14 October 2013


I'll ruin everything.. there's nothing left for me anymore... but I will keep trying and trying until everything get to normal again... for the time being I have to keep faith in me... pray to god a lot, I mean really like a lot a zillion prays I suppose.. be patient cos this thing is not something we can fix within a night.. it takes a lot if time.. but if it took my whole life I'm willing to wait..




I'll ruin everything.. there's nothing left for me anymore... but I will keep trying and trying until everything get to normal again... for the time being I have to keep faith in me... pray to god a lot, I mean really like a lot a zillion prays I suppose.. be patient cos this thing is not something we can fix within a night.. it takes a lot if time.. but if it took my whole life I'm willing to wait..




I'll ruin everything.. there's nothing left for me anymore... but I will keep trying and trying until everything get to normal again... for the time being I have to keep faith in me... pray to god a lot, I mean really like a lot a zillion prays I suppose.. be patient cos this thing is not something we can fix within a night.. it takes a lot if time.. but if it took my whole life I'm willing to wait..



02 June 2013

Rase macam nak start blogging balik..





Terlalu lama rasenya aku meninggalkan dunia blogging.. Rinduuu sangat.. Nak start blogging balik since skang ade sedikit masa.. Aku stop blogging since 2010, now dah 2013.. giler lame dah 3 tahun tu.. macam2 dah jadi in between 3 years yg aku
 tak pernah share di sini.. Anak pun dah ada dua org  skang.. hehe. =p


Aku pun dah start kerja balik skang.. Rindu nak bekerja setelah hampir 3 tahun jadik housewife.. huhu.. Anak2 pun dah besar, si abang iskandar dah nak masuk 2 tahun setengah, si adik Yusuf dah setahun 3 bulan. Rasenye memang masa yg sesuai aku dapat kerja skang.. Ye la kalo anak pun baby lagi kan agak susah plus anak2 aku ni seme breastfeeding..


Rasenye untuk permulaan ini je kut.. InsyaAllah kalau ade kesempatan will update again.. Layan piccas je la eaaa.. hehe..



hug and kisses,
my precious





 celebrate birthday Yusuf season 1









 Abang Iskandar Abqary


 Adik Yusuf Izzudin


 Mama+ Yusuf


 Mama and boys


 Time raya tahun lepas



 Cinta mama, 2 ketui yg chomel2..


 Yusuf mase 7 months



Abang + adik

 












.

08 October 2011

say 'hi'



salam semua.. Rindu sgt dekat blog ni.. Dah lame ditinggalkan sepi gitu.. Huhu.. Rse2 mcm nak start blogging blik lah.. Lalala..

Tapi kene tgk mood dulu.. Hehe..






15 December 2010

Dah selamat bersalin!

Errk... Cam dah tak reti pulak nak start cam ne.. dah lame sangat tak update atenye.. huhu...

Just nak inform yg saya telah selamat bersalin pada 9 Nov 2010, jam 9.50 am di Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu. Dan lahirlah putera sulong saya dan Encip Izhan yg kami namakan Tengku Iskandar Abqary b. Tengku Izhan Azwar.

Berat : 2.3kg
Panjang: 43 cm
Kepala : 31 cm

Sebenarnya saya bersalin 4 minggu awal dari due date.. Kirenya Iskandar ni still termasuk dalam kategori baby prem(36 weeks 2 days)..

Iskandar beberapa jam selepas dilahirkan.. =)


Yang ni pulak masa dah umo sebulan.. tomey kan? huhu..


13 September 2010

So Long!!



Salam Aidilfitri untuk semua.. Harap belum terlambat untuk aku ucapkan untuk blogger semua.. Haisshh lame sungguh tak update.. gilaks betul.. Mase bulan pose ade jugak taip2 entry tapi duk dalam draft tak publish2.. huhu.. =p


Ramadhan tahun ni sangat bermakna bagi aku.. First time merasa puasa sebagai ibu mengandung.. Masa first2 tu cam cuak jugak la, takut tak larat ke ape kan.. Pastu risau jugak kalo effect pe2 kat baby dalam tu..


Tapi Alhamdulillah, semua ok. Even ade jugak hari2 yg aku lembik giler.. Dan terkantoi jugak puasa 3 hari.. huhu.. Raya tahun ni, baby dah masuk 7 bulan.. nak cari baju raya pun susah okey.. Baju kurung dah sah2 zip kain separuh je... so, beli jubah je.. itu pun sendat jugak..


Bile baby dah masuk 7 bulan ni, sakit2 lame yg aku rase masa awal peknen dulu dah slow2 dtg balik, dan makin teruk pun ade gak.. Skang ni sakit belakang tu aku kene deal hari2 okey.. memang tak tahan.. Lenguh dia lain macam sungguh.. Pastu heartburn pun mmg hari2 jugak la aku kene deal.. mmg tak selesa lansung.. tapi sabar je la kan.. nak wat cam mane kan... dugaan org mengandung mcm tu lah.. Kalo sakit belakang time malam tu, encip Izhan la yg jadik mangsa kene gosok2 and urut2 belakang.. huhu.. Lega lah sikit rase tak selesa tu kan..


Hari ni dah raya ke-4, aku balik umah mak aku kat Losong.. Cos, encip Izhan pun dah start keje kan.. Tak planning lagi nak gi mane.. Maybe jap lagfi nak gi beraya kat umah kawan2 aku yg dekat2 sini aje.. Nama je sekampung kan, nak jumpa setahun sekali pun susah.. hehe....


K lah, aku stop sini dululah eaa.. Baby aku ni dari tadi duk kick2 perut, sampai terkujat2 jugak aku.. huhu.. tapi time die tendang tu rase best tau.. rase mcm di geletek2 je.. sgt comel.. =P


Mama, tak sabar nak jumpa awak tau baby.. Sayang kamo sangat2..







01 August 2010

Check up hari ni!

Sudah lama tak update ini blog.. Tapi tadi check analytic kat nuffnang still ade jugak yg sudi melawat.. Tq bebanyak.. Beselah mak buyung skang i bukan ade mood sangat nak update blog.. Kalo datang mood rajin tu okey la.. Kalo dtg mood malas, nak mandi pun malas.. Yang rajin nya tido jew.. huhu.. =P


Hari ni aku de antenatal check up kat klinik.. Dan hari jugak supposenya 1st day aku masuk keje.. Tapi aku nak cite pasal check up dulu ek...


Pagi tadi sampai kat klinik je dah kol 7.45 am.. Okey la tu kire awal lagi, org pun tak ramai sangat, dapat la no giliran 13..


Kat klinik cam biase la kan, mula-mula buat urine test dulu, pastu amek hb.. Urine okey, tapi hb aku adelah trun okey.. Baru je hari tu aku eksen ngan Kak Nor pasal hb aku tinggi2 seme, kadang 13, paling rendah pun 12.. Hambek ko sekali hari ni trun mendadak jadik 10.9. Hb ni tak leh rendah dari 11.0 okey..


Ini mesti sebab aku kurang makan sayur, pastu aku skip makan ferrous(ubat tambah darah).. Pasal kalo makan ubat tu, nanti kalo 'membuang' najis jadik kaler hitam okey... geli aku... huhu.. Pas ni tak nak dah skip makan ferrous tu.. Kan tak pasal2 turun mendadak hb.. Kesian baby aku..


Tekanan darah aku lak normal je 120/70. Dan bile masuk part timbang berat.. Erkkkkk... Terus aku terkujat, hambek ko naik 3 kg bulan ni.. huhu.. Asek duk makan malam je dekpung.. Tapi lately ni mmg selera makin bertambah2.. Al maklumlah mabuk2, muntah2 seme dah hilang.. kui kui..


Dulu duk berdebor pasal selalu time timbang berat tak naik.. Ini ha sekali die naik mencanak-canak pulak.. ehek.. =)


So, lagi 2 minggu kene datang klinik lagi ye.. Cek hb dengan berat.. Kan banyak2 sgt naik tak pasal2 dapat kencing manis pulak.. seram aku.. So, far yg lain okey la.. Takat kaki kebas2, tangan kebas2 tu hari la aku rase..


Tak sampai lagi 2 minggu dah nak masuk Ramadhan.. Tak sabar tunggu Ramadhan bulan keberkatan neh.. Dan aku harap aku mampu berpuasa sebulan.. Insyallah.. =)


Oh lupa nak cakap baby aku dah nak masuk 22 minggu, means dah 5 bulan setengah dah la.. Lagi 2 weeks je genap 6 bulan la aku.. Perut pun dah ala-ala ke depan.. comel je.. huhu.. Ramai kengkawan yg duk suh aku upload latest pic kat FB.. Lalala... Malu aii yuu.. huhu.. dah lame okey aku tak snap gamba diri sendiri.. Ni serius ni... =p


Hurm pasal keje plak.. Sepatutnya aku lapor diri kol 10 am tadi.. Tapi org yg in charge tu cuti pulak.. So, macam tade org yg tau je kan.. So, die suh balik je la, datang besok.. Boleh macam tu pulak kan..


Tu je update tuk hari ni.. Len kali ploks k.. Papai.. =)




22 July 2010

5 bulan sudah!

Lame gile aku tak jenguk blog sendiri.. Ape lg nak update kan.. Huhu.. Rindu tu mmg rindu nk blogging blik, tp keadaan tak mengizinkan spt dulu.. Ececey..

Oh, encip izhan dah lame kuar gi keje.. Aku ni aje yg cerah plak mata tak leh lelap blik. Itu yg tetibe terindu pulak nk update kt sni.. Ehek..

Now, aku pregnant dah masuk 5 bulan.. Syukur sgt2 sbb dah half way kan.. Tp takde la aku rase kejap pun, mcm lame je ade.. Huhu.. Perut pun sudah agk2 besa gtu.. Belly button pn lg skit mmg fully timbul lah. Ngeri pun ad tgk pusat sndiri cmtu.. Dan stretch mark di perut sdh ibarat peta dunia ye.. Aku pn dh tk tau nk wt cmner.. Redha kan je la.. Perut pn skit2 gtal, ble dpt garu bkn men sdap lg.. Huhu

Aku pun dah leh rase baby gerak2.. Tapi takde la rase kuat sgt.. Just mcm getaran2 gtu, kdg2 mcm bdenyut2.. Nak rase die gerak kne feel2 dulu, gosok2 sket, bru dpt rase.. Encip izhan pn dah sebuk duk tanye ble die rase baby kick.. Haha.. Maybe msk 6 bln nanti lg kuat die tendang, aku pn x sbr.. Huhu

so far, spnjang 5 bln pregnant ni berat aku bru je naik 2 kilo.. Tp kan, aku punye kaki mkin kembng ok. Sandal dh tuka size 8 dr 6.. Mybe water retention kut. Muka pn nampak sembab.. Cincin kawen pun dah tk muat nk pakai.. Tsk tsk..

Yg paling skit jiwa, jerawat smpai skang msh bermaharaja lela.. Pfftt.. Dem u jerawat! Baby boy agknye kan.. Huhu..

Selera mkn skang jugak makin up up gtu.. Check up next mnth jgn tlebey berat sudaa..

Pe lg ek nk cite.. Oh next mnth jgk kami terpaksa pindah rumah.. Next mnth hape, mggu dpn la kan.. Sbb tuan rumah nk blik umah die.. Brg2 bru kmas sket2.. Sbb aku tk larat ok. Aku stat kemas sket x smpai stgah jam dah rase mengah.. Pas2 leh rase kan men laju jntg aku neh.. Pas2 skit pnggang lah, kaki kebas lah.. Huish, tk penah2 tau aku jd lembik cm gni..


Last week, ad pegi scan baby. Tapi time tu bby tido kut, pasal x bnyk gerak pn.. Dr. Ckp baby tgh rest ni.. Dan dr. jgk ckp uri aku rendah sket.. So, x leh angkat berat2 ke ape kan.. Hrap2 le die reti naik nanti..

Itu je kut nak cite.. K, papai.. :-)




LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin