau wat cam nie.. Then, aku pn sms kunun2 majuk.. ahakkss.. Tp mmg aku geram tau time tu.. Iye la dah janji mesti la aku tggu.. Nape lak aku je tak call.. adeiss cam ne le aku nak call, takde kedit la.. No celcom lak dah takleh call out.. ahakss.. hurmm, kekdahnye aku keep thinking la pasal mcm2.. sampai aku sgt ssh nak tito.. Last2 aku lyn cite Rocky jap kat Tv3.. Dan rase agk2 mate kuyu msuk tito.. tp still mcm tu jugak.. Weii tolonglaa esok keje la weii.. Tolongla tito.. nak kene kire biri-biri lu kut bru leh tito..Dan aku pun tak sedo kol wape aku terlelap.. tu pon asik tjge2 je.. Bilo aku sedo2 je dah kol 6.. Trus bgun je la..

29 October 2008

Current Mode.. :(

Hurmm.. tak sehat lagi la ri ni.. Pg tadi mmg cadang nak mc sajork.. Tp memandangkan dah banyk sgt cuti bulan nie kansel la.. Aku gigih gak dtg keje.. Even aku rase mmg tak larat.. Selseme tak baik lgi lorr.. Hidung ni duk sok sek dr mlm tadi.. Pastu tersumbat, tak leh benapas aku.. Vicks dah setengah bekas dy aku sapu kat hidung neh.. huhu.. Mlm tdi kol 2.30am aku tjage, ayoo pewut mulas2 la.. Pe lgi, lariks laju2 ke toilet.. Ni, mesti sbb Cleanx tea Nh detoxlim.. Dah semiggu lebey aku try.. Pgi2 asyik sakit pewut jew.. Lebey kureng je ngn tea herba org Kampung yg aku minum time bln pose ri tu.. Rase pun lebey kureng same.. Tapi Cleanx tea ni, lau nak pi toilet skit pewut dy mulas2 smcm sikit.. Boley tahap nanges2 gak neh.. Tak taw la ok ke tak.. Abeskan je la satu peket ni.. Pastu malas dah nak beli.. huhu.. Adeiis cam ne nak kuyush cam nie.. ahakkss...

Sebab tak tahan hidung aku ni tak leh benapas.. Gigih gak aku trun bawah.. Kat bawah opis aku ni kan ade farmasi.. Aku pun beli la Vicks Inhaler tu.. Ok la.. Hilang kejap, pastu tsumbat blik.. arrrggggghhhh tensen gue cam gini wei.. Dats why la aku tak suke lau aku Selseme okess.. Pakai perfume pun aku tak boley bau.. Bekpes nasi lemak jap tadi pun aku tak rse ape2.. men telan jew.. aduiii.. Dah name pun flue kan.. Mmg la cam gitu.. Sabau je la..

Pastu, antare sbb aku gigih gak nak gi keje ri ni.. Of cos la aku kene setelkan bil2 laki aku.. Dy punye kete, credit card and of cos le our TV plasma.. Ehek.. Ptg ti, blik keje singgah Public Bank jap setelkan seme bayaran.. Baru la senang sikit hati aku nie.. Cupp2.. Reti ke aku wat seme ni? ahakkss... Belasah suda.. hahaha.. Bukannye aku tk reti bace pun.. Agak2 dah blurr sgt.. Tnye sudaa.. ahakss..







26 October 2008

Kenduri Lagi~!!

Sama cantik, sama padan.. bagai pinang di belah dua..

Jumaat lepas, 24hb Oct 2008 Kak Nuyu selamat menjadi isteri kepada Jameson Lu atau Jimy atau nama barunye Farid Asyraaf b. Abdullah.. Alhamdulillah majlis tu wat lepas Asar, dengan sekali lafaz sahaja terjalin lah ikatan yg suci murni antara Kak ngn Jimy.. aku sgt heppy tuk both of them..

Even, majlis tu agak lambat stat.. mane tak lambat nye, Tok Kadi boley lak menghilang tak dtg2.. Kol 6 bru smpai, adeis.. kesian taw kat seme org seme dah tunggu lame taw.. ape la Tok Kadi nie wat cam gitu.. Tapi takpe, seme dah selamat kan.. ehek.. Last2 kawen jugak Kak nie.. Ekceli Kak nie my bestfriend's sis Ct.. Aku mmg dah biase sgt ngn dy, dats why panggil dy Kak.. Dy pun dah mcm akak aku sendiri.. huhu.. Ct tu pun aku tak panggil Kak Ct.. huhu.. Boley cam tu.. lalala.. Ct ckp geli geleman dy rase lau aku panggil dy kak.. jgn slahkan aku okes.. miahahahahaha..

Semalam lak, Sabtu 25hb Oct 2008 Majlis Persandingan dan kenduri kat umah kak.. Jimy nie sebenarbye sedare baru kite.. Dy nie org Sarawak, Cine-Melanau.. So, rombongan yg dtg pun tak ramai la.. kate jauh kan.. Kuarge Jimy lak ramai yg Kristian termasuk mak ayah dy la.. Nak dijadikan cite Jimy ni lak kazen kepada abg ipar aku, abg Lee tu la.. Laki akak Ct aku tu le.. Name pun due ketul bestfren kan.. Kawen pun nak same2 org Sarawak.. Pastu kawen ngn kazen Abg Lee lak tuh.. ahakss.. Jodoh diorang kan.. Tuhan saje yg tahu..

Pastu tu meramaikan rombongan family aku join la pihak rombongan belah lelaki nie.. huhu.. Pusing2 sedare mare kite belake jadi kan.. ehek.. Kak sgt cantek okes.. terpegun giler tgok dy.. Dah le mmg Kak tu dah cantek.. Pastu, yg Pak andam dy mekap aduii betambah2 cantek okes.. Yg mekap Kak ni pun bkan org lain.. Ank sepupu mak gak.. dy ni auww sikit taw.. tapi mmg teror la bab2 neh.. Dolu2 salu tempah kebaye kat dy la.. mmg cun abis lau dy jahit.. huhu..

Meh layan pics lak.. Tak manyak pun gamab yg aku snap.. pasal aku bengang weih ngan photographer kak tuh.. Nyampah tul ngn cine tu sekor.. Mcm majlis tu dy punye.. Pengantin dy control habes.. nak tangkap gamba ngn pengantin pun ssh giler.. pasal dy asyik bising pot pet jew.. Nyampah taw.. huh..


Jimy sengeh samapai telinge.. tapi kak nape masam lak..






Muke aku harusla ditempek.. huhu
Gediks2 sisters.. huhu...
Kasi can ct glamer lak.. ehek...

Selamat Pengantin Baru buat

NuruBailah
&
Farid Asyraf/Jimi

Semoga Kekal hingga Hujung Nyawa.. Ameen..

It's been a week already...

Dah seminggu rupenye Encip Izhan tinggal kan bini dy kat Trg neh.. Rindunye aku rase.. Since kawen tak penah aku ditinggalkan selame ini.. ehek.. Biase lau jauh pun, mesti 3,4 hari je pling lame.. Ni dah seminggu la wei.. Ade lagi 3 minggu.. Meroyan gak aku rase neh.. Lame tul kene Kursus smpai sebulan lak tuh.. Pe la gomen wat kusus lame2 cam tu..2,3 hari dah le.. Tak pun, wat lah lau kene kusus lame.. bini2 boley ikut skali.. ngiahahahaha...(gelak2 syaiton,ehek)

Ri ni lak aku tak bape nak sehat.. Ekceli dari semalam lagi rase tak sehat.. Pagi ni aku bersin tak renti2.. Tak sokela lau selseme neh.. pastu ade batuk2 sikit.. Cuace kan tak menentu skang.. kejap ujan pastu panas blik.. tapi skang mmg dah nak masuk musim tengkujuh pun.. Pastu campor lak rindu rinduan kat encip Izhan tu wat aku bertambah2 rase tak sehat.. ahakss.. (wat alasan cuace kunun ckp je la rindu kan.. lalala)

Pastu, aku lak risau gak kat Encip Izhan tu.. Bukan dy reti sgt nak bsuh bju sendiri.. Iron baju sendiri.. Sian kat dy kan.. Dah la ri tu dy gtau kaki terseliuh, smpai bengkak ngn sengal.. tambah hover2 la aku risau.. Tapi nak wat cam ne kan.. Sabak Bernam-K.Trg tu jauh la.. Cam ne aku nak pi jenguk kat sane.. ehek.. Pendam perasaan je la(ececey ayt cm drama samarinda lak aku)

Aku just wish everything ok tu hasben aku kat sane.. Balik cepat, org miss yayam sini okes...

Miss him a lot okess...

Sepet yg aku biu biu.. ehek... :p

23 October 2008

Gals outing Day~~.. Havoc beb..

Last weekend mmg aku sgt la heppy and weekend yg pling meaningful bg aku.. Tak tergmbar dengan kate2 kegumbiraanku ini.. At last dpt juge ku bertemu ngn insan2 yg sgt aku syang.. Teman2 yg aku panggil sahabat sejati.. uwwahhh, sile muntah ijo ramai2.. ayat2 aku tulis ni haruslah jiwang, kate ngah heppy kan.. Akhirnye impian aku nak jumpe geng2 satu kapla kat uitm melake dlu, tercapai beb.. Miss them a lot; Nad, Yna ngn Wanie...

Last weekend kan aku trun KL, cos majlis bertandang adik ipar aku kat putrajya on 18hb Oct(Sabtu).. Pastu hari ahad tu aku dah baikk punye plan nak gi berhoyeh2 ngn dak sengal 3 ketul neh.. Aku hope mmg xde yg tetibe xleh dtg.. Cos xtaw la bile lg nak jumpe dorang neh.. Lau ade plan nie xjdik.. ehek.. Harus aku lak yg meroyan...

So, kiteorg dh baik punye plan nak jumpe kat Mid Valley.. nape Mid Valley?? ekeke... Harus la kan itu jew yg pling doket ngn umah sis aku ct.. lau drive tak smpai 15 minit dh smpai pun.. dekat kan.. Lau pegi Ou ke, giloss maw sesat.. Aku mane kenal jalan.. Hasben aku, adeiss lagila dy tak konal ha..

Kiteorg janji nak jumpe kol doblas.. Tapi aku kol doblas bru je terhegeh2 nak kuar umah kan.. ekekeke.. kate dekat kan ngn umah.. Nad ngn Yna dah smpai kat sane time tu.. ehek.. Credit tuk hasben aku encip Izhan, sbb sudi layan kerenah bini dy neh.. Tak ke sengal aku ajak hasben aku nak hoyeh2 ngn kwn2.. ekekeke.. sian gak kat dy ri tu, muke buhsan jew.. hahaha.. Sib bek la dy roger2 kwn dy ajk dtg sane gak.. Aku rase dy saje nak kasi aku can hoyeh2 ngn geng2 sengal aku neh.. huhu.. Mase de hasben aku tu, aku behave lg okes.. ahakss.. Bile hasben aku dah blah jumpe kawan dy.. so tinggal kami berempat sajork.. Ape lgi, nek tanduk beb.. tetibe lupe diri dah tawen.. Ahakkksss... pe lagi snap gamba bnyk2 la.. tu kenang-kenangan gitew.. huhu..

Hari tu, kiteorg lunch kat Kenny Rogers.. Dah lame gilos tak makan kat sini.. Pastu boley lak aku paksa hasben aku banje geng2 aku neh.. hahaha.. Harusla banje kan... huhu..lau aku tak suh pun, aku tau ngn bmurah hatinye hasben aku akn banje gak.. ehek.. Pas dah konyang.. Jaln2 cuci mate.. Masuk kedai tu masuk kedai neh.. soping2.. hahaha.. soping la sgt.. Tapi aku sempat gak selai cardigan coklat yg santek dn rege dy pun murah je okes.. so, amat berbaloi la aku rase.. Pastu lg satu aku sempay gak beli perfume body shop sebotol.. Tu aje yg aku beli..

Meh la layan pic2 dak sengak 4 ketul neh... huhu.. Pas tawen pun aku still peel cam ni bile jumpe dorang.. cam ne tuh.. ahakss.. aku kan mude remaje lagi.. lalala...

Mase ni ngh mkan2 kat Kenny Rogers.. Kenyang giloss.. ahakss.. kate ade org banje kan.. harusla mkan kenyang2.. huhu..

Air yg aku oder tu sgt sedap okes.. Pe ntah name dy...
Kunun2 nak wat muke kiut la tu.. ahakkss.. taw la dh licin pinggan korang belasah.. lalala
Wani lom sampai mase kiteorg nkn kat Kenny Rogers tu.. Kol 2 cmtu bru la dy smpai.. pastu ape lg trus amek tngkap gamba sesame.. hahaha
Gaya lapuk beb..(peace) tapi masih boley digune pakai.. ahakss...

Nampak sgt "kecumilan" aku ketike ini.. tapi ade aku kesah.. ahakkss.. Jgn poyos2 sgt okes.. huhu..



Dah penat jalan2.. kami melepak lak minum ayork free kat dunkin donuts.. ahakss...Harusla gumbira kan.. kami kan kawan baikk gitew.. lalala

Nak gak menyelit muke hasben aku yg cumil neh.. ehek.. muke kami cam same kan?? huhumoh le kite mengediks2 riang.. ahakss...

With Wanie.. Rambut dy gulung mc mee megi la.. huhu..
jom Mam big apple lak.. sedap..yummy delicious..suke tul mengediks minah2 nie bile nampak je kamera.. hahaha.. ampun..

Aku tak gediks kan.. ahakss...Masuk lalat kan wei.. ahakss...

Gelang kite same kan... huhu
Gelang kenangan yg kami beli same2.. sweet je aku rase..
R=Rafidah, W=Wani, N=Nadiea and M=Maslina... We are bestfwen forever.. Remember owez gals... Me luf all of u..Pic terakhir b4 balik.. Gonna miss them a lot.. korang, bile nak hoyeh2 lagi neh..
To;
Yna, Nad & Wanie~~

Mane buley aku lupekan korang..sbb korang kan bkan sekadar kawan, tapi sahabat yg sentiase aku senangi.. Bile korang ade ngn aku, aku rase heppy sgt.. lupe seme masalah.. Korang mmg besh taw walau pun ade sengal2 sikit.. ahaksss.. ampun.. Even aku dah kawen, dah ade izhan.. tapi aku dah sediakan tmpat yg istimewa tu korang di hati aku.. Jgn sesekali lupekan aku.. sbb aku tak penah lupe kan korang.. Seme kenangan kite kat UiTM Melaka dlu, adalah yg pling manis bg aku.. mengenali korang sgt istimewa buat aku.. Thanks a lot my dear fwens..

16 October 2008

Kawan Lame bile dah Berjumpe...

Kami heppy sbb lame sgt.. bru le jumoe skali.. lalala
Posing jgn tak posing.. ahakss..
pastu bru pi beraye umah Ra..
Sesi gedik mengediks kat umah aku lu..


Ni sebenarnye citer yg lapuk dah ala2 nk berkulat gitu.. huhu.. Kesahnye time raye hari tu.. Raye ke 3 kut.. Aku blik umah aku kat Losong.. Pastu mmg dah niat bebenor nak gi beraye umah si Ra ngan Nurul.. Mcam jauh je bunyinye aku nak beraye kan.. Walhal.. Umah Ra selang sebuah umah dari umah aku dan umah Nurul lak sebelah umah Ra.. Ni la kawan aku 2 ketul yg aku ade kt Kg tu.. ahakss.. Nasib ade kawan kan... Kt kg lu aku mmg siyes tak ramai kawan.. Mase kecik2 pun mane aku ade pegi main2 ngn dak sekampung ngn aku.. Kecik2 lu aku salu main ngn adik laki aku jew.. Nak wat ape2 mesti ngn dy.. gi ngaji, blik ngaji, curik2 mandi sungai.. ngiahahahaha.. ampun che Mok.. ahaks.. mmg salu aku curik2 mandi sungai dlu.. and the best thing is aku mmg reti berenang dan menyelam mase kecik2 dlu.. tapi skang, caitt hampeh jew.. berat montot agknye itu yg namoh timbul tu.. upsss.. terlebey sudaa..

Ok.. ok.. back to cite aku neh.. Ra ngn Nurul kawan aku mase sek rendah.. merangkap jiran aku merangkap kawan pegi tuisyen merangkap kawan gosip2(jgn tak tau mase kecik2 dlu pn dah reti gosip okes..) ngiahahahaha... Pastu nek sek men jew.. kite org sek asing2 dah.. Ra masuk sek sheikh Malek aku Sultan Ahmad dan Nurul, Khairiah.. Even aku pat 5A cam Ra gak tuk UPSR, aku tetap sek Sultan Ahmad sajork.. uwwaahh.. perlu ke bgtau aku pat 5A upsr.. huhu.. aku dulu2 rajin belajo.. skang dah beso2 malas sikit.. ekekeke..

So, mase raye ke 3 tu aku dah roger2 Nurul ckp nak datang umah.. last2 nurul ckp bior dy je dtg umah aku.. then kiteorang pun terkedek2 jln kaki pi umah Ra.. Pasal Ra ckp bf dy dr Kelantan ade kt umh.. Lagi la aku ngn Nurul tergedik2 nak pegi.. huhu.. bile lgi maw jupe bf Ra.. Pucuk dicita kami pun tibe.. ekekeke.. Aku pn tergedik2 la duk interview bf Ra neh yg ala2 malu kambing sikit.. huhu.. Rupe2nye bakal veterinar si Lan(name bf Ra) neh.. bertuah Ra.. Aku pn harus la tumpang hepy juges.. Si Nurul ni pun dah ade bf juges.. org Kedah tu.. Jauh okess... ehek..

Pastu kiteorg pn duk sembang2 la smpai x hengat dunie.. Sian lak kat bf Ra pasal kiteorg cm dah kacau daun jew.. ahakkss.. sabo je la Lan yew.. Sy nie dah sgt lame tdk jumpe Roshazira.. bgla sy peluang nk burak2 ngn dy.. huhu.. Mcm2 cite la yg kuar.. Mawnye tak setahun tak jumpe ma... Boley lak aku cmtu kan.. duk sekampung tapi setahun tak jumpe.. hampeh jew.. Nampak sgt aku ni x kuar umah.. bdk baik kan.. (alasan ni boley ke dtrime pakai) ahakss.. iye la aku kan keje, Ra ngn Nurul belajo tak abes lgi.. Ra kt penang Nurul lak kt KL.. mmg la time raye sajork yg boley jumpe..

Burak punye burak.. air tak yah ckp le bergelas2 abes.. balang kueh raye pun abes kosong aku ngn Nurul belasah.. huhu.. Dah kol 3.30pm, bru la aku tergedik2 nak blik.. ahakss.. sampai kol 12pm blik kol 3.30pm.. mmg umah plng lame aku gi beraye taun nie.. hahahaha.. Sabor ye Ra.. Taun depan aku up lg 1 jam okes.. miahahahaha.. For both of u Ra ngn Nurul.. Even kite jarang2 jumpe, sms pun kdg2 jew.. Korang ttp kawan baik aku taw.. Aku ttap syg korang.. Sbb kite kwan dr kecik smpai la aku dah kawen skang.. ha, korang bile lagi.. aku nak makan nasi minyak neh.. huhu.. ok.. cheers~!!


P/s Ni le yg wat aku meroyan neh.. smlm okek je upload gambo.. ri nie lak dy wat mengong tak bley ampun.. Hampeh betuii.. Tak dapat nk mengupload gambi kat sini.. baco cito sajo lor..

15 October 2008

Irwanie's Wedding Day

Nak story pasal Wedding Day my sis in law Wanie.. Ehek.. Congrats taw Wanie cos dah selamat jadi isteri kepada en Azhar.. Che che wish Wanie dan Azhar bahagia hingga akhir hayat.. Dan dapat anak-anak yg cumil2.. ehek.. InsyaAllah.. Neway, u look so gorgeous on dat day..

Skang nak cite details sikit pasal kenduri tu.. hehehe.. Majlis akda nikah pada hari Jumaat, 10 Oct 2008. Dan majlis kenduri pada 11 Oct 2008.. Sgat la letih aku rase utk 3 hari tu.. huhu.. tapi letih2 pun takpe.. Kate kenduri kan haruslah letih.. Aku sgt kesian kat mama cos seme mende dy nak buat.. Ape sgt letih aku yg mude ni kan.. Aku tolong yg terdaya dan termampu aku..

Tapi hari tu rase gak kekurangan cos sorg lgi adik ipar aku liya xde.. So, rase cam x cukup korum lak.. Sgt kesian kat dy tk dapt attend big day satu2nye sis dy cos dy ade test on dat day.. Liya jgn sedey2 taw.. Nanti kt Majlis reception snap gamba juta2 lemon k.. huhu..

Ade a few pic aku tempek kat sini..Gamba2 gelagat family mentua+hubby dan aku.. ehek.. For all peepers njoy okes.. Cheers~!!

Ni mase majlis khatam Quran.. Pagi Jumaat 10 Oct..
Mase ni Liya still ade cos dy bru je sampai pagi tu dr KL.. utk Majlis akd Nikah Wani..
Harus ke ditempek gamba ini.. ngiahahaha.. Yayam jangan mare ek.. lalala
Sempat lagi main2 kat Pelamin Wani.. Giloss.. Nasib tak runtuh.. Mase ni pelamin lom siap sepenuhnye lagi...
ala nomeynye umo bape taun neh.. ngiahahahaha...

Aku ngn hubby mase majlis akd nikah...

Seriyes wanie sgt santek kan.. ehek.. Seri pengantin gitu.. auwww....
Che che pun maw glamer juges.. huhu..

Dah stat debar2.. dup dap dup dap.. Hati bagai genderang maw perang.. lalalamase nie nak sain borang ngn tok kadi.. ehek..

Ni lak time hari kenduri/sanding.. seme kene pakai purple okes.. Tapi bju nie aku dh pakai time raye.. huhu.. ampun wanie..Menanti Raja di hati.. uwwahh ayat jiwang besi buruk wehh.. huhu...

haa.. tu kan dah sampai tu.. kacak dan tampan gitu.. ehek.. Akhirnye ke pelamin jua.. huhu.. Pastu meh la kite tepung tawar ramai2.. ehek.. aku x tepung tawar pun.. cos, aku tk denga pun mc pnggil name aku suh tepung tawar.. nyesal betull.. ehek..

merase jugak aku naik pelamin lgik.. lalala...
Seme ade except Liya.. see kan dah tak cukup korum dah.. Takpe2, Liya kan test...
Tammat.. Ampun lau gamba tak bape santek aku snap.. Aku ni tak reti nak edit mengedit kasi santek.. ehek.. huhu...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin